OFFLINE

Már megint koppint a Zara?

2015. február 24., kedd 13:58

A Fashionista.com szúrta ki, hogy a koppintásairól elhíresült Zara 2015 tavaszára a Moschinóéhoz nagyon hasonló pulóverrel rukkolt elő. Minden divatkövető nő retinájába beéghetett Jeremy Scott Barbie-tematikájú divatbemutatója, mely után garantált volt, hogy idén tavasszal a legtöbb fast fashion üzlet közönséges pinkben fog úszni, hisz Scott-ot szokás koppintani.

Nem is kellett sokat várnunk, hogy megjelenjen az első Barbie-s ruhadarab, hol máshol, mint a Zarában: igaz, nem Moschino feliratok úsznak ferdén a pulcsin, és nem is pink az alapszín, de az inspirációs forrást illetően nem sok kérdés merül fel az emberben. Vagy ön szerint ez egyáltalán nem durva?

Akkor nézze meg a 2014 tele óta kapható kifordítható táskákat! Mikor először megláttuk őket a Zara honlapján, elképedtünk az ötlet láttán: hogy eddig miért nem jutott senkinek eszébe a belül piros kívül fekete shopper? Hisz szuper!

Aztán szembejött velünk a szezon legmenőbb lajháros reklámja, mely a Mansur Gavriel márkához tartozik, és akkor esett le: esélyes, hogy nem a Zara tervezőinek jutott először eszébe a kétszínű táska és sima replikákról van szó. Merthogy a luxustáskákban utazó Mansur Gavriel a belül élénk színű, kívül barnás, bézs és fekete táskáiról lett híres és nagyon kedvelt a nyugati divatmániások körében. Egy bőr shopper náluk 455 euróba (139 ezer forint) kerül, ami azért egész más kategória, mint a Zara 9995 forintos ára.

Mit szól ehhez?

  • 406
    Megveszem a Zarában a koppincsokat!
  • 54
    Szörnyű, nem megyek a Zarába!
  • 453
    Nem érdekel.

A hasonlóság amúgy döbbenetes, de a minőségi különbség is: a 7-es buszon láttam egy nőnél a Zara kifordítható verzióját és nem csak a műbőr minősége csapnivaló, hanem a kivitelezés is, mert úgy tűnik, némi hordás után már leharcoltan néz ki ez a fast fashion kiegészítő – lehet, hogy az illető köveket cipelt benne hónapok óta, attól kopott meg a táska, akárhogy is, én nem adnék érte még 9995 forintot se. Amúgy nem csak a Zara ment rá a Mansur Gavrielre, hanem a Forever21 is, de ez a márka nálunk nem kapható.

A Zara TRF részlegen az új, tavaszi kollekcióban jelent meg egy érdekes hátizsák, egy semmi extra, bézs színű, hasítottbőr darab, 17.995 forintos áron. Egy hibája azért van: a fazonja nagyon-nagyon hasonlít a Mansur Gavriel tavaszi zsákjainak fazonjához. Kínos. Vagy ön szerint nem és már rohan is a Zarába megvenni a dizájnertermékekhez hasonló, olcsóbb verziót? Nézze meg a galériában, mire vadásszon/ mit bojkottáljon, aztán szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta