OFFLINE

Kössön turbánt napszúrás ellen!

2013. augusztus 4., vasárnap 10:49

A turbán az idei nyár egyik legfeltűnőbb kiegészítője. Nem csak a strandon, hanem a meleg hétköznapokon is ajánlatos viselet, hiszen a legegyszerűbb ruhának is eleganciát kölcsönöz. Az olyan celebek, mint Vanessa Hudgens és Eva Mendes már bevállalták, ha ön is kipróbálná, de nem tudja megkötni, abban is segítünk.

A trendek előszeretettel merítenek a vallásokból: a Givenchy keresztény mániája után most a mohamedánok fejfedője, a turbán az új divat, amit egy megfelelő szélességű kendőből többféleképpen is meg lehet kötni. Ha idegenkedik a fejfedő többletjelentésétől, ne aggódjon, senki nem fogja muszlimnak nézni: a turbán állítólag azért praktikus a kánikulában, mert többféleképpen is felpolcolhatja vele haját a nagy hőségben, ráadásul nem olyan unalmas, mint a szalmakalap, amit boldog boldogtalanon viszontlát.

Arra azért ne számítson, hogy ugyanolyan jól fog majd állni, mint Vanessa Hudgensen, de egy próbát megér. Kételyeink azért vannak: a turbán vastag anyaga miatt valószínűleg extrán meleg viselet, a strandon még bevizezve oké lehet, de akkor meg a kötés fog meglazulni. Minél vékonyabb kendőből köti, annál jobb, hiszen nem fog megsülni, figyelemelterelőnek viszont első osztályú: ha nincs megelégedve testével és feszeng a strandon, kössön turbánt, biztos, hogy alakja helyett majd a fejét fogják bámulni.

Ha kedvet kapott, egyedi készítésű turbánokat Tracey Van Voorhis weboldalán is vásárolhat, aki agydaganatban elhunyt édesanyja tiszteletér állt neki komolyabban a turbántervezésnek. Voorhis kollekciójával állít emléket anyja előtt, akinek először a kemoterápiás kezelések miatt tervezett pár darabot.

A Voorhis kollekciójában található kendők, sálak és turbánok különböző színekben és mintákban kaphatóak, válogathat leopárdmintás, pöttyös, csíkos vagy egyszerűbb fazonok közül is. A tervező nagy hangsúlyt fektet a fejfedők minőségére: mivel édesanyja fejbőre nagyon érzékeny volt a kezelések után,  ezért minden darabot pamutból, selyemből és vászonból készít. A turbánok ára 6 ezer forinttól 13 ezerig mehet, attól függ, mennyire választ különleges darabot.

Fog turbánt kötni idén?

  • 201
    Igen, bevállalom!
  • 228
    Kizárt..

A turbán már csak azért is praktikus, hiszen ha megunjuk csak levesszük és kendőként hordjuk tovább. Ha utcára vonakodik felvenni, először a strandon pórbálja ki, napszúrást biztosan nem fog kapni benne.

A fejfedő megkötése egyáltalán nem bonyolult: összeszedtünk pár videót, amikben lépésről lépésre mutatják meg, hogyan kell megkötni a különböző fazonú turbánokat. Tanácsos elsősorban selyemsállal próbálkozni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta