Őszibarackbefőtt levendulával

Zanza!

A levendulavirág különleges ízt csempész az őszibarackbefőttbe. Nem túl komplikált recept, alig több mint félóra alatt elkészíthető.

A szép levendulát nem csak sütemények ízesítéséhez és illatosításához használhatjuk, de az őszibarackbefőttet is különlegesebbé tehetjük vele.

Hozzávalók

  • 1,5 kg őszibarack (közepesen érett)
  • 40 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 6 kis ág levendulavirág

A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat. Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Közben elkészítjük a szirupot: 1 liter vizet 40 dkg cukorral felforralunk. A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk. Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

A NO SALTY hasonló receptjei
 Rózsaillatú gyümölcskompót
 Sáfrányos körte kompót
 Almakompót
 www.nosalty.hu
 Rózsaillatú gyümölcskompót  Sáfrányos körte kompót  Almakompót  További receptek >>
Blogmustra