no

Kössön turbánt napszúrás ellen!

A turbán az idei nyár egyik legfeltűnőbb kiegészítője. Nem csak a strandon, hanem a meleg hétköznapokon is ajánlatos viselet, hiszen a legegyszerűbb ruhának is eleganciát kölcsönöz. Az olyan celebek, mint Vanessa Hudgens és Eva Mendes már bevállalták, ha ön is kipróbálná, de nem tudja megkötni, abban is segítünk.

A trendek előszeretettel merítenek a vallásokból: a Givenchy keresztény mániája után most a mohamedánok fejfedője, a turbán az új divat, amit egy megfelelő szélességű kendőből többféleképpen is meg lehet kötni. Ha idegenkedik a fejfedő többletjelentésétől, ne aggódjon, senki nem fogja muszlimnak nézni: a turbán állítólag azért praktikus a kánikulában, mert többféleképpen is felpolcolhatja vele haját a nagy hőségben, ráadásul nem olyan unalmas, mint a szalmakalap, amit boldog boldogtalanon viszontlát.

Arra azért ne számítson, hogy ugyanolyan jól fog majd állni, mint Vanessa Hudgensen, de egy próbát megér. Kételyeink azért vannak: a turbán vastag anyaga miatt valószínűleg extrán meleg viselet, a strandon még bevizezve oké lehet, de akkor meg a kötés fog meglazulni. Minél vékonyabb kendőből köti, annál jobb, hiszen nem fog megsülni, figyelemelterelőnek viszont első osztályú: ha nincs megelégedve testével és feszeng a strandon, kössön turbánt, biztos, hogy alakja helyett majd a fejét fogják bámulni.

Ha kedvet kapott, egyedi készítésű turbánokat Tracey Van Voorhis weboldalán is vásárolhat, aki agydaganatban elhunyt édesanyja tiszteletér állt neki komolyabban a turbántervezésnek. Voorhis kollekciójával állít emléket anyja előtt, akinek először a kemoterápiás kezelések miatt tervezett pár darabot.

A Voorhis kollekciójában található kendők, sálak és turbánok különböző színekben és mintákban kaphatóak, válogathat leopárdmintás, pöttyös, csíkos vagy egyszerűbb fazonok közül is. A tervező nagy hangsúlyt fektet a fejfedők minőségére: mivel édesanyja fejbőre nagyon érzékeny volt a kezelések után,  ezért minden darabot pamutból, selyemből és vászonból készít. A turbánok ára 6 ezer forinttól 13 ezerig mehet, attól függ, mennyire választ különleges darabot.

Fog turbánt kötni idén?

A turbán már csak azért is praktikus, hiszen ha megunjuk csak levesszük és kendőként hordjuk tovább. Ha utcára vonakodik felvenni, először a strandon pórbálja ki, napszúrást biztosan nem fog kapni benne.

A fejfedő megkötése egyáltalán nem bonyolult: összeszedtünk pár videót, amikben lépésről lépésre mutatják meg, hogyan kell megkötni a különböző fazonú turbánokat. Tanácsos elsősorban selyemsállal próbálkozni.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek