Felismered az 1956-os forradalom és szabadságharc ikonikus helyszíneit?

fortepan 40275

Az 56-os események legismertebb, legikonikusabb helyszíneire kérdezünk rá villámkvízünkben. Felismered mindegyiket?

1956. október 23. és november 4. között számtalan fontos esemény zajlott a fővárosban és vidéken egyaránt. Kvízünkben négy fővárosi és egy vidéki helyszínre kérdezünk rá, mind az 5-öt felismered?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az 1956-os események legfontosabb helyszínei

Sokszor elválaszthatatlanok az események és azoknak helyt adó közterületek, épületek. Ha meghalljuk, elolvassuk az 1956. október 23-án kitört forradalom és szabadságharc legfontosabb helyszíneit, az azokhoz kapcsolódó események is azonnal eszünkbe jutnak:

Műegyetem, Petőfi-szobor, Bem-szobor, Kossuth tér, Országház, Magyar Rádió, Sztálin (avagy Csizma) tér, Corvin köz, Földművelésügyi Minisztérium, és közben Mosonmagyaróvár, Kecskemét, Nagykanizsa, és újból a főváros, Kilián laktanya, Széna tér, Móricz Zsigmond körtér, Andrássy út 60., majd Tököl, Szolnok...

Villámkvízünkben 5 pontot lehetett elérni, ha nem sikerült, töltsd ki még egyszer kvízünket!

Ha szeretnél még történelmi kvízt megoldani, ajánljuk figyelmedbe ezt, amelyikben 56 mártírja, Nagy Imre is szerepel.

(Címlapkép: A Rákóczi út és Nagykörút kereszteződése, háttérben a Nemzeti Színház. Folyik a Sztálin szobor feldarabolása. Fotó: Fortepan / Nagy Gyula)

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek