Szeretnél átlátszó és billegő szilikontányérokról enni?

Nálatok is elvárás, hogy meglepő módon viselkedjenek a tányérok?

Ha igen, a kisebbséghez tartozol, a képzőművészetis Lina Saleh kreálmánya ugyanis egyelőre inkább csak az imbolygó műanyag tálakat savazó hozzászólók egy nagy ellentáborba tömörítésére volt jó. A szilikon és porcelán keverékéből készült „élő” tálakkal az volt a célja egyébként az alkotónak, hogy „megváltoztassa azt, ahogy a tányérokról gondolkodunk” (dicséretes célkitűzés!) és „interaktív dialógussá alakítsa a vacsora és a vacsorázó viszonyát”.

Tányérok közt

Az Ember-tányér Kapcsolatok Biztosa címre is jó eséllyel pályázó Lina szerint mindez teljesen új szintre emeli „az ízlelés élményét”, „a tányérfélékkel szemben kialakított elvárásokat forradalmasító”, ugrabugráló, hullámzó és a villa súlya alatt besüppedő tálak ugyanis elmélyítik az étel és a falatozók viszonyát.

Video Living plates from lina on Vimeo.

Tányér ez, vagy katapult?

A hullámzó falú csészék mellett alakváltó, buraszerű tárolóedényből kipattanó tál is helyet kapott egyébként a kollekcióban, annyi tehát mindenképp igaz a szilikontálak bombasztikus leírásából, hogy meglepetésekkel teli vacsoraélményben lehet része a szettet beszerző, vállalkozókedvű… szilikonrajongóknak? Egyelőre kérdéses, hogy a köz számára is elérhető lesz-e az ember és tányér kapcsolatát újradefiniáló vacsoraélmény.

A reakciók mindenesetre nem feltétlenül pozitívak, a többség szerint ugyanis nem biztos, hogy pont a viszonylag megbízhatóan működő tányérokkal kéne kezdeni az innovációt, és az sem tűnik gyakori célkitűzésnek a hozzászólások alapján, hogy „medúzából ehessük a reggeli gabonapelyhet”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek