GASZTRO

Habkönnyű ricottatorta

2009. június 8., hétfő 09:53

ricottatorta menü/torta/mediterrán Könnyen lehet, hogy ez a torta nemcsak vendégeidet varázsolja el, hanem a te kedvenceddé is válik. Habkönnyű, illatos, szinte elolvad a szájban, elkészíteni pedig nem kerül többe 20 percnél – a többi a sütő és a friss levegő dolga.  

 

Hozzávalók egy 10–12 szeletes tortához

1 kg ricotta
25 dkg Philadelphia krémsajt
6 tojás
20 dkg cukor
5 dkg liszt
1 citrom frissen facsart leve
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tk vaníliakivonat
35 g (3 db) teljes kiörlésű keksz
vaj a forma kikenéséhez


A kekszet daráld finomra. Vajazz ki egy 26 cm átmérőjű tortaformát, és szórd meg a darált keksszel. A többi hozzávalót keverőgépben keverd éppen egyenletesre, egyből kapcsold is ki a gépet, hogy ne keveredjen túl sok levegő a masszába, mert buborékos lesz, és megrepedezik sütés közben.

140 fokra előmelegített sütőben 1 és ¼ óra alatt süsd készre. Akkor jó, ha a széle már aranybarna, de a közepe nem szilárdult meg teljesen. Szeletelés előtt pihentesd kb. 1 órát, amíg langyosra hűl.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta