Három éves a Babel, és költözik

A legnépszerűbb fogásokból összeállított menüvel ünnepelte a tavaly az osztrák Gault-Millaut kalauzban 15 pontra értékelt Babel étterem harmadik születésnapját.

A 2008-ban, a Váci utca Fővám térhez közel eső végén, nyíló Babel Delicate már a kezdetekkor nagyra törő konyhát vitt, és a fővárosi élvonalat célozta meg kínálatával. Az idén hároméves étterem a születésnapot egy hosszabb, költözéssel egybekötött szabadsággal ünnepli. A most bemutatott ételsor, amely a séf, Pesti István kedvenceit tartalmazza, csak szeptemberig kóstolható meg, akkor ugyanis az étterem bezár, és csak valamikor télen, új helyszínen nyit újra - hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudta megmondani a tulajdonos.

Az enteriőrben is terveznek változásokat, hiszen - mint mondta - a mostani belső tér az étteremmel egyidős, de a hely alapvetően elegáns és exkluzív alapkarakterét megőrzi majd az új dizájn. A költözés bővüléssel is jár majd: a jelenleg 35 vendég fogadására alkalmas helyet ötven férőhelyesre bővítik. Az étterem a jövőben sem kíván visszatérni a déli nyitva tartáshoz, kizárólag este várja a vendégeket.

Az ünnepi menü

Kacsamáj bomba sárgabarackkal

Spenót cauccino 64 fokos tojással és fűszeres tejhabbal

Malacpofa mignon "rakott kelre" hangolva, malac rilette ropogós malacbőrrel, tejfölszósz, gersliragu

Dinnyesorbet

Lúdláb variáció (kakaós piskóta, csokoládékrém, meggyvelő, sós karamellhab, forró csokoládéöntet

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek