OFFLINE

Járna Vivienne Westwood munkaruhában?

2014. július 14., hétfő 09:52

A neves divatházak előszeretettel működtek együtt légitársaságokkal az elmúlt évtizedekben, aminek köszönhetően jól öltözött légiutaskísérőket és pilótákat tudhatott táborában többek között a Korean Air – melynek Gianfranco Ferré tervezte a formaruháit – vagy az Air France, melynek vezetősége a Diort, a Balenciagát és a Lacroixát is felkérte már egyenruháik megtervezésére.

Bár nem most volt, de a nyolcvanas években hazánk Malév dolgozóit például a Pierre Cardin öltöztette. Kevésbé jártak jól pár évvel ezelőtt a BKV dolgozói, akiknek formaruháit Makány Márta tervezhette. Makány kollekciójától akkor nemcsak mi nem voltunk hasra esve, hanem a kevésbé divatérzékeny BKV dolgozók is tömegesen reklamáltak a rossz minőségű és szomorú látványt nyújtó ruhák ellen.

Szeptembertől több légitársaság dolgozója is irigykedhet majd a Richard Branson kezében lévő Virgin Atlantic légitársaság új formaruháira, melyet ezúttal a hetvenes évek óta az élvonalban lévő Vivienne Westwood tervezett a társaságnak.

A 73 éves punk designer kollekciója, ahogy az borítékolható volt, cseppet sem mondható unalmasnak, egy-egy darabját már most irigyeljük az utaskísérőktől, akik ezentúl csinos, tűzpiros szerelésekben járhatnak majd dolgozni – írja a businessweek.com a kollekcióról, melyhez a tervezőnő többek között a 2005-ös Westwood Red Label tavaszi/nyári kollekciójából merített ihletet, de felfedezhető az új szettek között az az ikonikussá vált Bettina kabát is, amit az 1995-ös Gold Label őszi/téli gyűjteményében volt először látható.

Természetesen nemcsak a piros ceruzaszoknyába, Westwood-féle magassarkúba és nagygalléros kabátokba öltöztetett stewardessek jártak jól a ruhacserével, hanem a társaság férfi dolgozói is, akiknek klasszikus szabású, bordó, oxford szövésű gyapjúruhákat tervezett a brit designer, aki az egyenruhákat természetesen újrahasznosítható anyagokból készítette el. Az újrahasznosított poliészterfonal például műanyag palackokból készült, a táskákat pedig az Ethical Fashion Initiative csapatával együttműködve állították elő Nairobiban.

A szemmel láthatóan hordható és elegáns gyűjteményt a Virgin Atlantic 7500 dolgozója hordja majd, a stílusváltást pedig egy szuperbulival ünnepelte meg a vállalat, melyen a legújabb kollekció egyik blézerében színpadra lépett a 69 éves Blondie, azaz Debbie Harry is.

Ön mit gondol Westwood munkaruháiról, menőnek találja őket, vagy ön nem hisz a formaruhák erejében és inkább cikinek tartja, hogy ennyi pénzt elszórt a cég egyenruhákra? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1057 szavazat 1250 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta