no

Mennyibe fáj egy jófajta leánybúcsú?

Tele van a Facebook lánybúcsús képekkel: parti a Balatonon, buli a hajón, limuzinos vagánykodás, minden van, mi szem-szájnak ingere. De mégis, mibe kerül egy ilyen óriási hepajt összeszervezni? Van, aki félmilliót vagy még többet is rákölt, de nem túlzás ez? Ha egy kicsit kreatívkodunk, jóval olcsóbban is megúszhatjuk – és az élmény ettől még ugyanolyan felejthetetlen lesz. Lássuk, hogyan!

tk3s ji00358
. / Northfoto

Ha sok nő összekerül, ott a pénzköltésnek csak egy jól kidolgozott terv szabhat határt. Jobb is, ha mindjárt az elején összeírunk egy listát (mit, hol, mennyiért), amihez mindvégig ragaszkodunk, különben könnyen előfordulhat, hogy a pénztárcánk látja kárát a lelkesedésünknek.

Helyszín/program:

Ha már megterveztük, mi lesz a lánybúcsú programja, akkor a hozzá illő helyszín(ek) kiválasztása a következő napirendi pontunk. Rengeteg leánybúcsúra szakosodott szolgáltató méregdrága áraival fogunk találkozni, de persze mindent meg lehet oldani okosban.

Wellness hétvége helyett day spa vagy wellnessközpont: Egy wellness-hétvége egy négycsillagos szállodában fejenként átlagosan legalább 30 000 forintot kóstál, tehát enyhén szólva sem ez a legolcsóbb módja a csajpartinak. Ehelyett elvihetjük egynapos wellnessre is a leendő arát – akár egy day spába vagy egy wellnessközpontba. A day spában számtalan testkezelés, masszázs és szépítő kényeztetés közül választhatunk – bár ezek sem olcsók, átlagosan 15 000 forintból megúszhatjuk, ami éppen a fele a wellness-hétvége árának. Wellnessközpontokba, fürdők wellness részlegébe még ennél is olcsóbban, 3000 forintos belépő áráért is bejuthatunk. A szaunát, jakuzzit, gőzfürdőt már ezért az árért is élvezhetjük.

Összesen: 30 000-300 000 forint/10 fő

Szépítkezős nap otthon: Nagy divat a lánybúcsúkon a közös szépítkezés, ami ideális bemelegítő program lehet az esti nagy buli előtt. Ezt is többféleképpen lehet megszervezni, és az árak tekintetében óriási különbségek vannak. Ha elmegyünk közösen egy szépségszalonba, akkor kozmetikára, fodrászra, manikűrre, pedikűrre fejenként akár 20 000 forintot is otthagyhatunk. Van olyan szépségszalon, amelyik házhoz is megy, sőt kifejezetten lánybúcsúkra is van csomagajánlatuk. Náluk 30 perces arckezelés, 30 perces masszázs, manikűr vagy pedikűr lakkozással és egy üveg pezsgővel együtt 16 500 forintba kerül. Ez már jobban hangzik, de a közös szépítkezést ennél még jóval olcsóbban is meg lehet oldani akkor, hogyha nem hívunk szakembert. Mindenkinek vannak otthon sminkszerei, körömlakkja, hajvasalója, manikűrkészlete… Egymás szépítése is lehet ugyanolyan nagy élmény, mintha körbeugrálnának minket, ráadásul még pénzbe sem kerül.

Összesen: 0-200 000 forint/10 fő

Utazás: Hogy az utolsó nagy csajbuli még különlegesebb legyen, sokan szeretnek elutazni. Ilyenkor nyáron különösen nagy élmény vízparton lánybúcsút tartani – akár valamelyik hazai tónál, akár a tengerparton. Ilyenkor a szállás az, ami megdobja a költségeket, de itt is lehet olcsóbb megoldások közül választani. A Balatonnál már 2000 forint/fő/éjtől megszállhatunk egyszerűbb, kicsit retrós szállásokon, de a célnak ezek is tökéletesen megfelelnek. A horvát tengerparton ennek nagyjából a duplájáért találhatunk magánszállásokat, apartmanokat.

Összesen: 20 000-50 000 forint/10 fő

Főzős party: Számtalan menő főzőiskola kínál kifejezetten lánybúcsús programot. Akármit lehet sütni-főzni, közösen vagy csapatokban, és a végén elfogyasztani a finomságokat. Mindez kb. 3-4 órás program, és fejenként 10-15 000 forintba kerül. A kuktapartinak már van ottalvós változata is. A szentendrei-szigeti Rosinante Fogadó például kétnapos főzőtanfolyammal várja a lánybúcsús csapatokat. Ennek az ára 24 000 forint fejenként. Ha nem akarunk ennyit áldozni rá, kézenfekvő a  menyasszonynál vagy bármelyik barátnőnél tartani a bulit, ahová mindenki hozhatja a kedvenc receptjét, és a legjobbakat elkészíthetjük. Ajándéknak is zseniális, ha egyedi szakácskönyvet szerkesztünk a leendő arának, amelybe mindenki a saját stílusában, kézírással írja bele a kedvenc receptjét. Ha hagyunk helyet az illusztrációknak, utólag beragaszthatjuk a főzős partin készült képeket.

Összesen: 10 000-240 000 forint/10 fő

Egy igazi, emlékezetes lánybúcsú nemcsak az esti buliból áll. Már reggeltől elkezdődhet a ráhangolódás jó kis csajos programokkal.
Egy igazi, emlékezetes lánybúcsú nemcsak az esti buliból áll. Már reggeltől elkezdődhet a ráhangolódás jó kis csajos programokkal.Northfoto

Mi lehet még?

A potenciális lánybúcsús programokat felsorolni lehetetlenség. Azért – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttünk még néhány jó ötletet:

Csokoládé Múzeum: ha a menyasszony édesszájú, jó ötlet lehet elvinni a csokoládéimádók Mekkájába, a Csokoládé Múzeumba. Többféle túra közül is választhatunk: a kétórás Praliné Túrán a kóstolgatás mellett saját csokit is készíthetünk (fejenként 2690 forintért), a két és fél órás Fejedelmi Túrán pedig mindezek mellé még terülj-terülj asztalkám is vár minket (3990 forintért).

Kalandos élmények: ki mondta, hogy csak a pasik szervezhetnek extrém, izgalmas programokat? Biztosan van olyan menyasszony, aki egy szépítkezős nap helyett sokkal jobban értékel egy wakeboardozást, repülős programot, gokartozást, vagy egy kalandparkban eltöltött napot. A csillebérci kalandpálya kifejezetten leány-és legénybúcsúkra is összeállított speckó programokat: a Game over basic csomag 4200 forint/fő, a Game over light 4500, a Game over twist pedig 4990 forint fejenként.

Sztriptíz óra: csajos programnak aligha találhatnánk ki jobbat egy bulis sztriptízoktatásnál - persze csak ha a menyasszony is vevő rá. A Dollhouse Boudoirban 60 perces lánybúcsús partiórát vehet a csapat, fejenként 3000 forintért, 11 fő fölött 2500-ért. Az oktatók némi kiszállási díjért cserébe házhoz is elmennek.

A buli

A lánybúcsú kihagyhatatlan eleme az esti buli – feladatokkal, sok-sok kellékkel, ajándékokkal, műsorral, bérelt járgánnyal. De nézzük, hogy lehet ezt anyagi csőd nélkül is emlékezetessé tenni.

Mivel menjünk? A buli helyszínére valahogy el is kell jutni. Ha csak nem egy kisvárosban tartjuk a partit, szükség lesz egy olyan járgányra, amin sok embert egyszerre lehet szállítani, tartozik hozzá egy sofőr, és lehetőleg még fílinges is.

Limuzin: Bérelhetünk limuzint csillagászati összegért (a legegyszerűbb, 8-10 személyes limó 1 órára 20-25 000, 3 órára 55 000 forint, egy 15-18 személyes Hummer kb. 45 000, egy 33 személyes 85 000 is lehet egy órára - és akkor ezekhez az árakhoz még hozzá kell számolnunk a 27%-os áfát is). Ha több órára béreljük, akár 270 000 forintunkba is fájhat csak az autó. Van olyan limókölcsönző, ahol Trabantból készült limuzint is lehet bérelni – ez jóval olcsóbb, mint a Hummerek, viszont nem mondhatja senki, hogy nem fílinges. Ennek a bérlése 20 000 forint+áfa egy órára, és 42 000 forint+áfa 3 órára.

Taxi: Ha nem túl nagy a létszám, a karaoke taxi is jó választás lehet, így már útközben elkezdődhet a parti. Ennek az ára 4000 forint 30 percenként.

Beerbike: Budapest egyik legújabb látványossága a Beerbike, azaz a sörbicikli. 14-en utazhatunk rajta, és még sofőrt is kapunk hozzá. A jó hangulatot a helyben csapolható sör biztosítja. Beerbike-ot hétvégén 13, 15 vagy 17 000 forint/ óráért bérelhetünk (2, 3-4 és 5 órás bérlés esetén). A sört 800 forintért mérik literenként, egy üveg pezsgő pedig 1500 forint.

A járműbérlés ára: 17 000-270 000 Ft.

Kellékek: Az igazi, hamisítatlan leánybúcsúról a vicces – egyébként borzalmasan giccses - kellékek sem hiányozhatnak. Kíváncsiak voltunk, vajon ezek mennyibe kerülnek.

Ruhák, kiegészítők: Egyenpólót beszerezni nem olcsó mulatság. Készen, felirattal együtt 3-4000 forintért árulják őket a neten. Ennél jóval költséghatékonyabb megoldás, ha mi magunk készítjük el a menyasszony pólóját. Nem kell hozzá más, mint egy fehér póló vagy trikó, egy kis kézügyesség és kreativitás. A feliratot többféleképpen is rávarázsolhatjuk a pólóra: vagy gyöngyszemekből varrjuk ki, vagy ráfestjük textilfestékkel, de a legegyszerűbb, ha rávasaljuk (kreatív boltokban lehet kapni erre a célra szolgáló vasalható textilfóliát). Így nemcsak olcsóbb, de sokkal személyesebb is lesz az ajándék. Feliratos póló helyett vehetünk vállszalagot is: ezt már 6-700 forintért megkapjuk felirat nélkül, 1400-1500-ért felirattal, kb. 3500-ért pedig strasszokkal. Hogy a menyasszony még jobban kitűnjön a tömegből, szokás még tiarát is venni neki – ez egy strasszos, giccses fejdísz, ára kb. 2000-2500 forint. A barátnők egyenöltözékét viszonylag könnyű olcsón megoldani: elég hozzá egy azonos színű póló és kitűző (5-600 forint), és máris kész a csapatruha. Az is jó megoldás, ha mindenki csak vállszalagot visel - "menyasszony" és "menyasszony barátnője" vagy bármilyen más felirattal.

Összesen: 10 000-50 000 forint/10fő

Pénisz alakú tárgyak: Egy lánybúcsún természetesen minden pénisz alakú. Bár azt hinnénk, ilyen apróságokat beszerezni viszonylag kis tétel, de a sok kicsi sokra megy… Alapszabály, hogy lehetőleg mindent neten rendeljünk, mert ott valamivel olcsóbb, mint ha boltban vennénk.

Pénisz alakú szívószál: 15-50 Ft/db (a 30 centi hosszú, 1,5-4 centi átmérőjű változata kb. 1000 Ft)

Pénisz formájú jégkészítő: 1200-1500 Ft

Pénisz torta: Hihetetlenül drága, ha készen rendeljük. Egy húsz szeletesért kb. 8000 forintot, egy negyven szeletesért pedig 15 500 forintot is elkérnek. Megint csak sokkal jobban járunk, ha mi magunk készítjük el: így olyan lesz, amilyenre szeretnénk, egyedi lesz és megismételhetetlen, a menyasszony is biztosan értékelni fogja az igyekezetet. Pénisz alakú tortaformát gyakorlatilag bármelyik szexshopban beszerezhetünk (neten is lehet rendelni), 2000 forint alatt. De nem muszáj tortát sütni: bármilyen egyszerű piskótát ki lehet szaggatni pénisz alakúra (a forma ebből is kb. 2000 forintba kerül).

Összesen: 2500-18000 forint

A pénisz alakú torta szintén kihagyhatatlan kellék
A pénisz alakú torta szintén kihagyhatatlan kellékGsi / Barcroft Media / Northfoto

Ajándékok: ha ajándékról van szó, megint csak össze lehet vásárolni annyi hülyeséget, amennyit nem szeretnénk. Harisnyakötő (kb. 1000 forint), cukorból készült melltartó (2500), plüss bilincs (1000), ehető bugyi (3-4000) és egyéb sablonajándékok helyett készíthetünk egyedi és kevésbé ízléstelen ajándékokat is: fotóalbumot a legjobb barátnős pillanatokról vagy saját készítésű receptgyűjteményt. De akár a boltban kapható ajándékok egyedi változatát is elkészíthetjük. Például egy love zseton készlet, amiben pikáns(nak szánt) szerelmi utasítások rejtőznek (szeretgess meg, fürdess meg stb.) kb. 3000 forintba kerül. Ennél azért jóval fantáziadúsabb játékot készíthetünk saját kútfőből. Az utasításokat tartalmazó korongokat a menyasszony majd beválthatja a leendő férjénél.

Összesen: 1000-10 000 forint

Chippandale/gumiférfi: és végül, amire mindenki kíváncsi, jöjjön a táncosfiú gázsija. Egy 12-15 perces műsor nagyjából 25-40 000 forintba kerül, ha két táncosfiút is kérünk, az legalább 50 000-be fáj. Ha nem szeretnénk egy kigyúrt kockahasra ennyit költeni, akkor szexshopban beszerezhetünk egy felfújható gumiférfit is, kb. 3000 forintért. Ez a gumibaba a leendő férjet jelképezné, a menyasszonynak pedig különböző vicces, izgalmas feladatokat találhatunk ki, amelyeket a gumiférfin kell elvégeznie (pl. hogyan etetné, masszírozná, kényeztetné).

Összesen: 3000-50 000 forint

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra