INTIM RÖVIDHÍR

Egyre népszerűbb a női óvszer

2011. március 21., hétfő 19:36

Amerikában sokan kedveli, ami jó hír azoknak a nőknek, akik nem akarják a férfiakra bízni a biztonságukat. A tengerentúli kampány keretében a melegeknek is előszeretettel ajánlják, bár az anális szex terén még nem bizonyított a hatékonysága.

A San Franciscó-i egészségügyi szolgálat ingyenes FC2-ket, azaz másodikgenerációs női óvszereket bocsátott ki Valentin-nap alkalmából, majd ugyanezen a héten a Walgreens áruházlánc is jelentős mennyiségben rendelt belőlük – sok esetben a fokozottabban HIV-fertőzött városokban - derül ki az USA Today cikkéből.

Tavaly csak Washingtonban 25 ezren használtak női óvszert - mondta Mary Ann Leeper, a fogamzásgátló eszközt gyártó Female Health Co. alapítója. Hozzátette: az elmúlt évben megháromszorozódott a női óvszerek USA-beli forgalma. Az FC2 az egyetlen USA-ban forgalmazott női kondom, amelyet már több mint 100 más országban is árusítanak, sőt, Facebook rajongói oldallal is büszkélkedhet.

1993-ban szabadalmaztatták

Chicago és New York is csatlakozott az eszköz népszerűsítéséért folytatott kampányhoz, amit nemcsak a nők, hanem a meleg férfiak körében is igyekszenek elterjeszteni, bár egyelőre még nem bizonyított, hogy anális szex esetén is biztonságos-e. Az első női óvszert 1993-ban szabadalmaztatták, a Walgreens rengeteg üzlete forgalmazta, de máshol alig lehetett megtalálni és többe került, mint a férfikondom. Ezzel szemben viszont hatásos, és a nők által irányított módszernek bizonyult a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen.

Az első verzió még poliuretánból, a 2009-ben engedélyezett FC2 pedig már könnyebben kezelhető szintetikus latexből készült. Online is meg lehet rendelni, az amerikai üzletek pedig 6,49 - 6,99 dollárért (körülbelül 1200-1400 forint) vesztegetik a háromdarabos kiszerelést.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta