Spárga sonkaköntösben

Zanza!

spárgás/sonkás/mediterrán
Spárga és sonka együtt – még alliterál is; ráadásul milyen jó betekergetni egyiket a másikba… Főzöd pár percig, sütöd egy keveset, és kész is.

sonkassparga

Hozzávalók

• ½ kg zöld spárga
• 8 szelet speck sonka
• parmigiano reggiano sajt
• olívaolaj
• frissen őrölt bors

Egy nagy lábosban forralj vizet, ha felforrt, dobj bele sót, és zuttyantsd bele a fás végektől megszabadított spárgát. Főzd lobogó vízben 1-2 percig, amíg a színe nagyon élénkzöld lesz.

Szedd ki a spárgát, csepegtesd le. Tekerj 2-3 szálat egy szelet sonkába.
A bebugyolált spárgákat tedd hőálló tálba, locsold meg kevés olívaolajjal, és forró sütőben 7-8 perc alatt süsd készre – a sonka legyen ropogós! A sütőből kivéve hintsd meg frissen őrölt borssal és parmezánforgácsokkal.

 

További spárgás infók és ínyencségek


Amit a spárgáról tudni kell

Sült spárgasaláta

Spárgás rizottó

Spárgakrémleves

Blogmustra