Így hekkelhet Ikeás lámpákból dizájndarabokat!

Nemcsak a sztárépítészek és bútortervezők látnak fantáziát az Ikea bútorok és kiegészítők újragondolásában, hanem azok a lelkes DIY (Csináld magad) rajongók és hobbiasztalosok is, akik szívesen töltik a szabadidejüket fúrással-faragással vagy festéssel. A hajtás után kreatív ötleteket mutatunk lámpákra!

1. Metált színt kapott Hektar függőlámpa

A svéd bútormárka 19.990 forintos, gyárilag sötétszürke színű lámpáját egy kis leleményességgel könnyen elegánsabbá és egyedivé tehetjük. A Style at Home nevű lakberendezési oldal szerkesztői például a lámpabúra felső részét és belsejét fújták le arany spray-vel, de mi akár az ezüst vagy csillámos verziót is el tudjuk képzelni a lakásban.

The lush flowers I acquired from the Dunphy wedding ***** thanks Amy ***

Una foto publicada por Lisa (@lisapump) el

2. Ikeás Szputnyik lámpa

A Dwellings by Devore bloggere egy 14.990 forintos Maskros lámpát varázsolt át Szputnyik lámpává, ami valóban aprópénz ahhoz képest, hogy az ilyen Szputnyik lámpáknak még az Ebayen is borsos áruk van. A klasszikus, a szoba hangulatát teljesen megváltoztató, műalkotásszerű formához antik fényű arany spray-t és a hobbiboltokban könnyen beszerezhető, apró plasztik csészét használt a mester. Ide kattintva részletesebben is lekövetheti a munkafolyamatot.

3. Henry Pilcher-féle rézcső lámpa

Kezdőknek kicsit bonyolult hekknek tűnhet az a rézcsőből összerakott lámpa, amit a TheGatheredHome.com oldalán találtunk. Az ügyes kezű blogger mindössze 50 dollárból, 13.959 forintból hozta ki a Henry Pilcher jellegzetes lámpáira hajazó darabokat úgy, hogy az árban már a Foto fantázianéven futó Ikeás lámpa (4990 forint) ára is benne van. Ide kattintva lesheti el a részleteket.

4. Elegáns, olcsósított fali olvasólámpa

A LisaShineYourLight.com bloggerének nagyon tetszettek az örökzöld, de drága lámpákban utazó Shades of Light falilámpák, de nem szeretett volna darabjáért 295 dollárt, 82.350 forintot fizetni. Ezért trükkösen befektetett egy 3990 forintos, sárgarézzel kombinált Arstid Ikea lámpába, valamint egy pár száz forintos, fém Skurar kaspóba, és az egészet lefújta antik hatást keltő aranyfestékkel. A részleteket ide kattintva találja.

5. Rézre fújt csillár

A GoHausGo.com bloggere,Emily May nem bonyolította túl a csillárfelújítást, egy egyszerű réz színű spray-vel lehelt új életet az Ikea Fillsta formájába. A körülbelül 10 ezer forintért beszerezhető, különös formájú csillár egyébként komoly lehetőségeket rejt magában, mi simán kipróbálnánk akár pasztell vagy ezüst árnyalatban is.

6. Kreatív ötletek ülőkére

A Mommo Design hívta fel a figyelmünket arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a svéd bútormárka 3490 forintért kapható, Frosta nevű ülőkéjében: az elmúlt években lámpát, hintát és gyerek futóbiciklit is faragtak belőle az elszánt DIY rajongók.

New post: IKEA FROSTA STOOL HACKS #Ikea #ikeahack #ikeahacks #ikeafrosta #frostastool #kids #kidsroom #diy #IKEADIY #mommodesign #mommodesignblog

Una foto publicada por mommodesign - Play Your Design (@mommodesign) el

7. Modern lábakat kapott a Nymö lámpaernyő

A hálószobába vagy a nappaliba állítva is feltűnő és stílusos ez a bőrszíjakkal feldobott, három darab rúdból készített állólámpa-állvány, amit a profi DIY szakember, Kristin Murphy készített a már meglévő, 5990 forintos lámpaernyőjéhez.

8. Variációk konzolra

Kevés jobb dolog történhetett volna az 500 forintos Ikeás konzolokkal annál, mint hogy modern hatású és olcsó falikarként gondolják újra az ötletekből kifogyhatatlan DIY bloggerek. Ide kattintva még több remek és könnyen lekoppintható újdonságot talál házi barkácsra!

* #bedsidelamp #ikeahack #ekbyvalter #cagelight #N12

Una foto publicada por Nadifa Rizkita (@n.rizkita) el

Oszd meg másokkal is!
Mustra