Sültzöldség „tatár” eperrel

Zanza!

zldsgtatrMost, hogy kicsit visszavett a hőség a tombolásból, már merem ajánlani ezt a sültzöldség „tatárt”. Igazi nyári csemege, sok-sok zöldséggel, pikáns az édes epertől. Jéghidegen, jól behűtve a legfinomabb, vagy pirítósra kenve, sőt puha pereccel tunkolva.

Minél többféle zöldséget használsz hozzá, annál finomabb lesz a végeredmény. Érdemes egyszerre több serpenyőben dolgozni, így időt takaríthatsz meg. A lényeg, hogy minden zöldséget egyformán apróra, kb. háromszor három milliméteres kockára aprítsd fel.

Hozzávalók 10 főre:

1 zsenge karalábé
2 ek nádcukor
olívaolaj
2 közepes cukkíni
1 kisebb padlizsán
3 szál sárgarépa
5 ek lilahagyma lekvár
2 fej salotta hagyma
30 dkg eper
1 pici chili
2 lime leve
2 csokor petrezselyem
4 ek worcestershire szósz

bors


A hagyma, eper és a petrezselyem kivételével minden zöldséget külön serpenyőben, nagyon kevés olívaolajaon, nagy hőfokon, só nélkül piríts meg. A karalábét a cukorral karamellizáld meg.

Keverd össze a zöldségeket, a hagymalekvárt, a worcestershire szószt az apróra vágott petrezselyemmel, majd sózd, borsozd. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Az epret és a és a salotta hagymát csak közvetlenül tálalás előtt keverd bele, hogy ne törjön, és ne vegye át a zöldségek ízét.

zoldsgtatr_2

cikk-tipus-linkek

Epersaláta Amerikából

Epres franciapirítós borús napra

Blogmustra