no

A három leghíresebb karácsonyi vásár Bécsben

A bóvli karácsonyi cuccokon keresztül a friss puncsig minden megtalálható Bécs legnagyobb karácsonyi vásárán, mely holnap nyitja meg kapuit.

Rathausplatz

November tizenkettedikén nyitja meg kapuit Bécs legnagyobb karácsonyi vására a Rathausplatzon (azaz a Városház téren). A Bécsi Adventi Varázslat névre keresztelt rendezvényt hárommillióan látogatják évről évre. A különböző standok között van minden, mi szem szájnak ingere: a szokásos karácsonyi bóvlifelhozatal mellett árulnak még kézműves ajándéktárgyakat és kulináris különlegességeket. A téren előtérbe helyezték a gyerekek igényeit: van jászolkiállítás; Jézuska-műhely; Jézuska-expressz és Mennyei Postahivatal. Remek hely a pénz szórására.

A vásár november tizenkettedikétől szentestéig látogatható, reggel tíztől este tíz óráig.

Altwiener Christkindlmarkt

Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg a belvárosi Freyung téren az Altwiener Christkindlmarkt, Bécs óvárosi karácsonyát. Valószínűleg azért ezt a nevet választották neki, mert már 1772-ben is volt itt ehhez hasonló karácsonyi rendezvény. A piacon csak manufakturális termékeket árulnak, mint amilyen a karácsonyfadíszek, ékszerek, ruhák, kosarak és üvegáruk. Gyerekekkel ideális, mert nincsen akkora tömeg, mint a Városháza téren, és bábjátékokkal szórakoztatják a kicsiket (meg az apákat), amíg az anyák vásárolnak.

Christkindlmarkt2010 1

A vásár november tizenkilencedikétől december huszonharmadikáig tart nyitva reggel tíztől este kilenc óráig.

Kultur- und Weihnachtsmarkt, Schönbrunn

A schönbrunni kastély eleve csodálatos látvány, hát még milyen káprázatos karácsony idején. Számomra a Kulturális és Karácsonyi Vásár a legkedvesebb, mert családias hangulata van, és méretében is kisebb, mint az előző vásárok. A mai elcsépelt ajándéktárgyak mellett helyt kaptak itt bádogjátékok, nosztalgikus képeskönyvek, kerámiák és kézzel hímzett terítők. Nagyon nosztalgikus hangulata van, és a bazár elengedhetetlen kiegészítői  a karácsonyi sütemények, édességek, és a friss puncs. Leleményesek a szervezők, mert szenteste után újévi vásárrá avanzsál, így a szilveszterezéshez szükséges kellékeket is meg lehet itt venni. November tizenkilencedikétől az újév első napjáig várják a látogatókat reggel tíz és este kilenc óra között.

Karacsonyi vasar Schönbrunn 1

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek