Gyógyító gasztro - Arab étel az influenza ellen

Fűszeres arab vacsora kezdőknek is: a zöldségeket csak fel kell aprítani és megfőzni - a végeredmény mégis izgalmas és ízletes. Ráadásul az influenza ellen is véd.

A telet februárban a legnehezebb elviselni. Ilyenkor már elegünk van a szürkeségből és a hidegből, a szervezetünk felfrissülésre vágyik. Egy fűszeres étel átmeneti megoldást nyújthat, különösen, ha képes testünk védekezőképességére is hatni, és gyorsan elkészül.

Receptünkben a hagyma és a paradicsom sok quercetint tartalmaz, amely segít szervezetünknek védekezni az influenzás megbetegedések ellen. Mivel a vörösbor quercetin tartalma is magas, javasoljuk egy pohár bor elfogyasztását a vacsora mellé.

Hozzávalók

1 csicseriborsó konzerv lecsepegtetve
2 közepes krumpli
1 padlizsán
1 cukkini
2 nagy fej hagyma
1 paradicsomkozverv vagy 3 nagy érett paradicsom
1 ek római kömény
1 ek fahéj
2 ek olívaolaj

A zöldségeket tisztítsd meg és vágd egyforma kockákra. Egy közepes lábosban rétegezd őket le: önts a lábos aljára egy kevés olívaolajat, tedd rá a lecsepegtetett csicseriborsót, erre a kockára vágott krumplit, padlizsánt, cukkinit. A tetejére durvára vágott hagyma kerül, majd a paradicsom. Ha konzervet használsz, öntsd rá a levét is. Fedd le a lábost és közepes lángon tedd fel főni.

Amikor a zöldségek megpuhultak (20-30 perc) keverd hozzá a fűszereket, forgasd össze az egészet és tedd vissza a tűzre 1 percre. Éppen csak egyet rottyantsd rajta, ezzel kész. Főtt bulgurral vagy rizzsel tálald.

Oszd meg másokkal is!
Mustra