INTIM

Ne vegyél fel magassarkút, mert eltörpülök melletted!

2011. március 24., csütörtök 18:44

Állva csak úgy tudom rendesen megölelni, ha terpeszben állok, vagy rogyasztok – mondja Györgyi 5 centivel alacsonyabb férjéről, de a magasságkülönbséget ők inkább poénkodással ütik el. Vannak viszont olyanok, akik képtelenek alacsonyabb férfivel járni. Pro és kontra.

Nem ritka jelenség, hogy egy párkapcsolatban a férfi alacsonyabb, mint a nő – sokan ezt elképzelhetetlennek, sőt kizáró oknak tartják egy kapcsolat megszületésénél, viszont szép számmal akadtunk olyanokra is, akiket ez egy cseppet sem zavar.

Nem tudok potenciális jelöltként nézni egy alacsonyabb pasira

Bár azt gondolom, hogy a magasságnak elvileg nem szabadna beleszólnia abba, hogy kit választunk – hiszen ki tudja, hogy az a vállunkig érő, jóképű fiú nem életünk szerelme-e –, én (jelenleg a 180 centi körül járva) egész életemben az alapvető szelekció első állomásaként tekintettem arra, hogy a másik magasabb legyen. Nem mintha nem próbálkoztam volna alacsonyabb delikvensekkel is, dehogynem, de abból valahogy mindig az sült ki, hogy az utcán mellettük sétálva úgy éreztem, mintha egy hatalmas dinoszaurusz lennék. De legalábbis zsiráf. Ilyen-olyan okokból kifolyólag ezek a kapcsolatok valahogy mindig tiszavirág-életűre sikeredtek – az volt az érzésem, hogy nem tudok potenciális jelöltnek tekinteni olyasvalakit, akire le kell néznem.

A magassarkú-dilemma: felvegyem, ne vegyem?

Nem beszélve a hosszú évekig tartó magassarkú-tilalomról, amely még az egymagasaknál is komoly stratégiai kérdés tud lenni. Mert hát egy ünnepélyes alkalomkor talán még fontosabb, hogy vizuálisan is összhangban legyen a pár, és ne kelljen jól átgondolt haditervvel érkezni a bálra/színházba/partira. Júlia (35) és barátja egyszerűen oldja meg a magasságkülönbséget: „Mi úgy kezeljük, hogy hetente elmondja, hogy de nem is vagy magasabb nálam! A magassarkú egy ideig tiltott gyümölcs volt, aztán rájött, hogy szereti”.

Dóra (30) viszont valahányszor magassarkút vesz, úgy érzi magát, mint egy transzvesztita. Szerinte „létezik olyan magasságpara is a nőknél, amelyet nem a náluk alacsonyabb fiújuk generál. Nálam például teljesen biztos, hogy a parát magam idézem elő, mivel mindig is nálam magasabb fiúm volt, a szép nagydarab, rusztikus és érzékeny magyar férfi az esetem”.

Hajnalkát (37) viszont egyáltalán nem frusztrálja a magassarkú: „Régen, amikor még metróval jártam, baromira élveztem, hogy ellátok az emberek feje fölött. Igazából alacsonyabb fiúm még nem volt, egymagas igen, akkoriban viszont valóban nem szerettem magassarkút hordani. Ilyenkor leginkább az zavar, hogy ha megyünk az utcán és átöleli a derekamat, akkor nem tudok odabújni hozzá, csak a vállátölelős manőverrel, amit magam is utálok”.

Nem érzem problémának, csak plusz varázst visz az egészbe

Györgyi (27) és férje között körülbelül 5 centiméter van a pár női tagja javára, „ami egy törpesarkú cipővel súlyosbítva már feltűnő lesz, magassarkúra gondolni sem merek. Nem csak a különbség miatt, hanem amúgy is 180 centi vagyok” – mondja. „Ha egymás mellett megyünk, ő mindig peckesen jár, már-már komikusan kihúzza magát mellettem. Ha olyan az utca, akkor én az úttest szélén megyek, ő a padkán, mozgólépcsőn pedig egy fokkal magasabban áll. Állva megölelni csak úgy tudom rendesen, ha terpeszben állok, vagy rogyasztok” – ecseteli tovább mosolyogva a magasságkülönbséggel járó szertartásokat. Ülve viszont a férfi a magasabb, mert Györgyi lába hosszú, a férjéé pedig rövid.

„Ezért többnyire ülve udvarol. A kocsiban királynak érzi magát, nála a kormány, ő a magasabb, eleinte ki se akart szállni. Fekve semmi gond persze, simán bebújok a vállgödrébe, ebben az esetben nekem fél méterre lelóg a lábam az ágyról. (nevet) Korántsem érzem ezt egyébként problémának, mi iszonyat sokat poénkodunk ezen, csak plusz varázst visz az egészbe” – teszi hozzá. Szerinte az sem utolsó szempont ilyen esetben, hogy „a pasi nagyon karakán és jó fej legyen, mert amúgy lehet, hogy zavarna egy kicsit. Nem a pasi miatt, hanem mert magasságkomplexusom van”.

Judit (29) is igencsak magasra (180 cm) nőtt, neki 170 centis expasija tanította meg, hogy a méretkülönbség teljesen oké. Ami azonban a téma kapcsán rettenetesen zavarja, hogy mindig olyasvalakivel akarják összeboronálni, aki méretben is illik hozzá, vagyis magas. "A gyakorlati tapasztalat azonban pont ennek ellenkezőjét bizonyítja, magasabb pasim még soha nem volt" - cáfolja a papírformát Judit.

Nézzétek, milyen pici vagyok, és mégis milyen jó nőm van!

Csaba (40) számára sem jelent különösebb problémát, hogy ő 173, míg párja 177 centi magas. „Korábban tíz évig volt a felesége egy olyan férfinek, aki nálam is valamivel kisebb. Soha emiatt nem volt probléma sem vele, sem velem. Magassarkút gyakorlatilag amúgy sem hord, de ha nagy ritkán mégis, az sem számít”.

Szerinte úgy is hozzá lehet állni azzal szemben, hogy „jaj, de ciki, magasabb a nőm, pedig a férfinek kell magasabbnak lennie”, hogy „nézzétek, én milyen pici vagyok és mégis milyen jó nőm van! Szép is, magas is, én meg kisebb, mégis engem szeret, nem mást! Csak tudok akkor valamit, hogyha így van!”. „De igazából nem volt téma ez köztünk. Különben is: akkor miért jöttem össze vele? A magasságbeli különbség akkor is megvolt. Ha zavar az ilyesmi, kisebb csajok között kell keresgélni” – vallja. Dániel (35) szerint pedig a magasabb nő mindenképpen menő, feltéve, ha nem teszi a válladra a kezét, miközben sétáltok.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.03.24 20:42:58Clarimonde

  én 181, ex-ember 172, aztán nem ezért lett vége.. autós ülveudvarlás természetesen megvolt:), a tapintatos lapos cipő a lábamon szintén. Nem mintha jó látvány volnék magas sarkakon, kb. mint egy fekete és eléggé suta gyárkémény. A jelenlegi nagyőt olyan 1 cm-vel előzöm be, cipőhordási szokásaim szerencsére nem téma nála, kivéve amikor röhögve visz le a lépcsőn mert épp elfelejtettem magassarkúban járni :]

  ez a magasság-para nálam egy latba esik "a férfi az idősebb" és "a férfi keres többet" és társaival, csupa kukaérett dolog, ne törődjetek vele.

 • 2011.03.24 20:55:13elcor

  Asszony 179, én 5-el kevesebb, ennek én csak örülök, sőt, imádom, ha magassarkúban jár, attól még csinosabb!

  Hogy ki mit gondol, sosem érdekelt...

 • 2011.03.24 21:20:52antiszociális exlúzer

  Én 1786, ember 170 körül. Felveszek mellette magassarkút. Hogy hülyén nézne ki? Nem érdekel, nem a szomszéd Mari néninek kell, hogy tetsszen :)

  Sosem voltam mániákus magasférfi-rajongó. A középmagasok általában arányosabbak.

 • 2011.03.24 21:21:42antiszociális exlúzer

  Hoppá. 1786 helyett 176.

 • 2011.03.24 21:39:29snorbi

  antiszociális exlúzer: Hoppá. 1786 helyett 176.
  :))))

 • 2011.03.24 22:09:15barbie83

  Átlagos 195-ös csávó vagyok. Szépek az alacsony lányok, de valahogy 170 alatt nem gerjedek be rájuk. A szex egy pici nő halálát jelentené. Csajoknál viszont nem számít, ha a manus alacsonyabb, mert ők vannak megbaszva, és egy 170-es férfi is halálra kefélhet egy 180-as csajt is. Ennyit a témáról, akinek ez mégis problémát jelent, ott valami más ok van. Például örült, hogy valaki viszi, de aztán mégse baszták meg jól és erre fogja. Ha magasabb lenne, akkor a lógó herezsákjára fogná. Jó éjt!

 • 2011.03.24 22:20:41matyesz007

  Jesszus ez a cikk 2011-ben? Mindig is magasabb nőt akartam, és, gázos?

 • 2011.03.25 00:57:45zZz

  barbie83
  Csajoknál viszont nem számít, ha a manus alacsonyabb...


  Nem a technikai részletkérdésekről van szó. Bizony a nők többségénél befigyel, hogy a férfi legyen magasabb. Sőt sokaknál a mágikus 180cm a kiemelt. 183 centivel nekem szerencsére emiatt nem kell aggódnom.

 • 2011.03.25 04:51:25kuanyin

  Nekem mindig fura, ha valakinél ez a prioritás egy kapcsolatban, hogy a pasi milyen magas...aztán meg fikázzuk a férfiakat, amikor mellméret szerint válogatnak, hogy van ez?
  Akinek meg az a legfontosabb kritérium, hogy jól mutasson a párjával, az elgondolkodhat, hogy kinek is akar megfelelni....

 • 2011.03.25 06:39:42Zelefánt

  Egyszer összekeveredtem egy nálam tíz centivel magasabb lánnyal. (Plusz hét-nyolc centis cipő.)Engem aggasztott a különbség, őt nem.
  Amikor harmadszorra is hangot adtam a fenntartásaimnak, egyszerűen levette a cipőt, és mezítláb ballagott mellettem az utcán. (Szerencsére nyár volt.)
  "Na és most így jobb?"
  Imádtam.

 • 2011.03.25 07:08:32fehéregér

  Ha csak úgy megnézek egy férfit, az esetek többségében ösztönösen a magasabbakat, ám, ha megismerek valakit, vagyis a személyiség is "előkerül", akkor már nem lényeg a magasság.

 • 2011.03.25 07:34:08Caase

  Egyszer lett volna esély RÁ. Gondolatok összecsengtek, tudtunk együtt nevetni, Jó érzés volt mellette! De (de utálom ezt a szót), rákérdezett:
  - Téged tényleg nem zavar, hogy 3cm-el vagyok magasabb?
  Ő Nő, én pasi.
  Ez ölte meg a bikát köztünk :-)
  Azóta remélem boldog, mert én igen (Párom majdnem 10cm alacsonyabb.)

 • 2011.03.25 08:20:32jazz!jazz!jazz!

  :D Egyszer az egyetemen beültem a számtech terembe, és csak egy nagyon vonzó arcú fiú mellett volt hely. Beszédbe elegyedtünk és nagyon ígéretes volt a dolog. Aztán ( még mindig ülve) meghívott cukrászdázni. Felálltunk. Hidegzuhany. Kb. fél fejjel alacsonyabb volt, mint én. Én 168 cm vagyok.

  Nem is lett barátságos köszöngetésnél egyéb a dologból. Ma már nem lennék ilyen előítéletes. Igazából az akkori magamat minősíti (le) ez a történet. Nem a sráccal volt a baj, hanem hogy én belül nem éreztem magam annyira jó nőnek, hogy méltósággal és öntudatosan egy alacsony férfi mellett is nő. Szóval ha a férfi alacsonyabb, és ezt jól viseli, biztosak lehetünk benne, hogy nem egy identitászavaros illető.

 • 2011.03.25 08:31:49Ronald

  Nincs annál szánalmasabb, mint amikor egy magas csaj lapos, vagy sarok nélküli szartaposóban jár - mert hogy az, állítólag "nem magasítja tovább".

  Közben, abban látszik csak igazán, hogy mekkora egy létra - viszont a sarok-nélküliben ráadásul még trampli is - ahogy kacsázik benne.

  Egy palinál meg nem az számít, hogy milyen magas - hanem az, hogy kicsoda?
  Ha már egy pali magasságát centivel méregetik - akkor azzal vannak ott más bajok is - nem csak az alacsonysága.

  Mondok egy példát: gondoljátok, hogy a legendásan jóképű és délceg alkatú Andy Vajnát - centivel méregetik az ifjú hölgyek... amikor minden vágyuk az, hogy legalább csak egyszer, egyetlen pillantást vessen rájuk?
  .

 • 2011.03.25 09:02:36sq

  168 vagyok, sose volt alacsonyabb csajom, többnyire egymagas, vagy 2-4 centivel magasabb csajokkal jártam. soha nem volt téma a magasságkülönbség, de úgy egyáltalán a magasság sem - nem az alapján választottam sosem párt. így aztán az sem érdekelt egyáltalán, hogy a csajom magassarkúban akar-e topogni, vagy sem. mások véleménye a témáról meg még annyira sem érdekelt, de nem is mondta sose senki, hogy nem nézünk ki jól együtt - szerintem látszik egy páron, ha nem feszengenek ilyen hülyeségek miatt.

  csak egy olyan csajjal találkoztam aki nem akart velem járni (pedig amúgy totál odavolt értem), ő kb egy fejjel volt magasabb, és az volt a legnagyobb problémája, hogy mit szólnak majd mások. azért jóbarátok lettünk, és meg. mert azért az nem derogált neki, csak mások ne lássák.

  :D

 • 2011.03.25 09:27:40dayaxx

  Sosem volt alacsonyabb barátom, mondjuk 163 cm-vel ez nem nehéz. Viszont 175 alatti férfiak sem mozgattak meg soha, szeretek picinek és törékenynek tűnni, a vállához bújni. Mondjuk 190 felettiek mellett meg már törpének éreztem magam, már puszit adni sem lehet rendesen...

 • 2011.03.25 09:29:04Take-it-Easy

  Nekem csajként fontos, hogy a pasi legyen magasabb nálam. Mert egyszerűen jólesik, hogy felnézhetek rá. Volt próbálkozásom nálam alacsonyabbal. Nem jött össze, engem nagyon zavart.

 • 2011.03.25 09:59:49caixa

  én alacsony vagyok (158 cm), még nekem is volt velem egy magasságú pasim, semmi gond nem vot ezzel
  hozzáteszem, hogy az intellektusával mindent vitt

 • 2011.03.28 15:20:44Ernoke

  160 centis törékeny vagyok, és mindig nagyon számított nekem a magasság - negatív előjellel. azt szeretem ugyanis, ha a férfivel kb. egy szinten van a fejünk, és nem törpülök el mellette. ráadásul az alacsony pasiknak jobb a testük. nagyon sokáig szóba sem álltam 180 felettiekkel, és önmagában vonzani tudott az, ha egy pasi alacsony és vékony, ha magassarkúban magasabb voltam nála, azt meg egyenesen imádtam. aztán találkoztam a jelenlegivel, aki 185-nél is magasabb, hát nem mondom, h nincsenek belőle kényelmetlenségek, de nagyjából sikerült levetkőznöm az előítéleteimet.:)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta