Téli kismamaruha-körkép: a választék kicsi, az árak magasak

Még mindig elég szegényes a kismamaruha-felhozatal Magyarországon, de legalább van. Kabátból csak pár darabot találtunk, nadrágból viszont elég sok van. Az egyik ismerősöm azt mondta, a legjobb ősz végén és nyár elején szülni, mert a tél és a nyár a legrosszabb terhesség/öltözködés szempontjából. Télen nehéz felöltözni és megfelelő ruhát is alig találni, nyáron a ruhavásárlás egyszerűbb ugyan, de vizesednek a végtagok, és a forróságban nehéz elviselni a várandósság utolsó heteit.

Nyilván nem mindenki tudatosan tervez babát – és ha igen, valószínűleg akkor sem ez az elsődleges szempont –, de ha nem eszik három helyett, és nem kapkod fel magára jóval több kilót, mint amit az orvos helyesnek talál, az öltözködéssel sem lesz leküzdhetetlen gondja.

A terhesség első négy-öt hónapjában elég, ha egy számmal nagyobb ruhákat vásárol, mondjuk, az H&M üzletében pár ezer forintért, az ötödik hónaptól meg gumis derekú nadrágot, szoknyát szerez be. Tény, hogy ősszel és télen a legnehezebb felöltözni, ezért is néztünk utána, mire számíthatnak a kismamák. Hat bolt kínálatát hasonlítottuk össze. Bár csábító lehet terhesruhát online venni, de ez főleg a nadrágok esetén veszélyes, a has alakjától függőjen ugyanaz a darab, ami a barátnőnknek szuper volt végig, a mi hasunkat esetleg már az ötödik hónapban vágni fogja.

Kabátok őszre, télre

b.boom és a bonprix üzletében láttuk a legtöbb kabátot, viszont – a várakozásunkkal ellentétben – az H&M-ben mindössze kettőt találtunk. A b.boomban 13 490 forinttól indul az átmeneti széldzseki, a télikabátok 18 990-36 490 forint között mozognak, ami ugye, nem valami olcsó, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy csak pár hónapra valók. Lehet azzal sakkozni, hogy majd eladja a Vaterán vagy a Facebookon, de tízezer forintnál többre nemigen számíthat. Ami viszont nagyon dicséretes, legalább színekkel lehet kombinálni, és nem kell szürke kismamának öltözni akkor sem, ha kint röpködnek a mínuszok. Az idei őszi-téli trend színeit (kobaltkék, bordó, bíbor, zöld, drapp) mind megtalálhatja az üzletekben. A svéd kedvencünkben kicsit csalódtunk a szegényes kabátfelhozatal miatt, de legalább 12 990 forintért már van pihe-puha, meleg télikabát.

A bon prix elég nagy meglepetést okozott: 11 499 forinttól indulnak a tényleg meleg kabátok, a legdrágábbért 13 999 forintot kérnek. Ízlésesek, és jó színekben kaphatóak; van sídzsekiszerű egészen 54-es méretig.

Nadrágok

Ebben a kategóriában is a b.boom cuccait szerettük a legjobban, főleg azért, mert színesek. Van itt zöld és piros farmernadrág, igaz, nem olcsón, 11 990 forintért, de tengernyi a választék leggingsből és sima farmerből is, csak az áraiktól riadtunk csak meg egy kicsit. Hasonló árakon – de kevesebb áruval – célozza meg a kismamákat a Mona Mama , náluk színben a drapp, kék és fekete a menő. Az H&M gatyái tízezer forint alatt kaphatóak (a farmerek is). A bon prix sem bővelkedik nadrágban, de árban verhetetlen: 6990 forinttól már van jó szabású farmernaci, de mivel itt próbálni nem tudunk, benne van a kockázat, hogy esetleg mégsem lesz elég kényelmes a kinézett fazon.

Pulóverek, kardigánok, tunikák, hosszú ujjú felsők

A hellobaby Sale oldalán érdemes kutakodni, mi bírtuk a csíkos felsőt – 4800 forintért. Nagyon klassz a Waiting For You készlete is. A színskála minden színében lehet kapni elegáns és ízléses felsőruházatot, viszont ezek a darabok elég drágák. Valószínű nem mindennapi viseletre készültek, mert egy kimonópóló 7900 forintba kerül. Itt a kardigánok tízezer forint körül vannak, ahogyan a b.boom-ban és az H&M-ben is. Az egyszerűbb darabokat viszont az utóbbi boltból érdemes beszerezni, 2490 forintért finom anyagú, pamut hosszú ujjúakat lehet hazavinni. Az utóbbit leszámítva ebben a kategóriában is a bonprix nyert. A legolcsóbb darabokat innen tudja beszerezni, és természetesen nem csak jó áron vannak, de jól is néznek ki, és a felsőknél jóval kisebb a nempróbálás kockázata is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra