LÁJFHEKK

DIY horgolt dobozka

2015. január 20., kedd 18:23

Beleszerelmesedtem a pólófonalakba. Ez van, nem tudom tovább titkolni. A pólófonál pont az, aminek képzeli: trikók anyyaga (általában 80-90 százalék pamut, 10-20 százalék elasztán/polieszter ) van csíkokra vágva, miáltal egy vastagabb fonál jön létre. Ezt már többen is piacra dobták, ilyen a holland Hoooked Zpagetti, vagy a portugál Tek-tek, vagy a Yarn Art. Én csak a Tek-tekből rendeltem egy nagyobb adagot, nem bírtam ellenállni a fonalaknak.

Ezekből szinte bármit lehet csinálni, mondjuk pont sálnak és pulóvernek nem alkalmasak, de a játszónyőgetől az ékszerekig szinte bármit lehet belőlük varázsolni.

Én fürdőszobai dobozkákat készültem horgolni, ezek ugyanis könnyűek, így instant sikerélményt adnak még az olyan ultrabénáknak is, mint én. Mivel készletet rendeltem, ezért én kaptam horgolótűt is hozzá, amennyiben csak egy darabot rendel - vagy házilag készíti el a fonalat - akkor egy legalább 10-es tűre lesz szüksége. Ezt beszerezheti a Röltexekből, de érdemes megkérdezni a nagyit vagy egy idősebb szomszédot, hátha.

A kísérlethez egy csíkos fonalat választottam, amit henger alakban horgoltam meg. Rémisztően hangzik? Pedig a feladat teljesen egyszerű. Én rövidpálcával csináltam, mivel ez a legegyszerűbb. Ha fogalma sincs, miről beszélek, ezzel a videóval kezdje a horgolást, ígérem 5 perc alatt meg fogja érteni, hogy működik a dolog. A rövidpálcával egy egyenest fog kapni, ha ezt összefogja a végénél, akkor meglátja, megfelelő-e az átmérő. Amennyiben igen, akkor egyszerűen a második sort úgy kezdje meg, hogy az utolsó szembe ölti a következő sor első darabját, és máris kész a kör. Innentől fogva csak körbe-körbe kell horgolni.

A tároló maximum egy óra alatt készült el, gyakorlatilag csak körbe-körbe kellett horgolni. Én az aljára egy filcet varrtam, de csigavonalban haladva horgolással is lehet zárni a munkát. Nem mondom, hogy én fogom megkapni az idei Év horgolója-díjat, mindenesetre nagyon élveztem a horgolást.

Annyira, hogy kb. plusz 10 perces munkával összedobtam egy karkötő-gyűrű szettet is, szintén horgolással, egyszerű láncszemsort alkotva.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta