Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot. Finom szendvicsben, krumplipürével és barnaszósszal és buli után hazatérve, egyenesen a hűtőből csemegézve is.

Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.  

Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is. 

Zsömle és mustár kell csak mellé.
Zsömle és mustár kell csak mellé.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka marhahús
  • 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
  • ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe. 

12 német finomság, amit nem szabad kihagynod! 12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!

Kolbászok, palacsinta leves és perec - ezeket kóstold meg, ha Németországba látogatsz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha pizzát ennél, de kerülnéd szénhidrátokat, készítsd el ezeket az olaszos csirkecombokat!

A pizza hangulatában, jó sok fűszeres paradicsommal és egy vagon sajttal készült ez a fogás, ami még a sokszor elég unalmas cukkinitészta tetején is remekül működik.

2021. március10., 10:24

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

2021. szeptember25., 11:24

Grillezett kenyér- és paradicsomsaláta – prosciuttoszeletekkel lesz mediterrán hangulatú

Gyors, olasz hangulatú fogás, amit mi hatalmas, töltött olívafalatokkal szeretünk a legjobban.

2021. június24., 10:24

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek