Fehérboros sajtleves

sajtleves

ősz/leves/sajt

Azt az egyet kérjük ígérd meg, hogy ezt a levest nem trappistából készíted! Fontos, hogy jó ízű, zsíros, könnyen olvadó sajtot válassz. Ha így teszel, fűszerekre sem nagyon lesz szükség.

 

 

 

Ez aztán egy igazi kényeztető étel. Megteszi a hatását egy végigloholt, stresszes nap végén vagy egy zimankós hétvégi séta után. Második fogásnak csak egy könnyű salátát készíts, ez a leves felér egy étkezéssel.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej hagyma
1 kisebb sárgarépa
1 zellerszár
1 ek puha vaj
2 ek liszt
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
½ l húsleves vagy zöldségalaplé
25 dkg sajt (gouda, cheddar)


A hagymát, a sárgarépát és a zellerszárat vágd apróra. Közepes lábosban melegítsd fel a vajat, dobd rá a zöldségeket és alacsony lángon párold puhára.

Szórd meg liszttel, vedd fel közepesre a lángot és pirítsd 2 percig. Öntsd fel a borral, keverd folyamatosan, hogy ne csomósodjon és fokozatosan add hozzá a húslevest. Hagyd, hogy egy kicsit besűrűsödjön, néha keverd meg. Add hozzá a tejszínt, ha buggyan egyet a leves add hozzá 4-5 adagban a reszelt sajtot. Várd meg, míg felolvad, kevergesd egy kicsit. Ha szükséges sózd meg és szórj bele egy kevés cayenne borsot, ezt elég tálaláskor a levesre szórni.

 

Ha sajtügyben kétségeid vannak... | Nagy Trappista teszt


Oszd meg másokkal is!
Mustra