47,5 milliárd forintot kér könyvéért az őrült filozófus

A könyvek mindig is fontos szerepet töltöttek be életünkben, de nincsen olyan példány, amelyik egytől egyig mindenkinek tetszene. Elképzelhető azért, hogy a Tomas Alexander Hartmann által írottat sokan szívesen tudnák otthonukban, bár nem a tartalma miatt, hanem mert 153 millió eurót kóstál.

Az eddig nemzetközileg ismeretlen német szerző, Tomas Alexander Hartmann írta a világ legdrágább könyvét. A Feladat című, tizenhárom oldalas mű ára 153 millió euró (47,5 milliárd forint) és csak egyetlen példányban nyomtatták ki a 2008-as Book Expo America és a Buch Wien Fair alkalmából. A szerző teljesen szerénytelenül a valaha élt legnagyobb filozófusnak" tartja magát és a harminc éves munkára hivatkozva kéri ezt a horribilis összeget fizetni művéért.

presseportal.ch

„Több mint harminc évig írtam a könyvet és általánosságban, a kínálat és kereslet tekintetében csak minden kényszer nélkül beszélhetünk valaminek az áráról" - fejtegeti az önbizalomdús szerző.

A Reuters azt írja, hogy Hartmann órabéréhez csak a Harry Potter-könyvek angol szerzőnője, J.K. Rowling keresete hasonlítható, természetesen csak akkor, ha valóban gazdára talál a luxuskönyv. Az iromány egyetlen oldala körülbelül 10,9 millió eurót (3,38 milliárd forint) ér.

Birgit Wöhlbrandt /

Akit elkapott a kultúrszomj, gyarapíthatja gyűjteményét egy igazán becses Hartmann darabbal, ugyanis megjelent a filozófus verseskötete is, ez már potom 1530 euróért (475 743 forint) megszerezhető. Szerencsére ezért a kötetért már nem kell verekedni, mert egy helyett ezer példányban jelenik meg. Az író kikötötte, hogy ha irodalmi díjat nyer ezzel a kötettel, a könyv ára nem kevesebb, mint 1,53 millió euróra (475 743 millió forint) fog ugrani.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra