Trükkös, házi sajttal töltött bazsalikom

Zanza!

friss_sajtos_bazsalikom_m

A lila bazsalikomnak is nagyon hasonló az íze a zöldéhez, mégis ritkábban ültetik a kertekbe, pedig a gyönyörű színes levelek a látványukkal is feldobják a salátákat, nem csak az ízükkel. Ha csak zöld bazsalikom van otthon, akkor se kell elkeseredni, ugyanolyan finom lesz a vacsora.

A sütőt nem kell bekapcsolni ehhez az ételhez, de azért elkőkészületekre szükség lesz. Az arab országok finom labneh sajtja nem más, mint teljesen sűrűre lecsepegtetett joghurt. 48 óra alatt csepeg le, erre érdemes előre gondolni.

friss_sajt_bazsalikomban_belso

Hozzávalók 8-10 főre:
1 l natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
0,5 kk só
50 bazsalikom levél
20 dkg dió
10 szelet rozskenyér
olívaolaj

A joghurtot keverd el a sóval és a zúzott fokhagymával, majd öntsd egy muszlinkendőbe, vagy ritka szövésű konyharuhába, és kösd egy fakanálra, hogy elkezdjen csöpögni. Egy magas fazék tetejére akaszd rá, és tedd a hűtőbe 48 órára. Amikor elkészült, szedd ki a kendőből, és keverd el az apróra vágott dióval. Természetesen tehetsz bele borsot, reszelt citromhéjat, esetleg chilit is.

A kenyérszeleteknek vágd le a héját, és szeleteld ötven egyforma téglalappá. Tegyél egy kanálka sajtot minden bazsalikomlevélre és tekerd fel. Cseppents pár csepp olívaolajat a kenyérrel, és ültesd rá a bazsalikomtekercseket.

Blogmustra