Ennyit változott a férfi divat az elmúlt 100 évben

Egymást érik az interneten az elmúlt száz év változásait pár percben összefoglaló videók, nemrég például a mode.com készített egy tömör anyagot arról, hogy mégis miben változott a női divat az elmúlt évtizedekben, a videónak pedig már meg is érkezett a folytatása, amiben a férfi divat változásait követhetjük végig három percben.

A jóképű modell, Matty Watts által prezentált összeállításból megtudhatjuk, hogy az 1900-as évek első évtizedeiben bézs színű pantallóban és csokornyakkendőben jártak a bajuszos urak, míg 1935-ben egy egyel lazább és városiasabb forma volt már divatban. A negyvenes években menő volt a kisvárosias hangulatot idéző kötött mellény,az ötvenes években pedig kevés férfi volt, aki ne akart volna James Deanre hasonlítani (feltűrt farmer, fehér póló, bőrdzseki és napszemüveg).

A hatvanas évekből egészen biztos sok inspirációt merítettek maguknak a mai hipszterek, de a hetvenes éveket érintő hippikorszak és diszkó-láz is alaposan átformálta a férfiak ruhatárát. A nyolcvanas évekre annyira kifogytak a jó ötletekből a divatházak, hogy a férfiak nagy része beérte annyival, hogy lekoppintja Don Johnson Miami Vice-beli karakterének stílusát és selyemfiús ruhatárát. Egy-két kiegészítőn és formán kívül nem sokat változott a férfidivat a kilencvenes évek óta, sőt az akkor viselt bő nadrágok éppen most térnek vissza a köztudatba. Nézze meg a videóban, hogy milyen átalakuláson mentek át a férfiak az elmúlt száz évben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra