Habkönnyű ricottatorta

ricottatorta

menü/torta/mediterrán

Könnyen lehet, hogy ez a torta nemcsak vendégeidet varázsolja el, hanem a te kedvenceddé is válik. Habkönnyű, illatos, szinte elolvad a szájban, elkészíteni pedig nem kerül többe 20 percnél – a többi a sütő és a friss levegő dolga.

 

 

Hozzávalók egy 10–12 szeletes tortához

1 kg ricotta
25 dkg Philadelphia krémsajt
6 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
1 citrom frissen facsart leve
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk vaníliakivonat
35 g (3 db) teljes kiörlésű keksz
vaj a forma kikenéséhez


A kekszet daráld finomra. Vajazz ki egy 26 cm átmérőjű tortaformát, és szórd meg a darált keksszel. A többi hozzávalót keverőgépben keverd éppen egyenletesre, egyből kapcsold is ki a gépet, hogy ne keveredjen túl sok levegő a masszába, mert buborékos lesz, és megrepedezik sütés közben.

140 fokra előmelegített sütőben 1 és ¼ óra alatt süsd készre. Akkor jó, ha a széle már aranybarna, de a közepe nem szilárdult meg teljesen. Szeletelés előtt pihentesd kb. 1 órát, amíg langyosra hűl.

Oszd meg másokkal is!
Mustra