A Trónok harcából is kaphat már nevet a gyerek

Valami jó, ütős nevet kitalálni a születendő gyereknek – ez aztán a kihívás. Ráadásul valami olyasmi kellene, ami megkülönbözteti a többiektől, viszont nem fogja egész életében utálni, hogy helyette inkább valami rettenetes becenévvel éljen (megvannak a Cica nénik, Baba nénik és Öcsi bácsik? Valami ilyesmire kell gondolni).

Remek felsorolást találtunk, amely A-Z-ig javasol 100 csodálatos kislánynevet, sajnos csak Egyesült Államokbeli babáknak. Itthon ezeket ebben a formában nem valószínű, hogy anyakönyvezik, (bár meg lehet próbálni) de részint lehet próbálkozni, részint meg egy csomó azért magyarul is létezik. Vagy kis kreativitással létezővé tehető. Ebben segítünk most!

Jó hír a Trónok harca amerikai rajongóknak: Aria már simán lehet a gyerek neve. Mondjuk ez nem nagy cucc a Sandorok és Janosok országában. De mi a helyzet itthon? Hát, Aria pont nem lehet, viszont anyakönyvezhető az Aira és az Ari is, mindkettő lánynév. A fiunk lehet Arián vagy Arie.

Az Analia angolul is egészen bizarrul hangzik, magyarul meg végképp. Rossz hír azok gyerekeinek, akik ilyen gonoszságot fontolgatnának, hogy ehhez a magyar jóváhagyott lánynevek között meglehetősen hasonlót azért találtuk: az Anélia van a legközelebb. Ebben a műfajban az Anatólia, az Ancilla, vagy az Ánfissza sem rossz.

Akik viszont az Éhezők viadalán szocializálódtak, az Effie névnek örülhetnek, végül is ő egy egészen pozitív szereplő volt a maga módján.  Magyarul pedig Effiként anyakönyveztethető!

Az amerikaiaknál persze Elodie, Embry, ezek magyar rajongói viszont hoppon maradnak, még hasonló sincs, esetleg nevezhetjük szegény kislányt Emekrának, és akkor becézhető Embrinek. Ha nagyon muszáj.

Az USA-ban persze létezik az Ember (így!), ott van a listán. Sajnos magyarul ez a lehetőség sem nyitott, sem fiú- sem lánynévként, pedig milyen szép is lenne. Kovács Ember.

Nem szívesen viccelek ilyesmivel, de lehet már Isis is a gyerek neve - magyarul: Ízisz -, bár itt nyilván nem a szunnita terrorszervezetre kell gondolni, hanem az egyiptomi istennőre: Osiris húgára/feleségére.

És el is értünk az L betűhöz, ahonnan mi más kacsint ránk, mint Lyana, aki a Trónok harcában Ned Stark testvére volt. Itt a lelkes magyar rajongók még választhatnak is, lehet a kislány Liana, Liána vagy Lianna! 

Aztán jön a Makena, ami megint csak nem fog menni magyarul, viszont van helyette Makrina vagy Maléna. Aki pont az amerikai Marisole névvel szemezgetne, megint csak bajban lesz. Lehet a magyar gyerek esetleg Mari, Mariella, Marióra vagy Mariska. 

Aztán van még az Oda. Itt a magyar kislányok szülei kénytelenek lesznek passzolni, a fiú viszont lehet Odin, Odó vagy Buda (elnézést kérünk). 

A Trónok harca vonal később is tartja magát, a listán Ramsey-t is fel lehet fedezni, kicsivel a Royce és a Syden előtt. A Ramsey igazán egyszerű, nevezzük a gyereket - ha fiú - Ramszesznek, és becézzük Ramszinak. A Royce felejtős, hasonló sincs, autófetisiszták választhatják helyette a Romeót, de akkor oda a popkulturális utalás. Ha Syden nevű lányra vágynánk, legközelebb talán a Szidivel vagy Szidóniával jutunk, fiúban pedig a Szidorral. 

shutterstock 206820283

 A Seraphina viszont nem rossz, Szerafinaként Magyarországon is anyakönyveznék.

A százas lista végén pedig megtalálhatjuk Yanit, csak véssük eszünkbe, hogy itt most amerikai kislány nevekről van szó. De egy Jana, Janina Janka vagy Janna gond nélkül szólítható Janinak. 

A Trinity pedig már-már alap, és magyarul is létezik, csak Trinitinek kell írni.

Ha hasznos dologra vágyik, és kutatna kicsit (vagy csak nevetne egy jót) a Magyarországon is anyakönyvezhető női neveket itt találja meg. Az Áldáska és az Árven azért elég jól hangzik, nem? Fiúnevek pedig itt vannak

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek