no

Kipróbáltuk: a Gyerek Sziget felnőttnek is jó buli

Gyerek Szigetre  felnőttként kimenni szombat reggel óriási szívás – gondoltam, aztán gyorsan kiderült, hogy ez nem is így van. Szerencsére nincsen tömeg, nem visítoznak a gyerekek egymás haját tépve, nem veszekednek a játékokon, az apukák nem vedelnek sört kiterülve a napon, és az anyukák nem hisztiznek, hogy már megint ők csinálnak mindent.

Tényleg hihetetlen, de teljesen idilli hangulat uralkodott múlt szombaton a Hajógyári-szigeten. Sőt, annyira klassz volt, hogy gyerek nélkül is simán visszamennék. Gondolhatják, akkor mekkora élmény lehet a gyerekeknek?! A legtöbb játék készségfejlesztő, ügyességi játék, és a csoportos foglalkozások is nagyon jók. Szívesen lenne újra gyerek okostelefon és táblagép nélkül, maximum a kvarcjáték maradhatna? Ezt az érzést tök jól visszaadja a sziget.   

Leginkább a Színes Falu tetszett. Itt  – meséken és játékokon keresztül  –  különböző kultúrákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, de gyönyörű a miniarborétum is. A Rex állatszigeten és a labrador-mentőknél lehet kutyát és cicát simogatni (és persze adakozni is!). Lehet aztán magasból leugrani, kézműveskedni, továbbá nagyon klassz lehetőség, hogy ingyen végzik az anyajegy-szűrést. Ezeken kívül  rengeteg program  van még. Feltétlenül nézzen ki, akár van gyereke, akár nincs. Ja, és lehet kutyát is vinni a rendezvényre, de csak pórázon vezetve, szájkosárral. Nézze végig a fotókat a képgalériában, mindent lefotóztunk!

És persze, voltak más kollégák is gyerekkel a szigeten: „Átkozottul menő volt. Igaz, az első fél órában egy kicsit megijedtem, hogy a gatyámat is otthagyom, mert a pónilovaglás–vurstli-kombó anyagilag azért masszívnak bizonyult, de végül annyi jó ingyenes program volt, hogy megúsztam anyagi összeomlás nélkül. Nem tudom, hogy lánygyereknek milyen a programkínálat, de az én 3,5 éves fiam vezetett komoly arccal körbe-körbe szaladó tűzoltóautót a vurstliban, részt vett egy mini KRESZ-oktatáson, majd vezetett pályán, ült rendőrautóban, és felvehetett egy teljes rohamrendőrszettet (gumibotja is volt!), szóval, neki összességében nagy élmény volt. Azt kérte, jöjjünk még.”

A Gyerek Sziget egész júniusban hétvégenként várja a látogatókat a Hajógyári-szigeten – reggel tíztől este hat óráig.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra