Gumihoz: péniszvonalzó a pontos méretért

A németországi drogériákban júliusban dobják piacra azokat a péniszvonalzókat, melyek segítségével biztosan meg lehet állapítani, hogy adott méretek mellett mekkora gumit kell vásárolni.

Óvszer vásárláskor a méret nagyon is lényeg, az a gumi ugyanis, ami nem illeszkedik tökéletesen, nem biztosít száz százalékos védelmet. A Kondometto nevű kis eszköz segítségével azonban bárki milliméter pontos számokat kap férfiasságát illetően.

Egy európai szabvány rögzíti az óvszer átlagméretét: a hossz 17,5 cm, szélessége 5,2 cm, de a szabvány külön számszerűsíti az óvszer felfújási határát (18 liter) és a falvastagságot (0,04-0,08 mm) is. Óvszer vásárláskor azonban az óvszer körmérete a fontos. Normál méretű guminál ez 5,1-5,3 cm, akinek a méretei nagyobbak vagy éppen kisebbek az átlagnál, mindenképp magasabb vagy kisebb számot keressen a dobozon – ha gyógyszertárban valaki nem járna sikerrel, szexshopokban vagy az online piactéren több méretet talál. Amennyiben a dobozon nem tüntetik fel a pontos számot, úgy a doboz a szabványosított méretű gumit tartalmazza.

Néhány gumi mérete

Durex Comfort XL - Névleges szélesség: 57 mm, LifeStyles Play - Névleges szélesség: 54mm, LifeStyles Original – Névleges szélesség: 54 mm, Masculan óvszerek szabványozott méretben kaphatók: 53 +- 1 mm.

Te tudod a méreted?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek