Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Kalácsban vagy édes zsömlében is érdemes kipróbálnod ezt a burgert. Mini változatban akár egy bulin is szuper fogás lehet, de praktikus csinovnyikburgerként is tökéletes: jól csomagolható és hidegen is finom, vagyis simán elviheted az irodába is.

A pikáns és a sós kecskesajt az édeskés-bazsamecetes hagymalekvárral verhetetlen.

Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!
Csinálj egyből többet, ezt imádni fogod!Savushkin

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 édes zsömle vagy minikalács
  • 5 lilahagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint vaj
  • rukkola
  • 2 kecskesajtszeletek
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a lilahagymalekvárt. Szeleteld fel a hagymákat, majd karamellizálj 1-2 evőkanál cukrot, aztán mehet az egész a tetejére egy jó nagy evőkanál vajjal. Sózd és borsozd. Amikor már sűrű és kissé krémes, mehet bele a rozmaring és egy kevés balzsamecet is. 

Vajazd meg a zsömleszeleteket és grillezd néhány percig. Ezek után mehet rájuk a rukkola, a kecskesajtszeletek és egy jó adag a lilahagymalekvárból. Nem is kell hozzá más, de ha tovább turbóznád, egy kis majonézzel és paradicsomszeletekkel teheted meg. 

kapcsolódó A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

2020. október1., 06:12

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

2021. május5., 12:52

Ez a vega pásztorpite kétféle sajttal és szerecsendióval verhetetlen

A pásztorpite ezerféleképpen variálható főétel, amivel csak egyetlen dolgod van: kipróbálni az összes változatát, és kiválasztani a kedvenced. Nálunk ezúttal vega változatban, szerecsendióval és sütőtökkel készült.

2020. október2., 06:04

Reggeli pirítós fancy edition: kecskesajttal, rukkolával és fügével tedd izgalmassá

Csak néhány perccel több idő elkészíteni, mint egy vajas pirítóst, és semmivel sem több, mint a kedvenc zabpelyhedet, mégis olyan hangulata van, mintha egy elegáns étterem délelőtti bunchán választottad volna a svédasztalról.

2021. július10., 10:44

Ez a cukkini-hagyma pite előételként és gyors vacsoraként is remek

A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.

2021. február17., 06:04

Kecskesajtos kekszek áfonyalekvárral

Reggelire, vendégvárónak és bármilyen alkalomra, amikor jól jön egy különleges snack – ez a fogás egyszerűen tökéletes.

2021. július9., 12:52

Mustra