Kergesd el a telet parféval

Busóálarc helyett eperparféval szállunk szembe a téllel: itt az ideje a mélyhűtő mélyére nézni egy kis cseresznye, eper vagy más nyári gyümölcs után. A hangulatváltozás garantált.

Lehet panaszkodni, hogy meddig tart még a tél, februárban már a legtürelmesebb télimádók is ezt teszik. És lehet tenni a szürkeség ellen, például azzal, hogy a mélyhűtő vagy a bolti mélyhűtőpult mélyére nézünk, és megidézzük a nyarat az utolsó megbúvó fagyasztott eperrel vagy más gyümölccsel. Ilyenkor már nincs a mandarinnak íze, jobban járunk a fagyasztott gyümölcsökkel, arról nem is beszélve, hogy hamarosan, ha minden jól megy, újra telepakolhatjuk majd a mélyhűtőt.

Hiába van kint még mindig tél, a fűtés működik, jöhet egy jó kis parfé, a hétvégi ebéd után jól fog esni a nyári íz. Az elkészítéshez nem kell fagyigép, csak arra szánjunk egy kis időt, hogy megfagyjon a parfé.

Hozzávalók:

½ kg kimagozott gyümölcs

7+1 dkg cukor

5 tojássárgája

2 dl tejszín

csipet só

Bélelj ki egy őzgerinc sütőformát fóliával úgy, hogy a szélein bőven lelógjon.

Az epret sóval és 7 dkg cukorral turmixold le - akár fagyosan is.  Tedd egy nagy fémtálba és keverd hozzá a tojássárgákat. Tedd a tálat egy lábos lobogó víz fölé a tűzhelyre, a gőz fölött kézi mixerrel addig keverd, amíg világos színe lesz és kb. a háromszorosára habosodik – 6-8 perc. A tálat azonnal ültesd jeges vízbe, és kevergetve hűtsd le a krémet.

A tejszínből és a maradék 1 dkg cukorból verj lágy habot, lazán keverd a gyümölcsös krémhez, és töltsd az előkészített formába. A lelógó fóliával takard be, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára. A formából kiborítva vágd szeletekre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek