Top 5 gyerekbarát wellness-szálló

Vége a nyárnak, de mégsem akarjuk a fürdőfelszerelést a szekrény mélyére elrakni. Jöjjön öt hazai wellness szálloda, ami alkalmas arra, hogy hűvös időben is pihenjünk, lubickoljunk, szórakozzunk, attól függetlenül, kint hány fokot mérni. Mégpedig a gyerekekkel. Bár ezek nem olcsók, de sokan vannak, akik az év vége közeledtével a munkáltatóktól kapott üdülési csekket és/vagy SZÉP kártyát szeretnék felhasználni, ezeket a listánkra került szállodák mindegyikében elfogadják.

aquaticum

Velence Resort&Spa****superior

Modern, fiatalos családbarát szálloda, amely bármilyen évszakban, bármilyen időjárási körülmények között garantálja a kikapcsolódást az egész családnak, hiszen saját élővizes és kültéri strandja mellett a Spa részlegen számos medencéje van.  A gyermekeket két medence is várja különféle élményelemekkel. A fürdés mellett a szülőket szauna világ, masszázs lehetőség és fitneszterem várja. Az is megoldható, hogy a két szülő együtt is tölthessen egy kis időt, mert a gyerek felügyeletéről gondoskonak a játszószobában, gyereksarokban, vannak különféle gyerekprogramok. Kényelmes, hogy bármilyen baba- vagy gyerekápolással kapcsolatos eszközt kérhetünk, sőt, akár játékokat is, vagyis nem szükséges otthonról elcipelni mindent. És mivel kölcsönözhetünk kerékpárokat is gyereküléssel, így azokat sem kell magunkkal vinni. Az étteremben kedvesek, segítőkészek a pincérek, a választék széles, így biztosan mindenki talál magának megfelelő menüt.

velenceresortspa4

Miért érdemes ide jönni? A Velencei-tó közvetlen szomszédsága, a tóra néző panoráma nagyon megkapó. A hotelnek saját strandja van, tehát nyáron megmártózhatunk a szabad ég alatt, rosszabb idő esetén a Spa részleget vehetjük igénybe, ahol mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek sokféle fürdőzési lehetőség adott.

Mi látható a környéken? A Velencei-tó közvetlen közelsége miatt a vizes sportok, a horgászat, a madarászat adja magát, a tó körüli kerékpárúton távolabb is elmerészkedhetünk. Agárdon termálfürdő, Dinnyésen tanösvény és madárvárta, Sukorón ingókövek és arborétum várja a turistákat. Kb. 20 km távolságban fekszik Székesfehérvár, ami megyei jogú városként számos más program, szolgáltatás színhelye.

Megközelítés: M7 autópálya, 7-es főút, vonat a szálloda előtt áll meg, távolsági busz

Hotel Karos Spa ****superior

A hotel a környék és a régió legnagyobb családbarát szállodája, amely már 3 hónapos csecsemők számára is kínál programot (babaúszás), és leköti a kölyköket egészen a kamaszokig. A játszósarkok, játszótér mellett különféle kreatív programokkal kedveskednek a gyerekeknek. Lehet bérelni kerékpárokat akár gyereküléssel is, melyekkel jó idő esetén a környéket be lehet barangolni. Az étterem svédasztalos rendszerben működik.

karos spa

Miért érdemes ide jönni? A hotelnek saját termálvizes medencéje van, ezért a felnőtteknek helyben megoldott a gyógyvizes fürdőzés. És hogy a szülők ezt nyugodtan ki is tudják élvezni, a szálloda vendégeinek 2, illetve 4 óra ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítanak. A babaúszás foglalkozásokon (3 hónapos kortól) a szálloda vendégei ingyenesen vehetnek részt.

Mi található a környéken? A Kis-Balaton közelsége miatt izgalmas, vadregényes kirándulásokat lehet errefelé szervezni gyalogosan vagy kerékpárral Zalavárra vagy a Kányavári-szigetre, netán a bivalyrezervátumba.  Zalakaros termálfürdője is ajánlott látnivaló, ahol idén nyáron adták át a Vízipók-Csodapók Vízi Gyermekvilágot, a tematikus játszóházat és a kalandparkot, amelyek a gyerekek számára több mint 60 féle vízi attrakciót foglalnak magukba. A felnőtteknek érdemes ellátogatni a környék pincészeteibe is, ahova akár a nosztalgia Dottó vasúttal is mehetünk.

Megközelítés: M7-es autópálya, 7-es főút, a tömegközlekedés nem erőssége a településnek (Zalakomárba megy legközelebb vonat)

Oxigén Hotel**** és ZEN Spa Noszvaj

A nemrég nyílt hotel a Bükk-hegység lábánál található. A szobák mérete igazodik a családok igényeihez, tágasak és igény szerint összenyithatóak. A gyerekek életkorához megfelelő szórakozási formát, játékokat könnyen találnak a szálloda területén, legyen szó játszósarokról, tini játszószobáról (pl.: billiárddal, csocsóval vagy számítógépes játékokkal), wellness részlegről, a medencék közötti pagodákról, vagy a kültéri játszóterekről. A hotel étterme is családbarát módon lett kialakítva, a gyerekkel érkezőknek külön terem áll rendelkezésükre, ami jó hír azoknak is, akik jobb szeretik gyerekmentes környezetben elkölteni a vacsorát. A wellness részlegen baba- és gyermekmedence is van, de ha csak a felnőttek szeretnének kikapcsolódni, lehet igényelni gyermekfelügyeletet. A szállodához tartozó 3,5 hektáros ősfás parkban mindenféle szabadidős kikapcsolódásra lehetőség nyílik, mint játszóterezés, erdei kötélpálya, pedálos gokart, teke- és focipálya, kerti sakk, trambulin, KRESZ bringapálya.

noszvaj

Miért érdemes ide jönni? A 10 év alatti gyermeknek a szülővel egy szobában történő elhelyezése ingyenes, ami különösen jó ajánlat. Számos babaápolási kellék is térítésmentesen igénybe vehető (légzésfigyelő, WC szűkítő, sterilizáló stb.), így kevesebb csomaggal is érkezhetünk. A hotel az 1900-as évek elején épült Galassy-kastély átalakításával jött létre, ezért már csak az épülete adta hangulat és a természet közelsége miatt is kiválóan alkalmas arra, hogy elfeledjük a hétköznapok rohanó világát és ellazuljunk.

Mi található a környéken? Noszvajon a copf stílusban épült De la Motte kastély, a pinceházak és a barlanglakások lehetnek érdekesek, illetve Eger közelsége (12 km), az egri borvidék és a Bükk számos programlehetőséget rejt magában.

Megközelítés: M3-as autópálya, 3-as főút, távolsági autóbusz (vonat Egerben áll meg)

Aquaticum Debrecen Termál és Wellness Hotel****

A (cikk nyitóképén is látható) debreceni Nagyerdő szívében rejtőző Aquaticum sokféle szolgáltatással rendelkezik, a hatalmas üvegkupola alatti fürdő egy trópusi dzsungel hangulatát hozza. A gyerekeket játszóház várja a szállodában, ahol 3 éves kortól ingyenesen vigyáznak a gyerekekre szakképzett óvónők, ugyancsak 3 éves kortól lehet igénybe venni a fürdő területén lévő játszóházat, de itt a szülőknek is jelen kell lenniük. Külön térítés ellenében esti/éjszakai gyermekfelügyelet is kérhető. A gerekmedencék és csúszdák mellett érdekes még a hotel udvarán található nagyobb játszótér is, de ami a legnagyobb élményt nyújthatja, az a nemrég átadott KING Park, amely interaktív, kreatív módszerekkel segít megszerettetni a gyerekeket a vízzel.

aquaticum2

Miért érdemes ide jönni? A szálloda egy gyógy- és wellness komplexum része, így a szobánktól karnyújtásnyira számos vízi élményben lehet részünk, akár ha gyógyfürdőzni, akár ha csak kikapcsolódni vágyunk.

A környék látnivalói: Debrecenben számos látnivaló van, nem is próbálkozunk felsorolni őket. De a szálloda családos vendégeinek a Nagyerdei Kultúrpark is izgalmas lehet.

Megközelítés: M 35 autópálya, 4-es főút, vonat, busz

Családi Wellness Hotel Gyula**** Superior

A dél-alföldi régió és Gyula város első családbarát szállodájaként az a céljuk, hogy a gyerekekkel érkező vendégek is teljes mértékben ki tudjanak kapcsolódni náluk és rugalmasan kezelnek minden helyzetet.  Itt is van lehetőség a babakellékeket igénybe venni, így nincs szükség mindenféle pótolható eszközt magunkkal vinni. A 300 m2-es játszóházban a legkisebbektől az X-box iránt érdeklődő nagyobbakig mindenki számára van lehetőség megtalálni a szórakozást. Ha a felnőttek kimenőt szeretnének, bébiszitter szolgáltatást lehet igényelni. A szálloda élmény- és fürdőmedencéi között találni gyerekmedencét is, amely csúszdával van ellátva. Az étteremben az etetőszéken túl van bébiétel, partedli és ételmelegítő, gyerekmenüből lehet választani, aminek fogásait - saját bevallásuk szerint - csak természetes alapanyagokból készítik el.

wellness gyula 13

Miért érdemes ide jönni? Ez a szálloda az egyetlen, amit a Poronty csapata nem próbált ki. Amiért mégis beválogattuk az az, hogy egy szállásfoglaló honlapon a vendégek visszajelzései alapján tízből 9.6 pontot kapott, méghozzá 72 értékelés alapján. Leginkább a segítőkész, kedves személyzet, a tisztaság és az ételek kaptak külön dicséretet.

Mi van a környéken? Gyula városának talán leghíresebb nevezetessége a gyula vár, ahol nyáron állandó várjátékok és programok várják a turistákat. A gyulai Várfürdőbe is mindenképpen érdemes ellátogatni, és ha már kint nem is napozunk, lehet tenni egy sétát a nagy parkban. Az Élővíz-csatorna mentén sétákat, kerékpár túrákat szervezhetünk.  Az Erdély kapujának is nevezett városból tovább is utazhatunk, a román határ pár kilométerre van.

Megközelítés: 44-es, 47-es főúton, vonat, távolsági busz

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek