A sikeres emberek kötnek és kertészkednek

Azoknak az embereknek sem kizárólag munkából áll az életük, akik nagy dolgokat vittek véghez. Ők tudják, hogy a kikapcsolódás is fontos szerepet játszik a sikereik elérésében.

Meryl Streep kötés közben szedi össze a gondolatait, Kate Middleton pedig színezéssel vezeti le a stresszt. A Buisness Insider sikeres emberek hobbijait gyűjtötte egy csokorba, amelyek segítenek kipihenni a szorgos hétköznapokat, hogy újult erővel vághassanak bele az előttük álló feladatokba.

Meryl Streep köt

Mery Streep számára a kötés terapeutikus elfoglaltság, amely elmondása szerint segít összerendezni a gondolatait, és gyakorolni a szemlélődő életmódot. A színésznőnek kétség kívül jó érzéke van a tűforgatáshoz, ő kötötte ugyanis a Kétely című filmben viselt vállkendőjét is. Nem csak Streep esküszik erre a hobbira, a forgatási szüneteket olyan sztárok is kötögetéssel töltik ki, mint Julia Roberts, Christina Hendricks vagy Ryan Gosling.

Kate Middleton színez

Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a felnőtt színezők, nem csoda, hogy Johanna Basford bebetonozta magát az Amazon toplistájára Secret Garden című kifestőjével. Vilmos herceg egy interjúban elárulta, hogy a cambridge-i hercegné is ennek a hobbinak hódol szabadidejében. A trend gyakorlói szerint a színezés a meditáció egy formája, amely segít a stressz csökkentésében, a gondolatok összerendezésében.

Bill Gates bridzsel

Bill Gates a Redditnek elárulta, hogy több olyan hobbija is van, amit ő maga régimódiként jellemez, ilyen például a bridzs. A kártyajáték mellett szívesen teniszezik, és sok időt tölt a családjával is.

George W. Bush fest

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Over the past several months, I've painted the portraits of 98 wounded warriors I've gotten to know - remarkable men and women who were injured carrying out my orders. I think about them on #VeteransDay and every day. Their paintings and stories will be featured in PORTRAITS OF COURAGE - a book and special exhibit - next spring, and I am donating all my proceeds to @thebushcenter and our Military Service Initiative's work to honor and support them. Click link in bio for more info.

George W. Bush (@georgewbush) által megosztott bejegyzés,

Kevesen tudják, hogy az Egyesült Államok egykori elnöke termékeny festő. Művei között több mint ötven kiskutyás festmény és számos tájkép szerepel, de a világ vezetői közül is többen helyet kaptak festővásznain. Miután Bush 2009-ben maga mögött hagyta a Fehér Házat, egy hónapot töltött Floridában, ahol egy grúziai festőtől tanult.

Tom Hanks vintage írógépeket gyűjt

A színész 1978 óta gyűjti a vintage írógépeket, amik közül egyet a mindennapokban is használ. A The New York Timesnak elmondta, hogy nem csak a masina hangját szereti, szerinte a vele írt sorok sokkal fennköltebbnek tűnnek, akár egy köszönőlevélből is mestermunka válhat.

Angelina Jolie fegyvereket gyűjt

Nem Tom Hanks az egyedüli hollywoodi színész, aki különös tárgyakat gyűjt, Angelina Jolie a késekért rajong. A W Magazine-nak elárulta, hogy a hóbortba még édesanyja vezette be kislány korában, ő pedig tovább örökítette kisfiára, Maddoxra. Hozzátette, hogy a kisfiúnak ajándékozott késeket kitompíttatta, ezért véletlenül sem tud kárt tenni magában velük. A színésznő még 1998-ban, Conan O’Brien műsorában mutatta be, hogy hogyan tud bánni a pillangókéssel.

Oprah Winfrey olvas

Oprah szabadidejében szívesen olvas, szerinte semmi sem helyettesíthet egy jó könyvélményt, amely képes ismeretlen tájakra repíteni csupán a szavak és a nyelv segítségével. Oprah Book Club néven saját könyvklubot is alapított, amely számos könyvet juttatott már a bestseller listák élére.

Michelle Obama fut

Az egykori first lady egy beszélgetésben árulta el, hogy szabadidejéből szívesen áldoz a sportra. A The New York Times szerint fél ötkor kel, hogy a napját a futópadon kezdhesse. Michelle Obama olyannyira szívén viseli a testmozgást, hogy a gyermekek egészséges életmódjáért kampányt is indított Let's Move! néven.

Anna Wintour teniszezik

Anna Wintour szintén a korán kelők csapatát erősíti, öt órakor pattan ki az ágyból, hogy mielőtt célba venné a Vogue szerkesztőségét, útba ejthesse a teniszpályát. A The Cut szerint a manhattani Midtown Tennis Clubban edz, és egy alkalommal még a divathétről is előbb távozott egy teniszmeccs kedvéért. Rendszeres látogatója a US Open, a French Open és a wimbledoni teniszbajnokságoknak. A Fashionista szerint jó barátságot ápol Roger Federerrel, Karl Lagerfeld pedig állítólag csak azért építtetett teniszpályát a birtokára, hogy Franciaországba csábítsa a Vogue főszerkesztőjét.

Nicole Kidman kertészkedik

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Last of my homegrown roses this summer.

Nicole Kidman (@nicolekidman) által megosztott bejegyzés,

Nicole Kidman családjában nem ő az egyetlen, aki szívesen kertészkedik, édesanyja és testvére szintén sok időt tölt növények gondozásával. A Vogue interjújából kiderült, hogy a tennesseebeli farmján a színésznő saját, organikus zöldségeskerttel büszkélkedhet, júliusban pedig egy csokor rózsáról osztott meg egy képet Instagram-oldalán, amit a kertjében nevelt.

Te űzöd valamelyiket a sikeres emberek hobbijai közül?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek