Ne várja a postást, itt vannak az átvevőpontok

Csomagküldő szolgáltatásokból már Dunát lehetne rekeszteni, de mi történik akkor, ha az online rendeléskor az átvétel módját szeretnénk leegyszerűsíteni, mert nincs időnk a futárra vagy a postásra várni, nem akarjuk a magánküldeményt munkahelyünkön átvenni, vagy épp mert nem bízunk a kézbesítő tempójában? Ilyen helyzetekre találták ki az átvételi pontokat, amik itthon is egyre népszerűbbek, hiszen nemcsak kényelmesebb, de a kisebb kiszállítási költség miatt olcsóbb is a csomag átvétele, mint a házhozszállítás. Az online vásárlás során néhány kattintással kiválaszthatja, hogy milyen módon és hol szeretné átvenni a megrendelt terméket.

Magyar Posta

Mi ez és hogyan működik?

A Magyar Postánál többek között lehetősége van a praktikus és kényelmes csomagtárolásra, vannak csomagautomaták, postahelyi, valamint MOL PostaPontok is.

A csomagautomatákhoz a következő webáruházak termékeit rendelheti:  E-bolt, Shopline, Vatera, Agroker, Okoskaja, Értéksziget webáruház, Életforma.eu, Iskolawebshop.hu és a CD Galaxis Online Áruház. Az automaták többségét bevásárlóközpontoknál, forgalmas helyeken állították fel, a listát ezekről itt találja. A csomagautomatába történő kiszállítást csak előzetesen kifizetett áru esetén lehet választani, és SMS-ben vagy e-mailben értesítenek arról, hogy megérkezett a csomag, és hogy meddig lehet átvenni. Ha a rendelkezésre álló idő alatt nem tud érte menni, újabb értesítést küldenek arról, hogy  melyik közeli postán veheti át a webshop által megadott 5 vagy 10 napos őrzési időn belül. Az átvétel egyszerű: a rekesz nyitásához a kezelőfelületen meg kell adni a telefonszámát és az SMS-ben vagy e-mailben kapott kódot. A csomag maximális tömege 20 kg, és ha az értéke meghaladja az 50 ezer forintot, akkor egy PostaPontra kell kérni a megrendelést. A küldemény útját pedig a Magyar Posta honlapján lehet nyomon követni

A PostaPontok hasonló elven működnek, és postafiókok mellett MOL kutakon is átveheti a küldeményeket. Az átvételi pontok listáját itt nézheti meg, a partner webshopokról pedig ide kattintva tájékozódhat. Míg a postákon 30 kg-os csomagokkal is foglalkoznak, addig a benzinkutakon 20 kg a felső határ, viszont bizonyos töltőállomáson akár a nap 24 órájában is fel lehet venni a küldeményt és bankkártyával is lehet fizetni. Persze a szolgáltatásnak ára van, és általában drágább, ha valaki egy MOL kútra kéri a kiszállítást, egy 2 kg-nál könnyebb csomag esetében az ár 1320, illetve 1490 Ft. 

Honlap:www.csomagautomata.hu és  www.postapont.hu

Kép: Kép: Magyar Posta
Kép: Kép: Magyar PostaKép:: Magyar Posta

Pick Pack Pont

Mi ez?

Ugyanúgy az egyéni igényekhez és életritmusunkhoz igazodik a Pick Pack Pont csomagküldő szolgálat, ami 550 átvételi pontja közül több mint 400-ra díjmentesen szállítja ki az interneten rendelt termékeket. Partnerei a bevásárló központokban és közlekedési csomópontokon működő Relay, az Inmedio, a Playersroom, a Playmax, az OMV töltőállomás, a Sportfactory, az Avia kutak és a Co-op Star élelmiszer üzletek, amiknek nagy része hétvégenként is nyitva van.

Hogyan működik?

A csomagok kiszállítási helyre érkezéséről e-mailben vagy SMS-ben lehet értesítőt kérni, a küldemény átvételére pedig – egy kijelölt időpontban – egy hét áll a vásárló rendelkezésére. Ha mégis kicsúszna az időből, további 7 nap hosszabbítás kérhető a Pick Pack Pont Vevőszolgálaton. Egyre több helyen fizethet már bankkártyával is. A számlát, amely a kiszállítási díjat is tartalmazza, minden esetben a csomagban fogja megtalálni.

A kategóriák súly és mérethatárai:

  • 1. kategória: 0 - 3 kg-ig, illetve 20 cm x 30 cm x 10 cm méretig: kb. 790 forint
  • 2. kategória: 3 - 10 kg-ig, illetve 30 cm x 30 cm x 20 cm méretig: kb. 950 forint
  • 3. kategória: 10 - 15 kg-ig, illetve 50 cm x 50 cm x 50 cm méretig: kb. 1050 forint
  • 4. kategória: 15 - 20 kg-ig, illetve 60 cm x 60 cm x 60 cm méretig. kb. 1200 forint

Honlap:  www.pickpackpont.hu

Kép: Kép: Pick Pack Pont
Kép: Kép: Pick Pack PontKép:: Pick Pack Pont

Webox

Mi ez?

Augusztustól országszerte nyolcvan helyszínen várják vadiúj non-stop csomagátadó terminálok a gyakorlott internetes vásárlókat és csomagküldőket. A Webox szolgáltatásán keresztül olyan szépségápolási termékekhez és parfümökhöz juthat el rugalmasan, idő- és költséghatékonyan, mint a The Body Shop, a ParfümCenter, a ParfumMania.hu, a Parfümpláza vagy a Babcenter termékei, de a Vaterán is választhatja ezt az átvételi opciót.  

„A Webox terminálok augusztustól 80 helyszínen érhetőek el országszerte, de a terveink szerint 2016-ig 300-ra szeretnénk ezt növelni. Az automaták egyébként kiemelten biztonságosak: préselt acéllemezből készültek, mágneszáras ajtókkal vannak ellátva, riasztóval felszereltek és három biztonsági kamera pásztázza a környezetüket. Ráadásul a csomagok 150 000 forintos értékhatárig biztosítottak, így bárki biztonságban tudhatja küldeményeit” - magyarázza Ivády István ügyvezető igazgató.

Hogyan működik?

A Webox igénybevétele egyszerű: a webes vásárlás után válassza ki az Önhöz legközelebb eső terminált, ahol az értesítő e-mail vagy SMS megérkezése után 3 napig, éjjel-nappal, könnyen és gyorsan átveheti a csomagját. Az értesítő SMS-ben kap egy QR-kódot és egy egyedi kódot, amik a biztonságos átvételt biztosítják. Ha már előre kifizette a vételárat a webáruházban, akkor csak annyi a teendője, hogy a terminál érintőképernyőjén kiválasztja a QR-kódos átvételt. Ha nem rendelkezik QR-kódot kezelő alkalmazással, akkor az érintőképernyőn válassza ki az "Átvétel" opciót, ezután gépelje be a mobilszámát és az egyedi nyitókódot. Ha utánvéttel rendelt, akkor az előzőhöz hasonló módon járjon el, ezután a rendszer az érintőképernyőn jelzi, hogy mennyit kell fizetnie. Fizetni bankkártyával tud a gépnél, hasonlóan, mint egy POS terminálnál.

Ha a csomagátvételre szánt 72 óra alatt sem sikerült elmenni a küldeményért, akkor visszaszállítják azt a futár depójába, ahol még további két napig át lehet venni. A Webox csomagautomaták egyébként saját, egyéni csomagküldésre is alkalmasak. A Webox szekrények három méretben állnak rendelkezésére: 8x38x64 cm, 19x38x64 cm, 41x38x64 cm, a kézbesített csomag súlya pedig akár 25 kg is lehet.

Ha éppen nem ér rá és van olyan személy, akiben megbízik, akár rá is bízhatja a csomag átvételét, hiszen minden szükséges adatot megadhat neki.

Honlap: www.webox.hu

Kép: Kép: WeBox
Kép: Kép: WeBoxKép:: WeBox
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek