Próbáltad már a cukkinitésztát? Így lesz belőle kalóriaszegény köret a bolognai mellett!

Azoknál az ételeknél nem működik a tészta zöldségre cserélése, ahol a feltét valami nagyon egyszerű fűszer vagy sajt, és alapvetően a jó kis házi tészta adja meg az egésznek az ízét. Ám ahol a szósz és a ragu markáns és izgalmas, ott tökéletes lesz az alig kalóriás cukkinitészta is.

A cukkinis változat nem lesz olyan, mint a frissen gyúrt tészta, de lesz helyette valami egészséges és semleges ízű kísérő, amit akár egy bolognai ragu mellett, akár pestóval és frissen reszelt, érett sajtokkal is kipróbálhatsz. A cukkiniből készült köret percek alatt elkészül, és segít abban, hogy ne kelljen lemondanod a kedvenc tésztaételeid ízéről. Tálald fűszeres halakkal, bolognai raguval, tejszínes gombaszósszal vagy más kedvenceddel. 

A tengeri herkentyűk is jól illenek hozzá.
A tengeri herkentyűk is jól illenek hozzá.sveta_zarzamora

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 közepes darab cukkini
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha van cukkinispirálod, azzal faragd spagettiformájúra a zöldséget, ha pedig nincs, egy zöldséghámozóval szeleteld, majd vágd vékony csíkokra. Elrontani elég könnyű: ne sózd meg nagyon, ne főzd túl, mert mindegyik elrontja. Elég neki egy-két perc egy evőkanál forró olíva- vagy kókuszolajon, esetleg forró vízben, ha főzni szeretnéd. Utólag, még melegen add hozzá a borsot és a sót.

Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot Isteni, egyszerű töltött cukkini húsmentesen – ezzel szereted meg a vega életmódot

Meglepően finom a végeredmény.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

2021. május12., 12:52

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

2021. május15., 10:24

Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

2021. április18., 10:44

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

2021. május11., 10:24

Cukkinis-narancsos sütemény sajtkrémes mázzal – egészségesebb és egyszerűbb, mint a legtöbb süti, amit ismersz

Cukkinivel még finomabbak és kevésbé szárazak leszek a sütemények, ráadásul semleges íze miatt senkinek nem tűnik fel, hogy egy kevés egészséges hozzávalót is kapott az édesség. Mutatunk is egy példát az egyik pofonegyszerű kevert édességre.

2021. május18., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek