10 perces Panna Cotta

Zanza!

Van, aki szerint a Panna Cotta az, amiért az olasz konyhát feltalálták. A nem túl édes, főzött krém, néhány perc alatt elkészül. Vaníliás alapverzióján túl tetszőlegesen ízesíthető csokoládé- vagy gyümölcssziruppal, esetleg karamellel a tetején megbolondítva.

Hozzávalók 4 főre:

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.  A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvad benne. Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk (így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennük a krémet.

Megvárjuk míg kihűl, és 5-6 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a panna cottát. Nyáron friss gyümölcsöt kínálhatunk mellé.

A NoSalty további ajánlatai

 Créme caramel
 Tejkaramellás puding
 Panna_Mocca
 www.nosalty.hu
 Créme_caramel  Tejkaramellás_puding  Panna_Mocca  További receptek >>
Blogmustra