Tessék, a lakás, ami gombnyomásra átalakul

A jövőben akár egy egyszerű gombnyomással is változtathatunk lakásunk felosztásán, ha akarunk. Legalábbis a teheráni építésziroda, a nextoffice tervezői szerint, akik félig mobil szobákban gondolkodtak a tervezés során, hogy ezzel extra helyet és optimális mennyiségű napfényt biztosítsanak legújabb házuk lakóinak – írja az inhabitat.com a látványos projektről.

Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a tereken
Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a terekennextoffice.ir

„A helytakarékos ház mobil részei jól alkalmazkodnak a felhasználók igényeihez, a szobákat az első és a harmadik emeleten lehet átszervezni különböző célokra. Mint a legtöbb épület a környéken, a Sharifi Ház is feltűnően keskeny és hosszú, ami lehetővé tette, hogy a hagyományos két dimenziós helyett egy három dimenziós elemmel készítsük el a homlokzatot.

Így működik az elforgatható ház
Így működik az elforgatható háznextoffice.ir

A mobil szobák a helyigényhez és az időjáráshoz igazodva változtathatóak. A modern kialakítást kapott Sharifi Háznál a hagyományos iráni házak elvét vettük alapul, aminek köszönhetően szezontól függően változtathatjuk a formáját" – mondja az épületről a 2010-ben alapított iroda építésze, akik nyitottabb és átláthatóbb volumenű teraszban láttak fantáziát, de a ház földszintjén egy parkoló, az alagsorban pedig egy fitness- és egy wellnessterem is helyet kapott.

A variálható ház belülről
A variálható ház belülrőlnextoffice.ir

„Minden városlakó tudja, hogy kis alapterülettel kell megelégednie, ha a városi létet választja. Ez a három téglalap alakú szobás kialakítás lehetővé teszi, hogy a szobák egy síkban legyenek a homlokzattal, de akár merőlegesen is elforgathatjuk azokat. Az épület négy fő részből áll, a számtalan forgatókönyvnek hála a szobákat tetszés szerint vendégszobának, otthoni irodának vagy hálónak is átvariálhatjuk” - magyarázza a tervező, Alireza Taghaboni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek