OFFLINE

Színekkel pakoljuk tele a lakást 2018-ban

2017. augusztus 31., csütörtök 14:49

A Pantone éves előrejelzését a különböző kultúrák ihlették. Menő lesz a harsányság és az eklektika a lakberendezésben.

Alig szoktunk hozzá a gondolathoz, hogy az aktuális trendekhez igazodva be kellene építeni valami lombzöldet a lakásba vagy a ruhatárunkba, máris itt van a Pantone 2018-as színelőrejelzése, ami szerint a harsány rózsaszínen és az aranyon át a Minyonok féle sárgáig szinte minden divatban lesz a lakberendezésben.

A Pantone Color Institute vezetője, Leatrice Eiseman az International Home + Housewares shown beszélt arról, hogy milyen szín- és formatervezései tendenciák várhatóak 2018-ban és az előző évekhez képest nagyon úgy tűnik, hogy mindenki talál majd hozzá közel álló megoldást.

Íme az a nyolc irányzat, ami alapján lakberendezünk a kövezkező években!

Erőteljes, életrevaló színek 

A Resourceful fantázianevű palettát olyan komplementer színek alkotják, mint például a kék és a narancs. Eiseman szerint a meleg és hűvös árnyalatok összeeresztése olyan érdekes színkombinációt eredményez, amit egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Színpárok vegáknak és egészségmániásoknak

A zeller, brokkoli, kelbimbó vagy zöldborsó zöldet az elemzők szerint pirosas, lilás és bordó bogyóárnyalatokkal, illetve Eggshell Blue színekkel kombináljuk majd a jövőben. Ezeket a tónusokat a Verdure nevű palettán keressétek majd.

Bátran nyúlunk a színekhez 2018-ban.
Bátran nyúlunk a színekhez 2018-ban.
Fotó: pantone.com

Játékos, vidám színek

Eiseman szerint az embereknek több szórakozásra és nevetésre lenne szükségük, ezért olyan “hangulatjavító” fiatalos színekkel (Playful paletta) pakolná tele a lakást, mint a világos sárga vagy a limezöld Lime Popsicle árnyalat.

Diszkrét árnyalatok

“A rózsaszín sokkal népszerűbb, mint valaha” – mondja Eiseman, aki szerint a nemcsak csajosnak, de lázadónak is mondott szín olyan finom árnyalatokban jön divatba, mint a bodza bogyós Elderberry és a padlizsános beütésű Hawthorne Rose. Sőt, az sem nagy baj, ha a romantikus színt valami más rózsaszínnel, esetleg pasztellel vagy valami arannyal engedjük össze 2018-ban. A retro hangulatú színeket a Discretion palettán kell majd keresni.

Cukorka színekkel szórjuk tele a lakást.
Cukorka színekkel szórjuk tele a lakást.
Fotó: pantone.com

Ér túlzásokba esni

A színtrend-szakember szerint a jövő évi paletta sok különböző kultúrát ölel fel, ezért semmi meglepő nem lesz abban, ha az olyan meleg, földes árnyalatokat, mint például a Cornsilk sárga rózsaszín tónusokkal ötvözzük 2018-ban. Hasonló bevállalós ötleteket a Far-fetched palettán keressetek!

Bolondítsd meg a fémes árnyalatokat

A fémes az új semleges színpaletta. Az arany, a bronz vagy az ezüst határozottan jól fog mutatni a drámai Holly Berry vörössel vagy kénes sárga árnyalatokkal. Ezeket az Intricacy palettán találod.

Újra divat az eklektika

Eiseman azt mondja, hogy a 21. századi emberek felfogásához és gondolkodásmódjához igazodva az olyan intenzív színek is természetesnek bizonyulnak (Intensity paletta), mint például a fekete és az arany. Az art deco stílust kölcsönző kombináció az elemző szerint kifinomultságot és erőt sugároz és egyáltalán nem lesz tőle karácsonyi hangulat a lakásban.

Emeljük ki a harsány színeket

A TECH-nique palettán olyan színárnyalatok kaptak helyet, amik úgy tűnnek, mintha belülről ragyognának. Ilyen például a fénylő türkiz vagy a lilás árnyalatok, amik jól mennek a fehér illetve az olyan koszos szürkés, világos bézs vagy tojáshéj színekkel, mint például a Frosted Almond.

A Coveted magazin az új Pantone lista alapján készített egy szemléltető, inspirációs videót, melyből nagyjából kiderül, hogy a valóságban hogyan kell elképzelni a meghatározott színpárokat, például a kéket a sárgával, a feketét az arannyal vagy a pirosat a türkizzel. Kattintsatok!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta