Nyaralna puccos buboréksátorban?

A sátorozást és a szabad ég alatt alvást eddig csuklóból elvetőknek kínál mégis megfontolandó újfajta alternatívát a Párizs közelében élő építész, Pierre-Stéphane Dumas, és a fél lábbal az Egyesült Államokban élő Frédéric Richard Casa Bubble névre keresztelt projektje. A két francia tervezőt ugyanis nagyon aggasztja bolygónk jövője, így feltétlenül olyan ötletben gondolkodtak, ami minimális anyag- és energiafelhasználást igényel, de mindemellett esztétikus és dizájnos is egyben – írja a dailymail.co.uk a látványos buboréksátorról, ami állítólag nagy sikernek örvend Amerikában és Ausztráliában is.

A 100 százalékban újrahasznosítható anyagból készült buboréksátor azonban sajnos nem olcsó mulatság. Ha egy ilyen luxussátrat szeretne felfújni az ön által választott tetszőleges helyen, legyen az homokos tengerpart vagy egy kísértetiesebb erdő, akkor azért 4000-9000 font (kb 1.5 -3.5 millió forint) közötti összeget kell otthagyni a márkánál, attól függően, hogy hány plusz szobával szeretné bővíteni buborékját.

A szabadba helyezett, felfújható dizájnerdarabok bérlésével sem járunk sokkal jobban, ugyanis az is felér egy kiváló szolgáltatásokkal bíró szálloda árával. A bérleti díjak 900 fontról (336 ezer forint ) indulnak egy puccosabb „páholyért” azonban 2000 fontot (747 ezer forint) is elkérnek a tervezők. A Franciaországból érkező buborékra kivetett plusz postaköltség ehhez képest már csak aprópénz.

„Az ötletet egy gyerekkori álmom inspirálta, akkoriban sokat álmodoztam arról, hogy a Tejútrendszeren alszom. Tehát ez az a vonal, amin Pierre-rel elindultunk, csak egy kényelmesebb útban gondolkodtunk. Egy hangulatos szállodai szobát szerettünk volna létrehozni a csillagos ég alatt. Hogy milyen érzés a buborékban aludni? Csodálatos!” – mondta találmányáról Dumas, aki társával három különböző típusú buborékot tervezett. Ezeknek a belsejében ráadásul a levegő körülbelül tízszer tisztább, mint odakinn, ráadásul nem allergén, nincs por és még a szúnyogok sem csípnek meg.

„A szabványméretekben gyártott buborékok a legjobb minőségű PVC anyagból készülnek, így alkalmasak arra, hogy megmaradjanak a legkülönfélébb földrajzi területeken, bármilyen időjárási viszonynak is vannak kitéve. A hidegebb éghajlatú területekre az új TPU féle (Thermo poliuretán) buborékot ajánljuk, amely mínusz 40 foknál alacsonyabb hőmérsékleten is megállja a helyét. Nagyon meleg országokba a fényvisszaverős, átlátszó csepp buborék ajánlott, ez a napsugárzásnak akár 95 százalékát is képes visszaverni. Ez leginkább a sivatagba való, ahol napközben nagyon meleg van, éjszaka pedig nagyon hideg” – mutatja be az ötven perc alatt felállítható buborékot a tervező, aki szerint egy termék leeresztett állapotban 50 kilót nyom és befér egy autó hátsó ülésére.

„ A buborék vízállóbb a vízállónál. Nagyon rossz körülmények között, zuhogó esőben is legfeljebb néhány csepp szivároghatbe - bár eddig erre még nem volt panasz. Aki fokozottan meleg helyre szeretné vinni a buborékot, azoknak javasoljuk, hogy viszonylag árnyékos helyre állítsák fel” – meséli magabiztosan a találmányról Frédéric, aki társával egy fára felfújható típust is piacra dobott a közelmúltban.

„Amikor az egyik ilyenben laktam egy fán, az állatok a fa köré gyűltek, hogy megnézzék, mi történik ezzel a furcsa repülő csészealjjal. Láttam szarvast, prérifarkast és mosómedvét is. Egy ilyen buborékból nézni éjszaka a csillagokat, a repülőgépeket és a műholdakat egészen hihetetlen élmény!” – hatódik meg saját találmányától Duma.

Oszd meg másokkal is!
Mustra