Gwyneth Paltrow a dolgozó szülőkre is gondol

Apám lánya: ezzel a frappáns címmel jelenik meg Gwyneth Paltrow szakácskönyve, ami állítólag tele van használható receptekkel, de irigykedésre is bőven ad okot.

Apám lánya: Finom és könnyű receptek a család és az összetartozás örömére– valahogy így hangzik magyarul Gwyneth Paltrow hamarosan megjelenő szakácskönyvének címe. „Ez egy nagyon sokoldalú szakácskönyv: izgalmas és imádnivaló, figyel a szezonokra, nagyon vicces, nem hagyja ki a vacsoraparti-ötleteket és a dolgozó szülőkre is gondol” – írja az Eater.com egyik szerzője. A Shine szerint viszont – bármennyire is dicséretesek az egyszerű receptek és a hozzávalók – az általuk olvasott részek leginkább arra emlékeztetnek, hogy a szuper-gazdagok és szuper-vékonyak szuperül különböznek az átlagembertől.

Annak könnyű, aki Jamie-től kapott főzőleckét

Példának okáért elég csak az olyan mondatokra egy pillantást vetni, mint például: „Egyszer olyan szülinapi ajándékot kaptam, amit soha nem felejtek el: egy főzőleckét Jamie Olivertől”, vagy „Egyik este, amikor begyújtottam a fatüzelésű kályhámat, eszembe jutott, hogy elfelejtettem a desszertet”. Egy másik helyen azt írja: „Ilyet először egy japán kolostorban ettem, amikor egy kis időre visszavonultam a világtól – ne kérdezzétek, hosszú történet”, azon pedig már meg sem lepődik az ember, hogy a színésznőnek fatüzelésű pizzasütője is van a kertben.

A Shine szerzője emellett kissé viccesnek találja, hogy Paltrow hasznos tippként sokszor evidenciákat közöl – például, hogy ha híján vagyunk a nyers, finomítatlan barnacukornak, akkor hagyományos barnacukorral is helyettesíthetjük –, olykor pedig csillagászati összegekért kapható ritkaságokat használ. Ettől függetlenül azért valóban egyszerű és könnyű receptek is akadnak a könyvben, szóval kíváncsiak vagyunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek