INTIM RÖVIDHÍR

A nők többsége biszexuális

2011. október 25., kedd 19:00

Sok nő játszadozott már életében legalább egyszer azzal a gondolattal, hogy egy másik nővel kerül közelebbi kapcsolatba, és számtalan olyan sztorit hallottunk már, hogy osztálytársnők próbálták ki egymással viccből a csókolózást. Egy új kutatás szerint a biszexuális hajlam a nők többségére jellemző.

A Boise Állami Egyetem kutatói arra jutottak, hogy az általuk vizsgált heteroszexuális női csoport 60%-a vonzódott szexuálisan más nőkhöz, 45%-uk csókolt már meg nőt, és 50% fantáziált már a saját neméről – írja a YourTango.

Elizabeth Morgan pszichológusprofesszor szerint a nők legtöbbször hajlamosak érzelmileg közel kerülni egymáshoz, amitől csak egy lépés az intimitás és a romantikus érzések kialakulása. Azt nézve, hogy a barátnők órákig képesek a legintimebb dolgaikról mesélni, miközben sokszor „szerelmem”-nek vagy „babám”-nak szólítják egymást, egy nőbarátság sokszor alig megkülönböztethető egy párkapcsolattól.

A szexi nőkre ugyanannyit keresünk rá, mint a férfiakra

Ha egy egyébként heteró nő odavan egy másik nőért, általában az érzelmi kötődés a legfőbb ok. „Attól még, hogy valaki érdeklődik, fantáziál, esetleg tapasztalatot szerez a saját nemével, még heteroszexuális marad” – mondja Morgan. Persze a média is orrba-szájba nyomja a témát, ami csak olaj a tűzre, a popszakmában pedig többek közt Lady Gaga tette mainstreammé a biszexualitást. A nők már csak azért sem tehetnek mást, mint hogy más nőket fixíroznak, mivel a csapból is a szép nők folynak.

Az idegkutató Ogi Ogas több mint egybillió keresőszót, illetve internetes kereséstörténetet, erotikus weboldalt és e-bookot vizsgált meg és megállapította, hogy a nők épp olyan hajlamosak rákeresni Ryan Gosling szexi fotóira, mint amennyire Jessica Alba hasonló képeire.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta