GASZTRO RÖVIDHÍR

Gwyneth Paltrow a dolgozó szülőkre is gondol

2011. április 15., péntek 13:15

Apám lánya: ezzel a frappáns címmel jelenik meg Gwyneth Paltrow szakácskönyve, ami állítólag tele van használható receptekkel, de irigykedésre is bőven ad okot.

Apám lánya: Finom és könnyű receptek a család és az összetartozás örömére– valahogy így hangzik magyarul Gwyneth Paltrow hamarosan megjelenő szakácskönyvének címe. „Ez egy nagyon sokoldalú szakácskönyv: izgalmas és imádnivaló, figyel a szezonokra, nagyon vicces, nem hagyja ki a vacsoraparti-ötleteket és a dolgozó szülőkre is gondol” – írja az Eater.com egyik szerzője. A Shine szerint viszont – bármennyire is dicséretesek az egyszerű receptek és a hozzávalók – az általuk olvasott részek leginkább arra emlékeztetnek, hogy a szuper-gazdagok és szuper-vékonyak szuperül különböznek az átlagembertől.

Annak könnyű, aki Jamie-től kapott főzőleckét

Példának okáért elég csak az olyan mondatokra egy pillantást vetni, mint például: „Egyszer olyan szülinapi ajándékot kaptam, amit soha nem felejtek el: egy főzőleckét Jamie Olivertől”, vagy „Egyik este, amikor begyújtottam a fatüzelésű kályhámat, eszembe jutott, hogy elfelejtettem a desszertet”. Egy másik helyen azt írja: „Ilyet először egy japán kolostorban ettem, amikor egy kis időre visszavonultam a világtól – ne kérdezzétek, hosszú történet”, azon pedig már meg sem lepődik az ember, hogy a színésznőnek fatüzelésű pizzasütője is van a kertben.

A Shine szerzője emellett kissé viccesnek találja, hogy Paltrow hasznos tippként sokszor evidenciákat közöl – például, hogy ha híján vagyunk a nyers, finomítatlan barnacukornak, akkor hagyományos barnacukorral is helyettesíthetjük –, olykor pedig csillagászati összegekért kapható ritkaságokat használ. Ettől függetlenül azért valóban egyszerű és könnyű receptek is akadnak a könyvben, szóval kíváncsiak vagyunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta