Járna Vivienne Westwood munkaruhában?

A neves divatházak előszeretettel működtek együtt légitársaságokkal az elmúlt évtizedekben, aminek köszönhetően jól öltözött légiutaskísérőket és pilótákat tudhatott táborában többek között a Korean Air – melynek Gianfranco Ferré tervezte a formaruháit – vagy az Air France, melynek vezetősége a Diort, a Balenciagát és a Lacroixát is felkérte már egyenruháik megtervezésére.

Bár nem most volt, de a nyolcvanas években hazánk Malév dolgozóit például a Pierre Cardin öltöztette. Kevésbé jártak jól pár évvel ezelőtt a BKV dolgozói, akiknek formaruháit Makány Márta tervezhette. Makány kollekciójától akkor nemcsak mi nem voltunk hasra esve, hanem a kevésbé divatérzékeny BKV dolgozók is tömegesen reklamáltak a rossz minőségű és szomorú látványt nyújtó ruhák ellen.

Szeptembertől több légitársaság dolgozója is irigykedhet majd a Richard Branson kezében lévő Virgin Atlantic légitársaság új formaruháira, melyet ezúttal a hetvenes évek óta az élvonalban lévő Vivienne Westwood tervezett a társaságnak.

A 73 éves punk designer kollekciója, ahogy az borítékolható volt, cseppet sem mondható unalmasnak, egy-egy darabját már most irigyeljük az utaskísérőktől, akik ezentúl csinos, tűzpiros szerelésekben járhatnak majd dolgozni – írja a businessweek.com a kollekcióról, melyhez a tervezőnő többek között a 2005-ös Westwood Red Label tavaszi/nyári kollekciójából merített ihletet, de felfedezhető az új szettek között az az ikonikussá vált Bettina kabát is, amit az 1995-ös Gold Label őszi/téli gyűjteményében volt először látható.

Természetesen nemcsak a piros ceruzaszoknyába, Westwood-féle magassarkúba és nagygalléros kabátokba öltöztetett stewardessek jártak jól a ruhacserével, hanem a társaság férfi dolgozói is, akiknek klasszikus szabású, bordó, oxford szövésű gyapjúruhákat tervezett a brit designer, aki az egyenruhákat természetesen újrahasznosítható anyagokból készítette el. Az újrahasznosított poliészterfonal például műanyag palackokból készült, a táskákat pedig az Ethical Fashion Initiative csapatával együttműködve állították elő Nairobiban.

A szemmel láthatóan hordható és elegáns gyűjteményt a Virgin Atlantic 7500 dolgozója hordja majd, a stílusváltást pedig egy szuperbulival ünnepelte meg a vállalat, melyen a legújabb kollekció egyik blézerében színpadra lépett a 69 éves Blondie, azaz Debbie Harry is.

Ön mit gondol Westwood munkaruháiról, menőnek találja őket, vagy ön nem hisz a formaruhák erejében és inkább cikinek tartja, hogy ennyi pénzt elszórt a cég egyenruhákra? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1663) (1479) Ciki!
Mustra