Visszatérő kánikulára: sárgadinnyés gyümölcsfészek

Zanza!

A nyári salátákból nem hiányozhat a szezonját élő sárgadinnye. Krémsajttal és ízlés szerinti gyümölcsökkel vegyítve különösen üdítő desszert - nemcsak nagy melegben.
  • A negyed óra alatt elkészíthető gyümölcsfészek a beígért augusztusi kánikulában krémes, üdítő desszert lehet. Málna, ribizli, vagy szeder, a gyümölcs ízlés szerint variálható. Aki még a sajtkrémmel sem akar vacakolni, vaníliás krémtúróval (fejenként fél doboz) is helyettesítheti a mascarponét.
  • Hozzávalók:

  • 1 db sárgadinnye -zöldbélű (lehetőleg mézédes)
  • 1 db őszibarack
  • 10 dkg málna
  • 4 kis fürt ribizli
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg mascarpone sajt
  • kevés konyak/ rum (elhagyható)

Ha a dinnyét kettévágtuk, kaparjuk ki a belsejét, és a dinnye-félgömbök aljából vágjunk le egy keveset, hogy megálljanak. Karalábévájóval gömb alakban szedjük ki a belsejét, a szélét pedig háromszög alakban körben vagdossuk be.

Töltsük vissza a dinnyegolyókat, locsoljuk meg kevés alkohollal, majd szórjuk meg málnával.
A sajtot keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, halmozzuk a gyümölcsök tetejére.
Végül őszibarack-cikkekkel, málnaszemekkel, kevés dinnyével és ribizlivel díszítsük.
Tegyük hűtőbe min. 1 órára, utána tálaljuk.

További receptek:

Blogmustra