A nők többsége biszexuális

Sok nő játszadozott már életében legalább egyszer azzal a gondolattal, hogy egy másik nővel kerül közelebbi kapcsolatba, és számtalan olyan sztorit hallottunk már, hogy osztálytársnők próbálták ki egymással viccből a csókolózást. Egy új kutatás szerint a biszexuális hajlam a nők többségére jellemző.

A Boise Állami Egyetem kutatói arra jutottak, hogy az általuk vizsgált heteroszexuális női csoport 60%-a vonzódott szexuálisan más nőkhöz, 45%-uk csókolt már meg nőt, és 50% fantáziált már a saját neméről – írja a YourTango.

Elizabeth Morgan pszichológusprofesszor szerint a nők legtöbbször hajlamosak érzelmileg közel kerülni egymáshoz, amitől csak egy lépés az intimitás és a romantikus érzések kialakulása. Azt nézve, hogy a barátnők órákig képesek a legintimebb dolgaikról mesélni, miközben sokszor „szerelmem”-nek vagy „babám”-nak szólítják egymást, egy nőbarátság sokszor alig megkülönböztethető egy párkapcsolattól.

A szexi nőkre ugyanannyit keresünk rá, mint a férfiakra

Ha egy egyébként heteró nő odavan egy másik nőért, általában az érzelmi kötődés a legfőbb ok. „Attól még, hogy valaki érdeklődik, fantáziál, esetleg tapasztalatot szerez a saját nemével, még heteroszexuális marad” – mondja Morgan. Persze a média is orrba-szájba nyomja a témát, ami csak olaj a tűzre, a popszakmában pedig többek közt Lady Gaga tette mainstreammé a biszexualitást. A nők már csak azért sem tehetnek mást, mint hogy más nőket fixíroznak, mivel a csapból is a szép nők folynak.

Az idegkutató Ogi Ogas több mint egybillió keresőszót, illetve internetes kereséstörténetet, erotikus weboldalt és e-bookot vizsgált meg és megállapította, hogy a nők épp olyan hajlamosak rákeresni Ryan Gosling szexi fotóira, mint amennyire Jessica Alba hasonló képeire.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek