A teáskannák és vízforralók is nézhetnek ki úgy, ahogy sose gondolta volna

Természetesen nemcsak a kotyogós kávéfőzők terén ment végbe modernizáció és stílusváltás, a teáskannákba is új életet leheltek a gyártók és a dizájnerek az elmúlt években. A design-milk.com szerkesztői össze is állítottak egy tízes listát arról, hogy milyen formák és színek vannak divatban a 21. század első felében. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen mutatós teáskannákra érdemes vadászni az üzletekben!

Spanyolország egyik legismertebb ékszerdizájnere, Helena Rohner 2007-ben dobta piacra rozsdamentes acélból és porcelánból készített teáskanna szettjét, melyet a több mint száz éves múlttal rendelkező cégnek, a Georg Jensennek tervezett. A modern és stílusos darabért sajnos 145 fontot (kb. 59.360 forint) kérnek az üzletekben. A japán Kaikonak Makoto Koizumi tervezett egy minimalista, de elegáns, tűzzománcból, acélból és esztergált juharból készült klasszikus formájú és tartós darabot, amiért 150 dollárt (kb.39.860 forint) kell fizetni a márkánál.

A pszichedelikus textilekben utazó Marimekko 'Oiva' fantázia névre keresztelt teás kollekcióját Sami Routsalainen álmodta meg, és a márka ajánlása szerint még forralt bor szervírozására is alkalmas. A vörös árnyalatot kapott darabért 30.000 forint körüli összeget kérnek. A DeLonghi ennél egy sokkal feltűnőbb, harsány formában és színben gondolkodott, mikor piacra dobra Kmix 54 nevű modelljét, mely a legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával, kivehető vízkőszűrő és rejtett fűtőelem hozzáadásával készült. Az alumínium külsőt kapott darab már 94.50 dollárért ( kb.25.345 forint) kapható az amazon.com oldalán.

Az Alessi 'Il Conico” nevű, ikonikus kúp formájú vízforralóját az eszpresszó kávéfőzőkhöz hasonlóan Aldo Rossi tervezte, sajna egy ilyen mutatós dizájner darabnak meg is kell fizetni az árát, 290 dollárt (kb.77.000 forint). Ezzel szemben a Circulon stílusos kialakítású formái valószínűleg több otthonban köszönnek majd vissza a jövőben. A különféle barátságos árnyalatokban kapható, rozsdamentes acélból készült kanna másik nagy előnye, hogy két literes a kapacitása, azaz akár 8 pohárnyi víz is elfér benne. A víz felforrását hagyományos módon, sípoló hanggal jelző kannáért 28.99 dollárt (kb. 7700 forint) kérnek a márkánál.

A világhírű konyhai kiegészítőket gyártó Le Creuset 'Demi Settle' néven futó terméke olyan bájos formát kapott, ami garantáltan soha nem fog kikopni a divatból. A zománc-acél darabért, ami természetesen könnyűszerrel illeszkedik a márka többi termékéhez 65 dollárt (kb.17.269 forint) kell fizetni az üzletekben. Az Oxo fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte meg egy több formatervezési díjat is bezsebelt, klasszikus funkciót ellátó darabbal. A rozsdamentes acélból, és csúszásgátló parafából készült, 'Uplift' elnevezésű, stílusos vízmelegítőért 79.99 dollárt (kb.21.232 forint) kell otthagyni az üzletekben.

Az előző kannákra részben emlékeztet a K3 Picquotware fiatalos darabja, amiért igencsak borsos árat, 275 dollárt (kb.72.900 forint) kell fizetni a népszerű webáruház, a horne.com oldalán. Ennél azért jóval kevesebbet, 125 dollárt (kb.33.170 forint) kérnek a Nambe 'Alloy Chirp' néven futó vízmelegítőéjért, amit Steve Cozzolino tervezett a cégnek. Az egyszerű vonalvezetésű, de mégis merész formájú, rozsdamentes acélból és vasból készült teáskanna ráadásul két és fél liter űrtartalmú. Nézze meg a galériában korunk leginnovatívabb teáskannáit!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra