Mutatjuk a 12 legtutibb menyasszonyi ruha trendet

Válaszhatsz bármit a nagy napra, a fűzőn, a pelerinen és a nadrágon át a tüll csodákig.

Az idei esküvői szezon is tartogatott pár rafinált darabot az ombre és a pasiknak szánt menyasszonyi ruhától kezdve a megfizethetőbb fast-fashion menyasszonyi ruhákig. A Fashionista.com alapos összeállítását elnézve a 2018-ban sem maradunk használható menyasszonyi ruhák nélkül, sőt divatban lesz szinte minden a régi hollywoodi stílusú, a vörös szőnyeges és a lazább, 70-es éveket idéző fazonok is. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy miben állunk az oltár elé a jövő évben!

1. Drágakövek és gyöngyök

A divathéten bemutatott kollekciók hatására a menyasszonyi trendekben is felbukkantak a gyöngyökkel és milliókat érő drágakövekkel, kristályokkal applikált ruhaköltemények. Ilyenben gondolkodott többek között a kizárólag haute couture-ben utazó Viktor & Rolf, a Lela Rose és Naeem Khan is a szezonban.

2. Fekete és fehér

Az egyik legváratlanabb trend kétségtelenül a feketével kombinált menyasszonyi vonal. Persze nem a sötét szín uralja a ruhát, csak finoman jelenik meg egy vékony masni vagy szalag formájában, többek között a Reem Acra, Carolina Herrera vagy a Marchesa kínálatában. Utóbbi miniben, koktélruha fazonban dobná piacra a szokatlan párosítást.

3. Fűzők és fehérneműnek látszó felsők

Nemcsak a celebnők, hanem a menyasszonyok körében is népszerű a fűző, aminek hatására még a Zara is piacra dobott egy csöcstáskát az év első felében. Monique Lhuillier és Jenny Peckham is ilyen hímzett vagy csipkével díszített, fehérnemű-szerű felsőrésszel képzelte el az ifjú arákat a szezonban.

4. Menyasszonyi nadrág

Megoszlanak a vélemények a Chanel által 2015-ben divatba hozott nadrágos szetten, van aki túl egyszerűnek találja, mások szerint pedig csak a nemek közti egyenlőségre akarta felhívni a figyelmet Lagerfeld a pantallóval. Lényeg, hogy szépen sikerült beépíteni a menyasszonyi divatba, olyannyira, hogy különösen menőnek számít az, aki a nadrágot választja a hagyományos szoknya helyett 2018-ban.

A nadrágos szettet bátran dobjátok fel egy mutatós fejdísszel, Csörgei Ágnes például csodás virágos, kristályos fejdíszeket, ékszereket és fátylakat készít Virágzó Magnólia néven, de menyasszonyi ruhák közül is választhattok az oldalán, ha akartok.

5. Pasztell rózsaszín és világoskék

Nem meglepő, hogy a karrierista nők, a nemi semlegesség, a lázadás és a feminizmus jelképeként is ismert rózsaszín nemcsak a konfekció, hanem a menyasszonyi ruha divatban is egyre népszerűbb. Aki túl lányosnak vagy romantikusnak találná a színt a nagy napra, az jövőre választhat pasztell vagy koszos kék hercegnős ruhát is.

6. Visszatér a 70-es évek

Bár az utcai divatban inkább a 90-es illetve a korai 2000-es évek trendjeit követjük a szezonban, a menyasszonyi kollekciókban azért még felbukkan egy-két olyan hímzés, nyaklánc vagy vállmegoldás, ami a 70-es évek hippis hangulatát idézi. Ilyen autentikus vintage fazonban gondolkodott például Elizabeth Fillmore, a Houghton vagy a Rivini is a tervezés során.

7. Sikkes az Art Deco

A 20-as valamint 30-as évek építészeti és iparművészeti irányzata évtizedek óta hatással van a divatvilágra, idén többek között a Naeem Khan, a Reem Acra és a Jenny Packham gondolkodott hasonló vonalakban és díszítésekben.

8. Nőies övek

A derekat kiemelő kiegészítő nemcsak bőr, arany, ezüst és fekete árnyakatokban lesz divat 2018-ban, hanem gyöngyökkel kirakott, csipkés valamint óriás masnis verzióban is. Övvel küldené az oltár a menyasszonyokat például Romona Keveza, a Viktor & Rolf és Oscar de la Renta is a következő szezonban.

9. Légies anyagok

Nemcsak a fűzők, de meglepő módon a kombinéra emlékeztető fazonok is nagyon mennek a menyasszonyi ruha divatban. A lenge, áttetsző tüllt vagy csipkét menő még gyöngyökkel, bonyolult hímzéssel vagy feltűnő díszítéssel megbolondítani. Fehérneműben adná férjhez tehetős vásárlóit többek között Monique Lhuillier, Sabrina Dahan és Ines di Santo is 2018-ban.

10. Puffos ujjak

Visszalehelték a divatba a 80-as évek végének, 90-es évek elejének egyik vezető trendjét, a puffos ujjat, ami 2018-ban megjelenik a menyasszonyi ruha divatban is. Ne aggódj, a fazon nemcsak szuperpuffos, de visszafogottabb verzióban is kapható lesz többek között a Vera Wangnak és Carolina Herrerának köszönhetően.

11. Pelerinek, köpenyek

Sok esetben praktikusnak találjuk a pelerint, bár arra nem gondoltunk volna, hogy a menyasszonyi ruha divatban látjuk viszont. Ráadásul jól láthatóan egyáltalán nem teszi tönkre az összhatást, sőt talán még romantikusabb, sejtelmesebb az egész szett egy ilyen váratlan kiegészítővel. A pelerin, kapucnis, letisztult, hímzett és arany színben is divatos lesz. A galériára kattintva tovább álmodozhattok a tökéletes menyasszonyi ruháról!

12. Fejdíszek, koronák, fátylak

A legtöbb menyasszonyi ruha elengedhetetlen kiegészítője a “korona”, ami ma már számtalan formában divatban van. Ilyen mutatós, virágos, kristályos fejdíszeket, ékszereket és fátylakat készít Csörgei Ágnes Virágzó Magnólia néven, de a kiegészítők mellett menyasszonyi ruhák közül is választhattok az oldalán. Tényleg érdemes megnézni a hazai tervezők kínálatát, a Virágzó Magnólia mellett szuper dolgokat készít Sármán Nóra és Bálint Sára is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra