Szilvapálinkás desszert téli éjszakákra - VIDEÓ

Három marék szilvából felnőtt parfét készíthetünk a karácsonyi menühöz. Egy kis kézügyességre azonban szükségünk volt, mert létre kellett hoznunk egy gúla alakú tölcsért. Nem volt bonyolult a feladat, csak a végeredményre kellett koncentrálni. A karácsonyfa formájú desszertünkhöz sütőpapírra, celluxra és gémkapocs van szükségünk. Az irodaszerek mellett egy fagylaltgép is jól jöhet, de az nem létkérdés. Videó.

A karácsonyi menünk utolsó eleme a desszert, aminél koncentráltunk arra, hogy az elkészítése ne vegyen sok időt igénybe. Persze a végeredmény nem hagyományos, viszont a szokatlanságával el lehet kápráztatni bármelyik felnőtt családtagot. A kicsiknek meg marad a bejgli meg az aprósütemények.

Hozzávalók:

3 marék aszalt szilva

1 dl jó minőségű szilvapálinka

6 tojás sárgája

6 ek cukor

2X2,5 dl tejszín

1 csipet fahéj

Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és meglocsoljuk pálinkával, majd megszórjuk fahéjjal. A tojások sárgáját elkeverjük 2,5 dl tejszínnel és a cukorral, majd gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük és lehűtjük. A tejszín másik felét habbá verjük, és elkeverjük a tojásos keverékkel, végül beleforgatjuk az aszalt szilvát is. Fagylaltgéppel kikeverjük, és gúla formára ragasztott sütőpapírba töltjük.

Ha nincs otthon, kéznél egy fagylaltgép, akkor sem kell kuncsorogni a rokonoknál, barátnőknél egy ilyen háztartási gépért. Ebben az esetben az összekevert masszát ugyanis egy műanyag edénybe tesszük be a mélyhűtőbe, és kétóránként átkeverjük, hogy ne alakuljanak ki benne jégkristályok. A végén igaz, hogy nem gúla alakú parfét kapunk, de kockára még vághatjuk, az is csodaszép tud lenni.

Karácsonyi menünk eddigi fogásai:

1. rész: Cékla-paradicsom consommé leves

2. rész: Teával füstölt kacsamell

3.rész: Édeskömény-sárgarépa-mangó saláta

Oszd meg másokkal is!
Mustra