Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

Ha teljes menüsorban gondolkodsz, készíts mellé a grillen citromos-sajtos csirkét, joghurtos padlizsánsalátát, és kínálj hozzá gránátalmasziruppal ízesített limonádét. Utóbbihoz felnőtteknek egy kevés fehér rum is jól illik.

Kisebb adagokban is szép.
Kisebb adagokban is szép.Mariia Kozub

Hozzávalók

A Pavlovához

  • 6 nagyobb darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 2 darab gránátalma magja
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 4 evőkanál gránátalmaszirup
  • 2 deci tejszínhab egy kanál cukorral felverve (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formáját. A gránátalmás réteg hozzávalóit egyszerűen keverd el egymással. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak lassan, kanalanként adagold a habhoz.

Add hozzá a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kanalazd a sütőpapírra a felvert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a gránátalmás réteget és a tejszínhabot.  

kapcsolódó 20 poharas desszert, amit imádni fog
20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

2020. augusztus7., 06:04

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

2020. augusztus9., 06:04

Mustra