INTIM

Az első néhány nemi erőszak a betörésről szól

Gyerekprostitúció Magyarországon

2011. június 21., kedd 18:43

14 évesen kerülnek szervezett prostitúcióba. Százak, ezrek élnek testükből Hollandiában és Svájcban, többségük hamis papírokkal. Szexuális erőszakkal törik be őket, ezért korán természetes lesz számukra, hogy testüket mások használják. A kiutat nem látják, segítséget nem kapnak. Nézd meg az egyperces videót, és ha elég kényelmetlenül érzed magad, tégy ellene- az Európai Női Lobbi új kampányfilmje a gyermekprostitúcióra hívja fel a figyelmet.

Fotó: Gilles Crampes
Fotó: Gilles Crampes

Bár a prostitúció a nők elleni erőszak része, a gyerekprostituáltak száma teljesen ismeretlen számunkra, sőt, van álláspont, amely szerint ez az intézmény nem is létezik. Pedig az utak szélén többen állnak, mint gondolnánk - kezdte Bethlen Anna, a Magyarországi Női Alapítvány szakértője a gyermekprostitúció ellenes kampány sajtótájékoztatóját.

Amszterdamban híres a magyar prostitúció

Csak éppen nincs hazai kutatás, amivel fel lehetne mérni hány kiskorú prostituált van, nincs szociális védőháló, amely esélyt adna kiszállni a prostitúcióból, és nincsenek olyan igazságos törvények, amelyek az elkövetőket büntetné és nem az áldozatokat. Vannak helyette nemzetközi kutatások, amely sok euro- és dollármilliós emberkereskedelemből származó származó profitról szólnak. Miközben a nemzetközi sajtó arról ír, hogy az egyik vitrinsort "Nyíregyháza utcának" nevezték el, mert az amszterdami piroslámpás negyedben többségükben magyar nők árulják testüket. Az őket futtató, rajtuk élősködő szabolcsi kerítőket pedig a legerősebb bandák közé sorolják a holland rendőrök. És amíg külföldön a futtató üzletembernek számít, aki legálisan végzi tevékenységét, addig ebben a környezetben nyilván fel sem merül, hogy a nő áldozat lenne.

De, ha a rendőr végigsétál a "Nyíregyháza utcán" és gyanús kék foltokat lát a prostituált testén, vagy észreveszi, hogy fiatalkorú, akkor 3 hónapra menedékhelyre viszi a lányt, ahol elgondolkodhat, hogy együttműködik-e a rendőrökkel, és feladja futtatóit, vagy ha akarja, hazajuttatják.

Az első néhány erőszak a betörés időszaka

Persze, hova haza? Abba a családba, amely kiküldte őt oda? - kérdezi Bethlen Anna, aki hozzáteszi, hogy családi strukturák épülnek hazánkban prostitúcióra, mert más kereseti forrásuk nincs. Ezért a család kiállítja a nőt az utcára. Feleséget, lánygyermeket mindegy. Nemzetközi felmérés készült arról, hogy a fiatalkorú prostituáltak 85-90 %-a szexuális abúzus áldozata volt, ezért nagyon korán természetessé válik számukra, hogy testüket mások használják, és intimitás helyett a szexualitás az erőszakról szól, amelynek mindig ők az áldozatai.

Az első néhány erőszak ezért a betörés időszaka. Ezután gyorsan beindul a karrierjük. Papírjaikat elveszik, külföldre vagy más településre adják el őket, alkohol- vagy drogfogyasztóvá válnak, testüket falcolják - a feszültéget fizikai fájdalommal vezetik le -, korai abortuszokon mennek keresztül, vagy gyereket szülnek (sokan terhes prostitúcióra is vállalkoznak, bár védekezni sem tudnak ellene, nyelveket nem beszélnek). A lányok 14 évesen kerülnek szervezett prostitúcióba. Százak, ezrek élnek testükből Hollandiában és Svájcban, többségük hamis papírokkal. Zürichben például 16 éves koruk felett már legálisan dolgozhatnak. De tipikusan járható magyar út az is, hogy gyorsan férjhez adják őket azért, hogy megoldják nagykorúsításukat, így kikerülnek a gyámhatóság védelme alól, és tankötelezettségük is megszűnik.

"Nyugatról rendszeresen keresnek meg minket civil szervezetek, hogy kimenekített prostituáltatakat szeretnének hazaküldeni Svájcból. De Magyarországon nincs menedékhely, nincs szociális ellátószerv, amely biztonságot és ellátást nyújtana számukra."

„Ha naponta tízszer kellene szexelnem vadidegenekkel azért, hogy megéljek, vajon hányadik alkalom után fogna el a hányinger? Nyilván már a legelsőnél" - mondja egy fiatal férfiprostituált, aki egymás után, több különböző korú nőnek okoz örömöt, miközben kiszolgálásáért cserébe pénzt hagynak neki az asztalon. A videoklipet gondolatébresztőnek szánják, a szerepet szándékosan nem egy kislánnyal játszatták el.

Az Európai Női Lobbi új kampányfilmjében arra biztatják a nézőket, hogy képzeljék magukat egy prostituált helyébe, és ha ettől a gondolattól elég kényelmetlenül érzik magukat, akkor tegyenek végre a prostitúció ellen. "Mert a prostitúció a nők elleni erőszak és elnyomás része, amely minden nőt érint, és a nemek társadalmi egyenlőtlensége tartja ezt fenn, vagyis egyáltalán nem a tizenéves lányok természetes választása ez. A prostitúcióból való kiszállás, nem hogy gyermeknek, de felnőttnek sem könnyű akkor, ha a szociális ellátórendszer semmilyen segítséget sem nyújt - tette hozzá Juhász Borbála, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség alelnöke.

Nálunk nem a stricit, a prostituáltat büntetik

Érdekes, hogy Magyarországon bár 2007. óta bűncselekmény a fiatalkorú prostituáltak használata, mégsem ítéltek el még egyetlen ilyen klienst sem. Mindeközben időről-időre egyre több fiatalkorú prostituált állítanak elő a rendőrök, a Btk. szigorítása óta pedig 30 napra már el is zárhatják őket. Tavaly egy 17 éves miskolci lányt zártak el, akit előtte több mint százszor előállítottak (korábban 18 évesnél fiatalabbat szabálysértés miatt nem lehetett elzárni- szerk.) Azokat a férfiakat, akik használták őt, akik szobát vagy helyszínt biztosítottak az aktus lebonyolításához, valójában soha nem fogták el. Pedig bűncselekményt követtek el, megrontásért 3 évbörtönbüntetést kaphattak volna. Megrontásról beszélünk, holott a gyerek szexuális kizsákmányolásáról van szó, ahol nemcsak lányok, de a fiúk ugyanúgy áldozatok- teszi hozzá Bethlen Anna.

10 pontban a prostitúció ellen

Ezért az Európai Női Lobbi "Együtt a prostitúció nélküli Európáért" kampánya mindenkihez szól. Legyen az nő, férfi, magánember, civil szervezet vagy kormányzati szerv. Arra szólít fel, hogy tegyünk a prostitúció és a vele szorosan összefüggő emberkereskedelem ellen.

A petíció aláírói követelik, hogy a kormány végre kezdje el alkalmazni a törvény adta lehetőségeket, és a prostituáltak üldözése helyett a használókat, vásárlókat büntesse. Módosítsa a büntető-törvénykönyvet, és a mostaninál súlyosabb büntetéssel fenyegesse a kiskorú prostituáltak használóit. Kutassa föl, és büntesse meg a prostitúció haszonélvezőit, a bordélyosokat, a futtatókat, a kerítőket, kitartottakat, az emberkereskedőket. A prostitúcióval, illetve emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekből szerzett hasznot kobozzák el, és azt teljes egészében az áldozatok ellátására és támogatására fordítsák.

Hazánkban nincs is gyermekprostitúció

A petíciót több mint ezer magánember és 30 civilszervezet írta alá. Szerintük a prostitúció nem szabad választás, hanem súlyos kényszer. Az aláírásokat és a petíciót postán küldték el a Belügyminisztériumnak jelezve, hogy együttműködnek a helyzet javítása érdekében. A reakcióra már csak azért is kíváncsiak vagyunk, mert néhány hónapja Pintér Sándor belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy hazánkban nincs gyerekprostitúció, a lányok önként választják ezt, szó sincs kényszerítésről. Ezt arra az elmúlt öt év rendőrkapitányságokon végzett statisztikai adataira alapozta, amely szerint annyira kevés évente a 18 év alatti prostituáltak előállításának száma, hogy ezért, külön gyermekprostitúció ellenes akciócsoportok létrehozása teljesen indokolatlan. A belügyminiszter szerint ezek a számok azt mutatják, nincs gyermekprostitúció hazánkban.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.06.21 19:34:46kéne 1 nick

  Mindannyian tudjuk, hogy ezek szemenszedett hazugságok.

  Ilyenek csak 2010. június 12. előtt léteztek.
  2010. május 29-én Pintér Sándor megígérte, hogy 2 hét alatt rendet tesz.

  Azóta Magyarországon NINCS prostitúció, cigányok nem vernek magyarokat, magyarok nem rémísztgetnek cigányokat, de még csak egy járdán biciklizőt sem látni sehol, a kivilágítatlanokról bne is beszéljünk.

  Szóval a cikk egyértelműen hazug hangulatkeltés.

 • 2011.06.21 19:42:26Álmos

  Blablablabla faszsáááág

  Prostitúció azóta van, amióta ember, és mindig is lesz, ez így van rendjén.

 • 2011.06.21 19:49:01hikori

  Hát igen. Világméretű probléma, hogy nők férfiprostituáltakhoz járnak. A nőket kielégítő férfiprosti átlagos jelenség, minden utcasarkon. És mindet vad női stricik törik be erőszakkal, persze.

  Kiknek szól ez a reklámfilm, és milyen gondolatokat akar ébreszteni... Ezt inkább egy látens nőgyűlölő találta ki. A filmet látva a nőktől előbb fordul ki a gyomor, mint a témától, amire megpróbálja felhívni a figyelmet. A készítője sok pénzzel gazdagíthatná a pszichológusát.

  Emellett sokkal inkább úgy érzem, ez a kis film is csak megkerüli a lényeget, mert nem mer szembesülni a valósággal. Ha merne, akkor kiégett tizenévesek arcát mutatná, és a megcsonkított kezüket, az összevagdosott testüket, amivel a futtatók munkára késztetik őket. VELÜK kellene szembenézni mindenkinek. Csak ehhez a filmkészítő is gyáva.

 • 2011.06.21 20:02:32Álmos

  (Megjegyzem a 0:24-nél belépő nőt bármikor, hányinger nélkül :D)

 • 2011.06.21 20:11:57prim

  Lilja 4ever. Ez a film eléggé jól bemutatja ezt a témát, egy 16 éves orosz kiscsaj szemszögéből. Rammstein szól néha a filmben, eléggé ütős lett így. Nem úgy mint ez a rövid reklám. Gondolom ezt már nem merték felvállalni hogy tényleg valami ütős legyen...

 • 2011.06.21 20:32:17blue moon

  hikori: Teljesen igazad van.

  A cikk jó, a reklámfilm viszont bődületes baromság. Ha a valóságban egy prosti (jelen esetben egy férfi) ilyen unott képpel tenné a dolgát, nem hiszem, hogy sok kuncsaftja lenne. Még egy ügyfélszolgálaton is elvárják a mosolyt.

  Kár, hogy gyáva a "fejlett, felvilágosult" világ, hogy szembenézzen a valósággal és összehozzon egy sokkoló filmet, majd a tévécsatornáknak is lenne bátorsága és levetítenék. Helyette tanulmányokat készítenek, azokat elemzik, majd tanácskozásokat hívnak össze, ahol további elemzések szükségességére hívják fel a figyelmet.
  Ezt követően közleményt adnak ki az ügy súlyosságáról és felhívják a "fejlett" világ döntéshozóit, hogy tegyenek az ügy érdekében.
  Majd pedig elmennek nyaralni, ahol igénybe veszik valamelyik gyerekprosti szolgálatait.

  Amíg a világot férfiak irányítják, változni semmi sem fog. Igaz, a női vezetők sem biztos, hogy tennének ellene. Az ember alapjaiban alkalmatlan arra, hogy nagy közösségben normálisan, egymással összefogva, békében éljen.

  A védelmet egyes egyedül a CSALÁD adhatja meg. Türelmes neveléssel, odafigyeléssel, biztatással, szeretettel. Felkészítve a gyereket minden jóra és esetleges rosszra. Megtanítani arra, hogy a világ ugyan gonosz, de az élet szép.

 • 2011.06.21 20:58:26rosiegirl

  Felnőtt prostitúcióra szükség van. Ha tetszik ha nem. Na persze nem ilyen formában, ahogy most megy. Legálisan, bordély házakban, tiszta lányok/tiszta fiúk, Madame, diszkréció és legalitás. Ez szükséges ahhoz, hogy működhessen az a rendszer, ami amióta ember létezik hol jól hol rosszul működik. Ezt kéne felfogni. Szexre igény van. Ha ezek a férfiak/nők nem kapják meg pénzért megszerzik máshogy (nemi erőszakkal). Ha nem lenne rá igény nem működne az ipar se, nem lennének örömhölgyek, urak. De vannak, mert kell a népnek. Akkor miért nem lehet legálisan szabályok között tartani?
  Tudom, hogy hihetetlen de van olyan prostituált (ne persze nem az elrabolt utcalányokról van szó, hanem inkább a drágább escort lányokról), aki élvezi a munkáját.

 • 2011.06.21 21:08:13Virgo1975

  hikori
  te tényleg ennyire nem érted???? direkt mutatja fordítva. hogy akik szerint rendben van, és akik a csajokhoz járnak férfik, gondolkodjanak már el, hogy NEKIK milyen lenne, ha fűvel-fával kéne szexelniük, napi kb. 10 emberrel.
  "A filmet látva a nőktől előbb fordul ki a gyomor,"

  igen, ez a lényeg. illetve, hogy a fenti FÉRFIAKtól, a szolgáltatást igénybe vevőktől fordul ki a gyomor...

 • 2011.06.21 21:10:33Virgo1975

  blue moon
  szerinted érdekli a szolgáltatást igénybe vevő férfit, hogy a csaj közben milyen képet vág???? most olvastam egy könyvet, igaz sztori, angol csajt eltrükközték amszterdamba (azt mondták neki, óvónő lesz), ott leírja, hogy hogyan "tanulta meg a szakmát". az első, amit megtanult, hogy zárja ki a külvilágot, faarcot vágjon. a legkevésbé érdekelte a férfiakat, hogy milyen érzései vannak, ők fizettek, ürítettek, kész.

 • 2011.06.21 21:25:16Pierre Ironman

  A video segített megerősíteni azt a dolgot hogy az egész csak a megfelelő összeg kérdése. Köszönöm.

 • 2011.06.21 21:35:58TCrown

  Az erőszakos gyerek- és fiatalkorú-prostitúció pont úgy viszonyul a prostitúcióhoz, mint a tricikli a közlekedési járműhöz.

  És amíg az erőszakos, meg a gyerekprostitúció bizony üldözendő minden eszközzel, addig a prostitúció EGÉSZE, nos, azt felesleges, mert mindig lesz.

  Amúgy ha "minden prosti kényszerből csinálja", akkor szerintetek miért van minden escort-ügynökségnél kinn a weboldalukon a "Work for us", "Casting", "Enployment", "Become an escort" link?

 • 2011.06.21 21:42:31Pierre Ironman

  [link]

  Talán még az index címlap is megvolt neki. Onnan keveredtem ide. A szereposztó díványra.

 • 2011.06.21 21:48:49hikori

  Virgo1975 - de, értem. Azért is ironizálok, ugye.
  Emellett meg az a véleményem, hogy az az üzenet, amit el akart juttatni, egyszerűen rosszul van megközelítve. Erről a férfiról nem jut eszembe a kiszolgáltatottság, a kényszerítés, a reménytelenség, a fenyegetettség - ami a női prostituáltak többségének a hétköznapjához tartozik. Erről a férfiról az jut eszembe, hogy "van az a pénz". Egyszerűen nem jön át az, amiről szólni akar. Nem látja a lényeget.
  Lehetne elemezni, de annyira nem érdekel. Csak egy momentum: kinek szól? A férfi vevőknek? Majd ettől fog belegondolni abba, vajon milyen érzés egy nőnek, hogy beleveri a farkát, és hogy ő már a tizedik aznap? Ne vicceljünk már. Ha egyszer is eszébe jutna ez, nem menne oda. A jóérzésű embereket érinti meg - azok meg nem használnak kurvákat.
  Ezért mondom, hogy kitekert megközelítés, elvétett célközönség, nemkívánt asszociációk. Vagyis: nem éri el a célját. Én legalábbis nem hiszem, hogy ennek a filmnek a hatására egyetlen pasi is lemond a kurvázásról. Ha az elkóborolt lányát látná ilyen szerepkörben, akkor talán.

 • 2011.06.21 21:51:05devasso

  teljesen egyetértek a cikkbeli nyilatkozattal, de megjegyezném, hogy a megrontás bűncselekményt csak 14 évesnél fiatalabb sérelmére lehet elkövetni...

 • 2011.06.21 21:53:15bastian

  Szerintem szét kell választani azt, hogy valakit összevernek, elrabolnak, bezárnak, stb... Ezek bűncselekmények és üldözni, büntetni kell.

  Viszont azt a cikk is bevallja, hogy nincsenek megbízható statisztikák arról hány ilyen eset van. Véleményem szerint a prostitúció nem azért virágzik manapság, mert több lányt rabolnak el és kényszerítenek, hanem mert az ország képtelen munkával eltartani az embereket vagy ha talál valamit, azt is megalázó éhbérért. Nem egy olyat ismerek, aki azért csinálja "mellékállásban", mert különben képtelen volna kifizetni a fizetéséből a lakásrezsit. Ez egzisztenciális kérdés többségében, nem véletlen, hogy magas életszínvonalú országokban a prostik 99%-a külföldi. Aki kap munkát normális fizetésért, az nem megy prostinak. Úgyhogy hanyagolni kellene ezt az álszent dumát, elfedve a valódi okokat... inkább éhezzen a híd alatt mi?

 • 2011.06.21 22:16:05Pierre Ironman

  devasso
  Aki 14nél idősebb és még nincs 18, azt a kurválkodással megrontod. Az hogy utána a megfelelő összegért mit csinál, az már csak az APEHra tartozik.

 • 2011.06.21 22:24:22Leonard Zelig

  Nekem felfordult a gyomrom, de én német uborkát ettem spanyol csírával. Vagy fordítva?

 • 2011.06.21 22:24:57Catoo

  Ez mind nagyon szép dolog.

  Csak a probléma az, hogy a prostitúció egyidős az emberiséggel. Ezért azt megszüntetni képtelenség. Mivel igény van rá.

  Ezt az egészet valamilyen normális, kontrollálható mederbe kellene terelni. Csak azután lehetne ezt megfelelően bűntetőeljárással szabályozni.
  Addig, amig ez a kontrollált forma nem születik meg. Az egész csak hegyibeszéd. Mivel semmi nem fog megváltozni.

  Ha tud mondani valaki, egy olyan országot, ahol nincs prostitúció (kivéve a Vatikán), az hazudik!

  A prostitúciót szabályozni lehet, de megszüntetni nem. Ezt fel kellene már fogni végre egyszer!

 • 2011.06.21 22:28:59Pierre Ironman

  Catoo
  Te ilyen füves LMP aktivista lehetsz. Már nem szocializmus van! A nyereség a lényeg!

 • 2011.06.21 22:34:40devasso

  Pierre Ironman
  a cikk arról szólt, hogy bűncselekményt követnek el a megrontással. azt pedig csak 14 éven aluli sérelmére lehet elkövetni. hétköznapi értelemben persze ez is megrontás

 • 2011.06.21 22:34:49devasso

  Pierre Ironman
  a cikk arról szólt, hogy bűncselekményt követnek el a megrontással. azt pedig csak 14 éven aluli sérelmére lehet elkövetni. hétköznapi értelemben persze ez is megrontás

 • 2011.06.21 22:37:51tea fan

  Álmos

  "Prostitúció azóta van, amióta ember, és mindig is lesz, ez így van rendjén."

  És szerinted az is rendben van, hogy középiskolás- sőt általános iskolás korú lányokat basznak meg felnőtt férfiak pénzért?
  Az rendben van, hogy sokakat közülük kényszerítenek?
  Vagy ha azért állnak prostinak, mert az volt az anyjuk is, és semmilyen más utat nem láttak soha? (Ez is kényszer.)

  Csak mert te igényt tartasz a fizetős puncira?

  Olvasnivaló:
  [link]

 • 2011.06.21 22:40:25toce

  Ne tilts! Taníts!

 • 2011.06.21 23:24:55Szeptim

  butaság.
  Kábé olyan, mintha betiltanák a kanalakat, mert valakit kanállal ütöttek le, ahelyett, hogy az erőszakos cselekményt vizsgálnák.

  A prostitúció az egy jól jövedelmező szakma. Miért ne nyújthatna egy felnőtt szexuális szolgáltatásokat pénzért? Ha néhány országban gyerekeket dolgoztatnak gyárakban, akkor be kell tiltani a gyárakat?

  Éppen azzal játsszák ezek az álszent barmok a prostituáltakat az alvilág kezére, hogy kriminalizálják a tevékenységüket. Ahelyett, hogy nyílvántartásba vennék a tevékenységet, és rendesen adóztatnák, meg tiszta TB. stb..

  Ja és ha újra kezdhetném, akkor inkább prosti lennék, hogy 30 évesen nyugdíjba mehessek, mint egy haverom ismerőse...

 • 2011.06.22 00:34:11venszivar

  Utálom a propánt,meg a butánt,is,ja meg a pro...nem tudom a számra "venni"!
  De kinyalnék,pár szép s kellemes puncit s örömmel venném,ha pár NŐ!,jól lecumizna,persze a kölcsönös vonzalom s bizalom s jövő jobbá tétele okán.....
  Márpedig kurvák s buzik nem léteznek:))))))))
  Pedig tele lehetne velük a JEGES DUNA!Benne lennénk a BBC s a CNN-be IS!

 • 2011.06.22 00:38:32bloggerman77

  Biztos kényszerítik azokat a nőket, akik adómentesen kaszálnak heti 150 ezer Ft-t... (Egy alap numera 15 ezer HUF, napi két vendéggel meg se erőlteti magát, vasárnap nem is dolgozik, és megvan a pénz.)

  Valahogy nem véletlen, hogy gombamód szaporodnak a masszázs (:))) ) oldalak, és mindegyiken van legalább száz hirdető...

  Nekem is van ilyen ismerősön, aki miután felvette az 5. hiteltörlesztő hitelt, és a kilakoltatás fenyegette, belevágott az iparba.
  Most már luxus apartmanban dolgozik, új kocsija van... És nem, nem akar kiszállni, nagyon is jó neki, hogy stabil vendégkörrel, egy kis lepedőakrobatikával egy hét alatt annyit keres, mint én rendes munkával - egy hónap alatt...

 • 2011.06.22 01:19:00hokkenek

  bloggerman77,
  szerintem te összekeversz valamit. Mert amit írsz az a legkevésbé sem illik a kényszerből betört tizenévesekre, vagy szerinted ők is az 5. hiteltörlesztő után álltak be az iparba?
  Szó se róla, az utcalányok jó részével nem lehet mit kezdeni, örül hogy pénzt kap. De nagy százalékát bizony kőkeményen kényszerítik. Főleg persze a kiskorúakat.

  Hikori jól megfogalmazott mindent, ez a video egy gyáva művészbuzi fostalicska. Nem érzem szarul magam miatta, nem gondoltam bele a problémába. Ha már a férfiakat akarják megszólítani, akkor tömte volna két holland őslakos bantu hátlról, az jobban célt ért volna.

 • 2011.06.22 01:40:10tea fan

  bloggerman77

  "egy hét alatt annyit keres, mint én rendes munkával - egy hónap alatt..."

  Valahogy mégsincs tele a világ milliárdos (ex)prostikkal.
  Szerintem csak kis részüknek sikerül végül jól kijönni belőle.

 • 2011.06.22 01:41:33tea fan

  bla

 • 2011.06.22 01:45:12tea fan

  Ja igen, a Lilja 4ever.

  Egyébként érdekelne, hogy aki azt vallja itt, hogy szarjuk le, hiszen a nagy részük úgyis önszántából csinálja, mert pénzéhes, vajon "válogat"-e, amikor körülnéz az út mentén vagy a neten? Figyeli-e, hogy melyik lány lehet kiskorú vagy fiatalkorú?

 • 2011.06.22 02:05:25jeumlais

  A dolog védhetetlen és itt nincs 'de'. Az elaljasodásnak milyen foka visz rá "embereket" arra, hogy ezt tegyék gyerekekkel???
  És komolyan az ember agya eldurran ettől a "prostitúció mindig is volt"-kezdetű dumától, ami itt is előjött párszor. Amire az obligát válasz, hogy gyilkosság, rablás, gyújtogatás, betöréses lopás, stb. is mindig volt, meg "igény az ugye vót rá" - és akkor az attól most jó, meg fel van mentve, meg oké? Az eszem megáll.
  Az meg nagyon ül, amit tea fan írt ("valahogy mégsincs tele a világ milliárdos exprostikkal").

 • 2011.06.22 03:20:01TCrown

  "valahogy mégsincs tele a világ milliárdos exprostikkal"
  Meglepődnétek ám, de nagyon, ha holnaptól minden "exprostinak" nagy felkiáltójel lebegne a feje felett...

 • 2011.06.22 05:28:29bloggerman77

  Akikről írtam, azokat ti nem látjátok, azok nem az utcán strichelnek...

  A Nyugati aluljáróban ődöngő drogos prostik, szökött intézetisek, a rákospalotai Szemétégetőnél dolgozók teljesen más kategória, mint a belvárosi lakásokon dolgozó lányok.

  Róluk, ha az utcán találkozol velük, meg sem mondod,mivel foglalkoznak, mert nem érdekük, hogy felhivják a figyelmet magukra... (Tehát nem kurvás kinézetük).

  Azzal meg senli nem dicsekszik, hogy mivel szerezte az új lakásra, kocsira, Maldív-szigeteki nyaralásra a pénzt. :)

  A gyerekprostitúcióról: ezek jó része egy meghatározott etnikai közösségből jön -igen ők a lenszőke norvégok :) - ahol teljesen természetes, hogy a 6 éves gyerekkel játszadozik egy 60 éves, aki történetesen a nagyapja. Náluk ez a törzsi szokás, és mindenki természetesnek veszi. Úgyhogy a cociológus hölgy állításával szemben ezeket a lányokat a legkevésbbé sem érinti megrázóan, hogy ki kell állniuk az utcasarokra.

 • 2011.06.22 05:52:11==T==

  Szabolcsi "magyar" bandák. Hát nem hinném, hogy ezek magyar bandák lennének. Az meg tényleg sokat mondó hogy a hatóságok ennyire tojnak a témára.

 • 2011.06.22 06:49:26gigabursch

  A reklámfilm szerintem nagyon jó, mondhatni ütős, belevág az elevenbe.
  Megjegyzem sosem volt igényem efféle tevékenységre.

  .
  .
  .
  Azonban!

  Ne felejtsük el, hogy azon gyermekek, akik 14 éves korukra erre a sorsra jutnak, tömegesen nem rendelkeznek annyi intelligenciával, amennyi egy papírhajó összehajtogatásához kell.

  Félreértés ne essék! Arra szeretnék kilyukadni, hogy a prostik javának bizonyosan büdös volt a tanulás, a munka utáni igény, vágy, a becsületes élet.
  Ennek lehetnek (sőt, bizonyosan vannak) családi háttérbeli motiváló rugói, de azért alapvetően minden fejben dől el. Miként az igazi szépség belülről fakad, úgy igaz ez az intelligenciára is, s az ez alapján elkövetett cselekedetek minőségére is.

 • 2011.06.22 07:05:55Tomycat

  tea fun
  "És szerinted az is rendben van, hogy középiskolás- sőt általános iskolás korú lányokat basznak meg felnőtt férfiak pénzért?"
  a prostitucio es gyermek prostitucio nem azonos fogalom. Pl az sincs rendjen, hogy 10 eves gyererekek teglagyarban rakodo munkat vegeznek naphosszat, de ha ezt 25 evesen teszik miert lenne gond? Ja, ha ostorral kenyszeritik a 25 evest az sincs rendjen. De ha a 25 eves "enni akar", nem eleg okos hogy mas munkat vegezhessen, akkor az "enni akaras" kenyszer, de tarsadalmilag elfogadott forma.
  A prostik (komuves, lakatos, varono...) onkentes munkaja nem elitelendo, hanem kifejezetten hasznos a tarsadalomnak. Az alszentseggel csak rontani lehet. Inkabb a normalis korulmenyek megteremtesen kell gondolkozni!
  A prostitucio lehetoseg is, mert a multiknal vegzett rabszolga munka alternativaja olyanoknak, akik mas munkavegzesre egyeniseguk, iskolazottsaguk miatt nem alkalmasak.
  "Valahogy mégsincs tele a világ milliárdos (ex)prostikkal." Ahogyan a kereslet/kinalat torveny alol nincs felmentesuk a lanyoknak, ugy az "easy come easy go" torveny alol sincs. Miliardos a madam (a tulaj) a dolgozo meg jol el (bezzeg ilyenbol van sok a prostik kozott) mint minden mas szakmaban, itt is ez a trend.

 • 2011.06.22 07:14:39FogarasiArpi

  Na, ennek vajon mi volt az értelme...?
  Ismét csak nem a probléma valós gyökerével foglalkozunk, hanem a legegyszerűbb "megoldással".
  "Tiltsuk be azt a szemét, kizsákmányoló prostitúciót, minden baj forrását!"

  És ezzel aztán az abból megélőket megint kiszorítják a szemétégető környékére, büntetik, üldözik őket, nincs egészségügyi ellátásuk, hivatalos munkályuk, adófizetésük, törvényi védelmük, stb.

  Ezt a f...got valszek nem valami nőügyi izgága hozta létre, hanem politikusok, akik ezzel próbálnak látszatintézkedést hozni, és mellüket verni, míg a szerencsétlen prosti rettghet nemcsak a stricijétől, hanem a törvénytől is.

  Érdekes módon a mocskos kizsákmányoló prostitúció tökéletesen működik pedifíl bácsik nélkül, törvényesen, rendszeres orvosi ellenőrzés mellett, adózással, stb. fejlett országokban, mint pl Ausztrália.
  A prostinak ott jogai vannak, a vendégnek nem kell sötétben bújkálva, a kiserdő mellett elhajtania, nincs egyébb törvénysértő kapcsolat a bordélyházak fenntartói és drogkereskedők között, hiszen a jól jövedelmező, legális üzletük engedélyét kockáztatnák ezzel, stb.

  Szóval ne higyjünk az ilyen egyoldalú, ostoba hírdetéskenek, és próbáljuk normális megoldást találani a mindig is létező, és létezni fogó - nem problémára - hanem tényre.

 • 2011.06.22 07:23:41rosiegirl

  tea fan:
  a prostitúció és a gyerek prostitúció nem ugyanaz jó? Ne keverjük már össze a kettőt. A felnőtt 18/21 évesnél idősebb NŐK és a 10-18 éves kislányok/fiúk nem ugyanaz a kalap. Az hogy néhány beteg állat kisgyerekekre izgul az valóban nem normális. De ha valaki pénzért akar szexet egy felnőtt nővel/férfival akkor nem bánt (ha normális és nem egy perverz állat) senkit. Megtörténik az aktus, fizet, távozik, majd megint jön ha kedve van, vagy választ egy másikat. Ha valakinek erre van igénye és ha valaki a szolgáltatás részét önként és nem félelemből, agyonverve vállalja akkor ezzel nincs semmi baj. De csakis ezzel. Ha kényszerítik, ha gyerek akkor nincs rendben.

 • 2011.06.22 07:28:48Tomycat

  Az okos, gazdad csaladbol szarmazo tanult lanyoknak jar a Mercedes, nagy haz, jol fizeto allas.

  Kerdes: Mi van azzal aki ha akar sem bir megtanulni egy rendes szakmat? Az dogoljon meg banyaban? Akkor is ha szep (ez mindene)? Ne legyen prosti, mert az csunya dolog. Ne menjen ferjhez egy gazdag oreg pasihoz mert ha csak 1 embernek adja el magat, az is csak szex penzert, vagyis prostitucio. Szoval ha nem eleg tanult talan kifejezetten buta is, szegeny csaladbol jott az maradjon csak a mezon, banyaban, kotoroben... mert az nem kenyszer....meg mit kepzel hiszen buta, nem jar neki tobb! Egy mobilja se legyen! Na ez a masik oldala a fenti cikk szenteskedo szovegenek.

 • 2011.06.22 07:33:38önk. figyelő

  OK, teszek a gyerekpr. ellen. Isten bizony megígérem, hogy nem fogok egy gyereket sem betörni. Ez elég?

  Mi a szar értelme van ennek a kampánynak????? Majd megnézik a stricik a videók és rájönnek, hogy de rosszul csinálták eddig?

 • 2011.06.22 08:44:21Jetta13

  Nos tény és való,hogy vannak ilyen problémák. A reklámról pedig annyit, hogy nem véletlenül férfi a prostituált, hogy miért? Mert így talán egy kicsit jobban bele tudják magukat képzelni ebbe a helyzetbe azok a férfiak is akik amúgy csak annyit mondanak "mocskos k.....".Mert,ha egy nő teszi szét a lábát, vagy térdel le, arra valljuk be őszintén, nem biztos,hogy a megfelelő reakciót érik el.Még akkor sem, ha ragyás törpékkel teszi ezt a hölgy. Míg így sanszos, hogy a legtöbb pasit is undor fogja el a videó láttán.

 • 2011.06.22 09:30:52lebowski71

  A gyermekprostitúció elleni harc első állomásának a prostitúció legalizálása és állami kontroll alá sorolása kéne, hogy legyen.

 • 2011.06.22 11:07:20Tímár Mihály

  A Budapest-Zürich vonat mindig tele van lányokkal. 3 hétre mennek ki, ezalatt keresnek annyit, amiből otthon 3 hónapig jól megélnek. Nagyon nehéz bármit tenni a prostitúció ellen, ha a lányok kint egy hét alatt többet keresnek, mint amit odahaza három hónap alatt tudnának rendes munkával. (Jellemzően szakképzetlenek így még kevesebb esélyük van rendes munkára.)

  Volt olyan lány (nem volt 18 éves), akit az anyja kísért ki a vonathoz. (Aki úgy tudta, hogy a lánya felszolgálóként dolgozik.) A 16-18 évesek szerintem már nagyon is jól tudják, hogy mit csinálnak, jellemzően nem kényszeríti őket senki. Az más kérdés, hogy ha nem elég okosak, és nem tesznek félre, akkor kényszerítés nélkül sem tudják abbahagyni az ipart.

 • 2011.06.22 13:36:25kéne 1 nick

  rosiegirl:
  Igen, és van egy csomó beteg állat, aki a saját nemébe tartozókra gerjed.
  Ja, bocs, mivel ők sokan vannak, azt már legalizálták.
  Innentől már csak idő kérdése, mikor legalizálják a pedofilokat is.

  "an olyan prostituált (ne persze nem az elrabolt utcalányokról van szó, hanem inkább a drágább escort lányokról), aki élvezi a munkáját"
  Lófaszt.
  Ők is pénzért csinálják. A kurvákhoz ugyanis azok a férfiak járnak, akik máshogy nem tudnak nőt szerezni. Általában ennek nem a túlzott szépségük és karcsúságuk az oka.

  Gondolom, te is imádnád, ha egy ronda, 150 kilós, 60 éves férfi faszát kéne szopnod, és utána seggbe dugna.

 • 2011.06.22 13:40:50bridzsi

  igy-igy, sajnos ebben a zsenialis vilagban mar 14 ev alatt is ossze-vissza kefelgetnek a lanyok, onszantukbol, tokingyen. sajnos tul beteg vilagban elunk ahhoz hogy a gyermekprostituciot be lehessen tiltani, ha az utcan nem kapjak meg az orultek a kislanyokat, betornek a szomszedba megrakni a kisovodast - akkor inkabb kapjak meg a vallalkozoszellemubb lanykakat, akik legalisan dolgoznak, tiszta, ellenorzott bordelyhazakban, ahol stricirol szo sincs, es nem csak a nemibetegsegeket szurik, hanem a bolondokat/kenyszeritetteket is

 • 2011.06.22 22:11:20Virgo1975

  bastian
  fent említett könyv szerint, az amszterdami hivatalos adatok szerint a Red districtben (a bordélykerületben) dolgozó nők 90%-át(!!!!!) kényszerítették oda. és igen, külföldről. azzal, hogy jönnek felszolgálni, mosogatni, pincérnőnek, óvónőnek. nem azt mondták nekik, hogy prostik lesznek.

 • 2011.06.22 22:15:22Virgo1975

  bloggerman77
  igen, képzeld, kényszerítik. és nagyon el vagy tájolódva, ha azt hiszed, hogy azt a nők kapják. örülnek, ha egyáltalán megkapnak belőle valamennyit, és nem verik meg őket, hogy "csak ennyi?"

 • 2011.06.22 22:19:59Virgo1975

  rosiegirl
  ja, tényleg nem bánt senkit, az a nő meg, akibe ürített, - és aki a legkevésbé se kívánja a férfit, főleg nem aznap a huszadik vadidegent - meg nyilván egy bábú, neki nincsenek érzései, semmi, az meg kit érdekel, nemdebár?
  tán próbáld ki.

 • 2011.06.22 22:30:22Norx

  Végre!

  Megtaláltam a nekem való szakmát! 50 ojró! Yess!

  Köszönöm!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta