A nők 6 százaléka még sose szexelt józanul

Az alkohol a legelterjedtebb afrodiziákum, és a nők jelentős része használja feszültségoldásra az aktus előtt. Az csak most derült ki, milyen riasztóan magas a száma azoknak, akik igénylik a piát szex előtt.

Az alkohol öl, butít, felszabadít és felizgat. Ez utóbbi tulajdonságának köszönheti, hogy minden idők legnépszerűbb afrodiziákuma lett. Persze nem árt ügyelni a mennyiségre, hiszen ha túllövünk a célon, jobb esetben csak rókázni fogunk.

Az alkohol és az érzékiség összefonódása szó szerint beleivódott a kultúránkba. Egy romantikus vacsorán szinte kötelező jelleggel fogyasztunk vörösbort vagy egyéb alkoholtartalmú italokat, de említhetnénk a klasszikus pezsgő-eper kombót is, aminek szinte törvényszerű folytatása néhány izgalmas óra a hálószobában. Természetesen erről is, mint minden másról, készült kutatás, így precíz statisztikai adatok állnak rendelkezésünkre a szex és az alkohol kapcsolatára vonatkozóan.

Szokás inni szex előtt

A nők 40 százaléka fogyaszt érezhető mennyiséget, mielőtt először bújik ágyba partnerével. 75 százalékuk pedig szeret meginni egy-egy pohár alkoholt, mielőtt nemi aktust létesítene. 6 százalékuk viszont sosem szexelt még józanul. Az okokat illetően megoszlanak a vélemények: vannak, akik úgy vélik, a randizás koreográfiájához hozzá tartozik az ivás, mások szerint az alkohol oldja a gátlásokat, ami mindenképpen jót tesz, ha szexről van szó, és vannak olyanok is, akik nem tartják elég vonzónak a testüket, ezért az alkoholt önbizalomnövelő szerként fogyasztják.

Nem kell meglepődni ezeken az eredményeken, hiszen az alkohol legfőbb hatása, hogy kiiktatja a kontrollfunkciókat, ennek következtében ellazul a fogyasztó, emelkedett hangulatba kerül, és bátrabban közeledik az ellenkező nemhez. Betti (34) az alkoholnak köszönheti a férjét. „A főnököm volt, és első pillanattól fogva vonzódtunk egymáshoz, de nem történt semmi köztünk, mert ő akkor házasságban élt, és ez mindkettőnket visszatartott. Sokat beszélgettünk, és megtudtam, nem igazán működik a kapcsolata, boldogtalan a feleségével, de ennek ellenére nem közeledtünk egymáshoz, mert úgy éreztük, nem lenne helyes. Így ment ez kb. fél évig, amikor egy céges buliban mindketten többet ittunk a kelleténél, és összejöttünk. Úgy tűnik, az alkohol kellett ahhoz, hogy képesek legyünk túllépni az erkölcsi korlátainkon. Az lett a vége, hogy elvált a feleségétől, összeházasodtunk, és tíz éve boldogan élünk együtt.”

Bendegúz (24) a nemzetközi kapcsolatokat ápolja az ital segítségével, méghozzá meglehetősen sikeresen. „A Szigeten jó néhány sört megittunk a barátaimmal, amikor megismerkedtem egy helyes holland lánnyal. Ő sem volt éppen józan, elkezdtünk beszélgetni, összemelegedtünk, és a sátramban folytattuk az estét. Az a legmeglepőbb az egészben, hogy a jelenlevők egybehangzóan állítják, hogy németül beszélgettem vele egész este, pedig én egy szót sem tudok németül.” Ehhez nem is tudunk mit hozzáfűzni, az emberi agy – és persze az alkohol – csodájaként könyveljük el az esetet.

Egy részeg nő nem mindig fut bele úriemberekbe

Mielőtt bárki is azt hinné, hogy alkoholizmust népszerűsítő kampányba kezdtünk, az árnyoldaláról is beszámolunk. A mennyiség ugyanis alapvető fontosságú. Ha túlságosan a pohár fenekére nézünk, könnyen előfordulhat, hogy az ellenkező nem azon tagja felé közeledünk nagy hévvel, aki felé egyáltalán nem kellene. „Egy házibuliban történt, hogy a baráti körünk egyik lánytagja csúnyán kiütötte magát, és gyakorlatilag rám mászott” – mesélte Levente (29) „Úriember voltam, úgy csináltam, mintha nem venném a lapot, de nagyon kínos helyzet volt. Amikor legközelebb találkoztunk, mindketten úgy tettünk, mintha nem történt volna semmi. Azóta sem tudom, hogy kellemetlen lett volna szóba hoznia a történteket vagy egyszerűen csak nem emlékszik semmire.”

Ez az eset szerencsés kimenetelűnek mondható, hiszen köztudott, hogy nem mindenki úriember ilyen helyzetben. A már idézett kutatás például arra derített fényt, hogy egy nővel átlagosan kétszer fordul elő élete során, hogy az alkoholnak köszönhetően másnap nem emlékszik újdonsült partnere nevére, és az egyéjszakás kalandok tetemes részében is szerepe van az ittas állapotnak. A konklúziót már a szüleink is unalomig ismételték, úgyhogy ha mi most eltekintünk a leírásától, akkor is mindenki tudja, mire gondolunk.

Szerző: Nagy Márta

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek