Indiánok eledele: succotash

Zanza!

 

succotashA végtelenül egyszerű, egészséges, és rendkívül sokféleképpen elkészíthető succotash a Narragansett indián törzs nevéhez kapcsolható, manapság azonban elsősorban Amerika déli államaiban népszerű.

cikk-tipus-recept

A succotash a gazdasági világválság idején élte fénykorát, hiszen meglehetősen olcsó étel, és alapanyagai szinte mindig elérhetőek. Persze ma már drágább hozzávalókkal is feldobhatjuk, ha éppen úgy tartja kedvünk, ráadásul fél óra alatt kész is van.

Hozzávalók 6 személyre:

* 1/2 kg limabab (vesebabbal is készíthető)
* 25 dkg kukorica (az az igazi, ha frissen hántolt)
* 3 teáskanál vaj
* 7 dl tejszín
* só, bors


A limababot forrásban lévő sós vízben kb 15 percig főzzük, majd a víz nagyját leöntjük. Hozzáadjuk a kukoricát, a vajat, a tejszínt, sózzuk-borsozzuk. Jó alaposan elkeverjük, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük olyan 8-10 percig. A lényeg, hogy a bab és a kukorica is megpuhuljon.
És kész is van! Nagyszerű megoldás, ha éppen csak konzervek vannak a konyhaszekrényben, de ha tervezettebben készítjük, érdemes szalonnát vagy akár tenger gyümölcseit keverni hozzá.

Blogmustra