OFFLINE

Menő vagy ciki az átlátszó műanyag csizma?

2017. február 9., csütörtök 15:03

Fura, de nemcsak az áttetsző ruha menő a szezonban, hanem az áttetsző cipő is. A váratlan trendre a Vogue.com hívta fel a figyelmünket, mi pedig körülnéztünk az Instagramon, hogy mégis hogyan kell hordani a műanyag cipőt, ami valószínűleg a Kanye West féle Yeezy kollekciónak és a Vetements-nak köszönhetően szivárgott be az utcai divatba, és várhatóan mi is ilyen lábbelikbe izzadunk bele tavasszal.

Don't just follow the 'official guidance'. Cherish your own style.

Una foto publicada por @jingmarukyu el

Naná, hogy Kylie Jennernek is van áttetsző gumi bokacsizmája. A valóságshow-sztárból lett üzletasszony szerint játszósnadrággal és haspólóval menő kombinálni.

Eggyel életravalóbb, modellkedésből tengődő testvére, Kendall Jenner farmerrel és 800 ezer forintos Acne kabáttal hordja a műanyag csizmát.

Kim Kardashiannak köszönhetően divatban vannak az átlátszó combcsizmák is. Örökké hálásak leszünk érte (nem)!

Van, aki az irodista ruháját dobta fel a szezon egyik slágercipőjével. Végülis az biztos nincs beleírva a dress code-ba, hogy tilos átlátszó cipőt viselni...

Egyébként úgy tűnik, hogy cikinek számít az az Instablogger, aki nem szerzett be legalább egy ilyen műanyag csodát a szezonban. Például több mint 1200 találatot dobott ki az oldal a #transparentshoes-ra de a #transparentboots szót is körülbelül ennyien hashtagelték be az elmúlt hetekben.

Perfect saturday night * #lovely #show #orchestraconcert #ootd #perfectboots #transparentboots #socks

Una foto publicada por Tizu (@tizuxoxo) el

Az Instagramozzók körében a csajos, csillámporos sarokkal ellátott verzió az egyik legmenőbb.

És itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy ami a fotókon remekül mutat, az a való életben egyáltalán nem biztos, hogy szép: a magassarkú csizmákban általában előrecsúszik a láb, tehát a lábujjak összenyomódnak: mint megannyi kis nyomott nokedli, úgy fognak kinézni és ezt mindenki látni fogja. Vagy viccesen ki fognak lógni a kivágott orrészen. 

Trendinek számítanak a csillagokkal díszített plasztik csizmák is. Instagramon ezek is ultramenők, de ezek a műanyag csizmák ránézésre is középkori kínzóeszköznek tűnnek, olyan kényelmetlenek lehetnek, ráadásul mintha megfeleldkeztek volna a tervezők a láb természetes tulajdonságáról, az izzadásról is. Az pedig – csillagok ide vagy oda – nem lesz menő, ha látszik a műanyagon lecsorgó izzadság vagy az, hogy bepárásodott a légáteresztésre képtelen lábbeli.

Feeling like a star? It's because you are! [SOLD] #clearboots #buyme #transparentboots #torontofashion

Una foto publicada por * * * * (@kuya_shops) el

Sokan kombinálják fekete neccharisnyával. De vajon ebben a kombinációban képes volt a tulajdonos többre is, mint letyogni a kocsiig és lőni egy képet? Sosem tudjuk meg.

Úgy tűnik, hogy a férfiak sincsenek biztonságban.

Socks rule #elephantsdream #socks #shoes #transparent #transparentshoes #puma #pumasocks #style #trend #trendy #fashion #fashionmen

Una foto publicada por Elephants Dream (@_elephantsdream_) el

Ön mit gondol a jelenségről? Modernek és menőnek találja az átlátszó műanyag cipőt vagy inkább marad a klasszikus bokacsizmáknál és inkább a ciki gombot nyomja le? Szavazzon!

569 szavazat 296 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta