New York-i divathét: horror, évfordulók és Rihanna

Felkapottak voltak a vérpöttyök, a sárga, a zöld, a farmer és a virágminta. Mutatjuk a legújabb trendeket!

Nemcsak a vörös szőnyeges szezon vette kezdetét az elmúlt napokban, hanem a 2018-as tavaszi-nyári kollekciókat bemutató divathetek is, mégpedig a hagyományokat követve New Yorkban. A hajtás után mutatjuk, hogy miben változtak a trendek az év eleje óta és az is kiderül, hogy vajon sikerült-e behozni a Gucci előnyét  az olyan amerikai sztártervezőknek, mint Marc Jacobs, Calvin Klein vagy Jeremy Scott, de nem hagytuk ki a válogatásból a megkerülhetetlenné vált Rihannát sem!

Barátkozik az amerikai kultúrával Raf Simons

“Amerikai horror, amerikai álmok” – mondta a Calvin Kleinnél második szezonját töltő belga tervező, aki szerint ahol sötétség van, ott kell legyen világosság is. Raf Simons elsősorban a filmművészetből (a Trónok harca az aktuális favoritja) merített ihletet a tervezésnél, mivel olyan szabadságérzetet lát a benne, ami szerinte a divatiparból hiányzik. Ennek tudatában semmi meglepő nincs a kifutóra küldött Andy Warhol féle Dennis Hopper és Sandra Brant nyomatokban, a hátborzongató Hitchcock és Kubrick (Ragyogás) féle utalásokban, de szerettük, ahogy Simons feldolgozta Brian De Palma 1971-es horrorfilmjét, a Carrie-t vagy a pom-pom lány jelenséget is. A Vogue tudomása szerint a Calvin Kleinnek bejött Simons leigazolása, sikeres év van a hátuk mögött, még annak ellenére is, hogy az államok éppen a saját, igazi horror sztoriját éli át.

Az megvan, hogy Marc Jacobs hozta divatba a grunge cuccokat?

És az azóta eltelt 25 évben nem is nagyon volt, aki Jacobsnál jobban szeretett és tudott volna ruhát tervezni New Yorkban. Ezért is volt a kritikusok szerint annyira elgondolkodtató az új, zenei aláfestés nélkül bemutatott Jacobs kollekció a Park Avenue Armoryban, ahol csak a fináléra kapcsolták be az 1981-es francia film, a Díva kísérő zenéjét.

“Jacobs egy új negyedszázadot kezd meg a divatvilágban. Talán kell neki valami, ami valóban beindítja a fantáziáját“ – mondta Nicole Phelps divatszerkesztő a tavaszi-nyári kollekcióról, ami bár kicsit olyan volt, mintha Jacobs az archívumából túrta volna elő, azért szerettük a Stephen Jones által tervezett turbánokat, óriási virágmintákat, felcicomázott papucsokat és túlméretezett kosztümöket.

Huszadik születésnapját ünnepli a Jeremy Scott

Ha visszatekintünk az elmúlt 20 évre, rá kell jönnünk arra, hogy Jeremy Scott jobban ismeri a divat jövőjét, mint bárki más ebben a szakmában. A játékos, rajzfilmfigurás ruháiról könnnyen beazonosítható tervező ugyanis szinte mindenki más előtt küldte kifutóra az elmúlt évek olyan nagy slágereit, mint a rózsaszín, a farmer, a comcsizma vagy a sportos cuccok, ahogy arra is számtalanszor rámutatott már, hogy a divat nemcsak a csontcsovány gazdagok és szépek kiváltsága a 21. században.

Ráadásul Scottnak egy olyan iparágban sikerült jól virágzó üzletet felépítenie, amely még azok számára is nehéz, akik Párizsban debütáltak és remek kapcsolataik vannak a szakmában. Exkluzív ünnepi kollekciójából szerettük a klasszikus képregényes ruhákat, az újragondolt pulóverruhákat, a neonzöld és fekete tüllnadrágokat és a Coco Rocha által bemutatott diszkógömb ruhát.

#Wangfest

Alexander Wang bemutatójának szervezésétől és az azt követő bulitól nem voltak elragadtatva a meghívottak, annak ellenére, hogy egy ilyen bulin garantáltan bele lehet botlani olyan celebgyerek modellekbe, mint Kaia Gerber, Kendall Jenner vagy a Hadid lányok. Az új, fekete, fehér, világos és szürke színeket kapott kollekcióból szerettük a cipzáras zakókat, a másfeles nadrágokat és pulóvereket, a Party Animal vagy a Hangover feliratos tollas fejdíszeket és a dzseki-szoknyákat.

Bármit el lehet adni Rihannával

Lassan a szezon legjobban várt showja lesz a Rihanna nevével fémjelzett Fenty x Puma bemutató, amit ezúttal nem Párizsban, hanem New Yorkban mutattak be a szakmának. A popsztárra állítólag a motorosok és szörfösök világa, valamint az X Games volt nagy hatással, de a tanácsadói jól láthatóan nem mentek el amellett sem, hogy hogyan hordta az egyrészes fürdőruhákat Kendall Jennerr és Bella Hadid a szezonban. A galériára kattintva megcsodálhatjátok Rihanna megkérdőjelezhető tehetségét!

+1 kedvencek

A kötelező köröket letudva készítettünk egy válogatást azokról a ruhadarabokról, amiket valamilyen formában várhatóan hordani fogunk 2018 első felében. A felhozatalt elnézve divat lesz a farmer, a bő-és trapéznadrág, az áttetsző anyag, a virágnyomat, a rózsaszínt pedig a lila, a sárga, illetve a zöld árnyalatai váltják majd a sorban. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan fogunk öltözni a New York-i dizájnerek szerint!

Oszd meg másokkal is!
Mustra