Pimp my krumplis tészta: grenadírmars kolbászkarikákkal, füstölt paprikával és snidlinggel

Ugye milyen régen ettél utoljára krumplis tésztát? Pedig hatalmas retróság, amihez nagy konyhai szakértelem sem kell. Ha ráadásul kolbászkarikákkal, csiliporral, füstölt paprikával és friss snidlinggel dobod fel, még finomabb és sokkal gazdagabb étel lesz belőle.


Az étel eredete egészen a Monarchia idejére nyúlik vissza, ahol a hadsereg élelmezését volt hivatott megoldani ez a fogás – a tápláló, szénhidrátban gazdag krumplis tészta ideális megoldást jelentett. Nevét a gránátosokról kapta, így lett belőle gránátos kocka és grenadírmars.

Pimped.
Pimped.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka kolbászkarika
  • 1 csokor snidling
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 darab felkockázott hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre tészta (fodros vagy kocka)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban pirítsd meg, majd a tűzről lehúzva szórd meg a paprikákkal. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát, önts alá egy kis vizet, adj hozzá sót és borsot, majd párold benne puhára a krumplit. 

Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint főzd ki, és ha elkészült, keverd össze a krumplival. Sült kolbászkarikákkal, friss, apróra vágott snidlinggel és egy kis hideg tejföllel tálalhatod. 

kapcsolódó 10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk
10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk

Tudjuk, tudjuk, hizlal. De mi szeretjük! Jöjjenek tehát a rakott krumplik, lepények, sült krumplik.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: a nagymamád tejes pitéjét te is könnyen összedobhatod

Gyümölcsraguval, fahájas porcukorral és fűszeres narancslekvárral is nagyon finom, de akkor sem tévedsz nagyot, ha sűrű csokiszósszal és tejszínnel tálalod.

2022. február8., 07:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra