Csináljon fesztivált a kertjéből!

Bár az idei nyár eddig nem a kerti bulikról szólt, azért mi még nem adjuk fel és ajánlunk néhány egyszerűen elkészíthető kerti dekorációt. Az érdekességük, hogy az összes ötletet a Szigetről lestük el, de mind olyan, ami otthon is könnyedén megvalósítható, csak egy kis kézügyesség kell hozzájuk. A fesztiválon nagyon jól mutattak, ezért ha a környék legbulisabb kertjét szeretné magáénak tudni, akkor érdemes közülük válogatni. Sőt, akár kert se kell hozzá: az erkélyt vagy az otthoni hangulatvilágítást is feldobhatja velük.

Kertibútor

A használt és kidobásra ítélt autógumi elég veszélyes hulladék, időjárásálló szabadtéri bútornak viszont kiváló. Nem állítjuk, hogy egyszerű ennek a szettnek az elkészítése, de ügyesebb kezűeknek nem jelenthet akadályt. Néhány évvel ezelőtt ugyanennek az puffos változata ment, általában egy vastagabb zsákba húzták a két egymásra tett abroncsot, idén már kényelmes háttámla és karfa is járt hozzá. Sőt a szetthez passzoló asztalt is készíthet. Az időjárási viszontagságokat jól bírja, de ha párnákat is barkácsol hozzájuk, azokat lehet, hogy érdemes biztonságba menekíteni felhőszakadás előtt. 

Poharas világítás

Ez az egyik legegyszerűbben megvalósítható projekt, csak egy kültéren is használható égősor kell hozzá, és néhány színes műanyagpohár. A poharak visszafogják a karácsonyi hangulatot és inkább a bulihangulat kerül előtérbe, valamint színt is adnak az egészhez. Ahogy megfigyeltük, a rögzítése nagyon egyszerű és tényleg néhány ezer forintból kijön.

Óriás lámpabura

Olyan hangulatot adtak az egyik kivilágítatlan utcának az óriási lámpabura lampionok, mintha nem is a szabadban lenne, hanem egy nappaliban. Ez is elkészíthető otthon, csak néhány méter drót kell hozzá, és valami jópofa anyag, amit ráfeszít a drótra. Bírta a szelet és az esőt is, de azért nem biztos, hogy a nagyobb viharokban is bátran kint lehet hagyni.

Esernyők

Pofonegyszerű, de baromi látványos ötlet: esernyőket alakítottak át lampionokká. Az egészhez csak a foglalatok kellenek és néhány színes esernyő. Mikor első nap kint jártunk, még zárva voltak az esernyők, ez egyébként közelgő viharoknál is sokat segíthet, így akár egész nyáron a kertben maradhat a fesztiválos világítás.

Medúza

Ehhez egy kicsit nagyobb kézügyesség kell, ugyanakkor anyagfelhasználásban semmi extra nincs. Sima dekorációként is megállja a helyét, de ha világítást is rak bele, egészen szürreális képet adhat a kertnek. Igazából itt is egy masszív drótvázra van szüksége, amire az átlátszó nylont vagy takarófóliát rögzíti, majd néhány anyagdarabbal bolondítja meg. Ahogy a Szigeten láttuk, a világítást ledekkel oldották meg, otthonra viszont akár színes égős foglalatot is használhat. Nagyobb fákon, vagy akár egy egész ösvényen is jól mutat, viszont önmagában kicsit furcsa hatást kelt, így mindenképpen többet érdemes készíteni belőle.

Színes kannák

Ez a megoldás lett a kedvencünk, a Sziget egyik pontja olyan lett a színes világító locsolókannáktól, mintha valami mesében lettünk volna. Ezt már kicsit nehezebb kivitelezni, mindegyikhez állványok is kellenek, ugyanakkor a földre téve, vagy egy faágról lelógatva is jól mutat. Itt az állványokból jött ki a foglalat, amiben egy villanykörte kapott helyet, a kanna tetejét pedig átlátszó fóliával fedték, hogy ne essen bele az eső. A kannák csövén kiömlő vizet a fesztiválon speckó fényszálakkal oldották meg, amiknek a vége világított. Ha ilyen nem találna, a sima damil is megteszi, mintha éppen használatban lenne a kanna.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek